Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-01-07
PREVIEWS (January 2007)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Diamond Comic Distributors

Γεια σας! Καλή χρονιά! Καλώς ήρθατε στο πρώτο ξεκοκάλισμα του PREVIEWS του 2007. Ένα PREVIEWS που μου βγήκε λίγο πιο βαρύ από ότι θα ήθελα, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να στερηθώ τα μισά (και βάλε) από όσα έβαλα στο μάτι.

Λίγο την προσοχή σας προτού ξεκινήσουμε: Επειδή σε πολλά μαγαζιά αυτό το τεύχος έφτασε με σημαντική καθυστέρηση (ο λόγος για τον οποίο άργησε αυτή η παρουσίαση), τα περιθώρια του deadline για τις παραγγελίες που πρέπει να υποβάλουν οι καταστηματάρχες, είναι πραγματικά στενά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε ένα τηλεφώνημα προκειμένου να ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία.

Σχετικά με τις επιλογές μου, επιχειρώ να καλύψω κάθε γούστο, πάνω από όλα όμως βάζω το δικό μου. Διαφωνήστε ελεύθερα μαζί μου, that is where the fun is! Επίσης έχω δυο PICKS για αυτό τον μήνα. Το ένα είναι το καθαρά δικό μου και το άλλο ανήκει φυσικά στην πλειοψηφία. Εσάς δηλαδή! Είναι η κυκλοφορία που -υποθέτω- περιμένετε με ανυπομονησία.

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά έβαλα ένα merchandise Item που δεν μπορούσα να το αγνοήσω, αλλά καθόλου manga. Γνωρίζω ελάχιστα για αυτόν τον χώρο και το μόνο κριτήριο επιλογής μου, θα ήταν το πόσο αστεία μου ακούγονται κάποια από τα ονόματα των δημιουργών. Δεν το θέλετε αυτό.

Πάρλα τέλος, αρχίζω με τα εύκολα, δηλαδή το House Of Crap. Ideas εννοώ, Ideas!

SPIDER-MAN: BACK IN BLACK HANDBOOK - Marvel (pg M18)
Ο Spidey ξαναφοράει τα μαύρα και αυτό το one-shot σας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθείτε γρήγορα, για τα όσα συμβαίνουν στους τίτλους του.

FANTASTIC FOUR #544 - Marvel (pg M27)
Ποιοι θα είναι οι νέοι post-Civil War Fantastic Four; To νέο creative team των Dwayne McDuffie και Paul Pelletier έχει την απάντηση.

LEGION OF MONSTERS: MAN-THING #1 - Marvel (pg M32)
Συμμετέχει ο Ted McKeever στο σενάριο και στο σχέδιο, στο πλευρό των Charlie Huston και Klaus Janson. Λέτε να πετύχει αυτό το revival των Horror τίτλων της Marvel;

MARVEL ZOMBIES/ARMY OF DARKNESS #1 - Marvel (pg M38)
Το crossover που όλοι (;) περίμεναν! Αν το έγραφε ο Robert Kirkman, θα το αγόραζα. Εξώφυλλο από τον Arthur Suydam.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ PICK OF THE MONTH...

MIGHTY AVENGERS #1 - Marvel (pg M39)
O τίτλος που όλα τα fanboy-α περίμεναν. To NEW AVENGERS το θεωρώ το junk food των comics και τo roster δεν με ενθουσιάζει, αλλά αυτό μάλλον δεν σας νοιάζει, ε; Με το team των Bendis/Cho, το βλέπω χαλαρότατα στο top 3 της Diamond για εκείνον τον μήνα.

MARVEL MILESTONES: TOMB OF DRACULA STATUE - Marvel (pg M84)
Το merchandize δεν είναι η ειδικότητα μου, αλλά αυτό το Statue βασισμένο στο κλασσικό comic των Marv Wolfman και Gene Colan, φαίνεται φοβερό. Μόνο 250 ντόλαρς παρακαλώ.

MARVEL MASTERWORKS: GOLDEN AGE USA COMICS VOL. 1 - Marvel (pg M87)
Ένα HC που ενδιαφέρει μόνο όσους έχουν την όρεξη να σκαλίσουν το παρελθόν των αμερικανικών comics. Στις σελίδες του θα βρείτε ονόματα όπως Jack Kirby, Joe Simon, Stan Lee, Basil Wolverton και άλλους. Πολλούς άλλους.

WOLVERINE: WEAPON X PREMIERE HC - Marvel (pg M90)
Αν δεν έχετε διαβάσει το αριστούργημα του Barry Windsor Smith, τα ξαναλέμε από Σεπτέμβριο! Είστε μετεξεταστέοι! Κάντε ένα click εδώ, για να πληροφορηθείτε περισσότερα σχετικά με τους λόγους που πρέπει να επανορθώσετε το λάθος σας.

CIVIL WAR TPB - Marvel (pg M97)
Το πιο controversial comic του 2006, collected. Whose side are you on? Αυτών που γουστάρανε τα όσα διάβαζαν, ή αυτών που τραβάγανε τα μαλλιά τους; Αν πάντως περιμένατε αυτή τη στιγμή για να το διαβάσετε και αντιστεκόσασταν σε όλα τα spoilers που έρχονται από πάσα κατεύθυνση, σας παραδέχομαι.

Ok, τα εύκολα έλαβαν τέλος. Για να δούμε και τι κρύβει στις σελίδες του ο κυρίως κατάλογος…

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER #1Dark Horse (pg 22)
Κατά τη γνώμη μου ο Joss Whedon είναι πολύ υπερεκτιμημένος! Το είπα και ησύχασα! Anyway, Buffy-maniacs αυτό είναι για σας. Το γράφει ο κυριούλης αυτός και πιάνει το story από εκεί το άφησε η τηλεοπτική σειρά.

B.P.R.D.:GARDEN OF SOULS #1 (of 5)Dark Horse (pg 24)
Το πλέον αξιόπιστο HELLBOY spin-off series of mini-series, επιστρέφει. Το team των Mignola/Arcudi/Davis παραμένει και εγώ το παραγγέλνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ PICK OF THE MONTH...

GRENDEL ARCHIVE EDITIONDark Horse (pg 29)
Όντας μεγάλος fan του Matt Wagner, περίμενα αυτό το reprint, με τις πρώτες ιστορίες του θρυλικού anti-hero, εδώ και χρόνια. Για τους δικούς του λόγους , ο ίδιος ο δημιουργός δεν ήθελε να τις επανεκδώσει, αλλά τώρα το 2007 είναι το 25th anniversary του Grendel και δεν θέλει να χαλάσει χατίρι. Me ecstatic!

BATMAN AND THE MAD MONKDC Comics (pg 66)
BATMAN AND THE MONSTER MENDC Comics (pg 66)
Η πρόσφατη σειρά με πρωταγωνιστή τον Dark Knight και το sequel της, που μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί. Και τα δυο, δια χειρός Matt Wagner. Είπαμε, είμαι fan, αλλά αυτά είναι good reading material indeed.

AQUAMAN: SWORDS OF ATLANTIS #50 - DC Comics (pg 77)
Άραγε η έλευση ενός νέου συγγραφέα, του fantasy novelist Tad Williams, θα καταφέρει να σώσει τον τίτλο από ακόμα ένα cancellation που καραδοκεί, ακονίζοντας τα νύχια του; It remains to be seen…

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #7 - DC Comics (pg 83)
Ίσως η απογοήτευση του 2006, μιλώντας για μένα προσωπικά. Anyway, η καινούρια Justice League, κάνει εδώ το ντεμπούτο της. About fucking time!

JACK KIRBY’S FOURTH WORLD OMNIBUS HCDC Comics (pg 85)
Ο τίτλος τα λέει όλα. Κάποιος άλλος μπορεί να τα πει και ακόμα καλύτερα. 50 δολλάρ…, ε 49,99 εννοούσα. Χαθήκαν τα πιο φτηνά reprints; Αν δεν είχα τόσα άλλα στα potential orders για αυτό τον μήνα, θα το έπαιρνα ασυζήτητι.

SGT. ROCK: THE PROPHECY TP - DC Comics (pg 87)
Ο Joe Kubert μπορεί να μην είναι ο ικανότερος συγγραφέας, στο σχέδιο όμως είναι από του κορυφαίους του χώρου. Η πιο πρόσφατη αυτή σειρά με τον Sgt. Rock, απέσπασε καλά σχόλια και είναι μια καλή λύση, αν διψάτε για λασπωμένα μεγαλεία στα χαρακώματα.

SHOWCASE PRESENTS: LEGION OF SUPER HEROES VOL. 1 TPDC Comics (pg 90)
Σε περίπτωση που δεν το βάλω στις προτάσεις μου, ο Σακαρίδης θα αξιοποιήσει πλήρως τον πάσαλο, το σχοινί και τις πέτρες που έχει σε μια γωνία.

WONDER WOMAN #6DC Comics (pg 91)
TV writer guy Allan Heinberg is out, book writer woman Jodi Picoult is in. Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο από τα όσα είδαμε μέχρι στιγμής, ο Drew Johnson πάντως αποτελεί εγγύηση στο σχέδιο.

GRIFTER & MIDNIGHTER #1 DC Comics (pg 106)
Οι δυο tough guys του Wildstorm Universe…together! Sorry, δεν μπορούσα να αντισταθώ.

ARMY @ LOVE #1DC Comics (pg 114)
Νέος τίτλος από τον βετεράνο Rick Veitch. Πολεμικό comic meets soap opera meets μαύρη σάτιρα. To 3σέλιδο preview μου κίνησε την περιέργεια, therefore I will be checking it out.

AMERICAN SPLENDOR: ANOTHER DAY TPDC Comics (pg 118)
THE QUITTER TP– DC Comics (pg 118)
Όπως είσαστε, αν δεν τα έχετε τα παραγγέλνετε τώρα! Τι είναι τούτα; Χμμ…σας πιάνω αδιάβαστους. Περισσότερες –λεπτομερείς- πληροφορίες, εδώ και εδώ. Trust me, δεν θα το μετανιώσετε.

NEIL GAIMAN AND CHARLES VESS’ STARDUST HARDCOVERDC Comics (pg122)
Ναι, είναι το γνωστό, σε νέο printing με extra καλούδια, όπως καινούριο cover painting, expanded sketchbook και ανέκδοτο preliminary υλικό του Gaiman.

DYNAMO 5 #1Image (pg 138)
Ο Captain Dynamo είναι νεκρός και τα πέντε νόθα παιδιά του, δημιουργούν την δική τους ομάδα, για να αναπληρώσουν το κενό. Κερατούκλης ο Captain D. Αν όμως αυτό είναι όλο και όλο το twist που έχει να προσφέρει, δεν το βλέπω για κάτι το ξεχωριστό.

AFTER THE CAPE #1 (OF 3)Image (pg 140)
Αλκοολικός super-hero το γυρίζει στο έγκλημα για να μπορέσει να προσφέρει στην οικογένεια του. Με πήραν τα ζουμιά. Θυμάστε κάποτε που οι spandex people δεν ήταν "ρεαλιστικοί"; Ωραίες εποχές! Το black & white σχέδιο του δείχνει εντυπωσιακό πάντως.

BUCKY O’HARE AND THE TOAD MENACE DELUXE EDITION TPImage (pg 146)
Anthropomorphic talking (of course!) animals in space. Ίσως η κορυφαία σχεδιαστική δουλεία το Michael Golden βρίσκεται σε αυτό το reprint της παλιάς σειράς της Continuity Comics. Μέσα στα personal must για αυτό τον μήνα.

ELEPHANTMEN: WOUNDED ANIMALS HCImage (pg 148)
Τα 4 πρώτα τεύχη που διάβασα αυτής της σειράς, ήταν καλά (με πολύ καλό σχέδιο), αλλά πιστεύω ότι δεν αξιοποιούσαν του 100% των δυνατοτήτων του concept. Αυτό εδώ είναι το collected edition των 7 πρώτων τευχών της on-going σειράς.

THE WALKING DEAD BOOK 2 HC – Image (pg 149)
Περιέχει τα τεύχη 13 έως 24 του αγαπημένου μου character driven zombie comic. Αν δεν έχετε ασχοληθεί μέχρι στιγμής με αυτό, κάντε την αρχή με το Book 1.

CEREBUS: THE COLLECTED LETTERS 2004Aardvark/Vanaheim (pg 206)
Το CEREBUS έκλεισε –όπως ήταν προγραμματισμένο άλλωστε- στο #300, οι αναγνώστες όμως συνέχισαν να στέλνουν γράμματα. Σε αυτό το softcover των 380 σελίδων βρίσκονται όλα αυτά, μαζί φυσικά με τις απαντήσεις του Dave Sim. Αυστηρά για CEREBUS fans.

24-HOUR COMICS DAY HIGHLIGHTS 2006 TPAbout Comics (pg 208)
17 χώρες (μεταξύ των οποίων και η δική μας) και πάνω από 1200 καλλιτέχνες συμμετείχαν στην τελευταία αυτή εκδήλωση. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα που επιλέχθηκαν από τους εκδότες τις συλλογής. Λογικά θα έχει και λίγο άρωμα Ελλάδας.

PROJECT ROMANTIC SC Adhouse Books (pg 214)
Δεν είναι καινούρια κυκλοφορία, αλλά σίγουρα αξίζει να τσεκάρετε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές του 2006. Για αρχή διαβάστε το review που έκανε ο Άρης Κώτσης, δηλωμένος fan της Adhouse. Άνιση (if you ask me), αλλά και πάλι δεν είμαι και πολύ αγαπησιάρης.

DORK VOLUME 2: CIRCLING THE DRAIN TPAmaze Ink/Slave Labor Graphics (pg 216)
FUN WITH MILK AND CHEESE TPAmaze Ink/Slave Labor Graphics (pg 217)
HECTIC PLANET BOOK 1: DIM FUTURE TPAmaze Ink/Slave Labor Graphics (pg 217)
Lot’s of Evan Dorkin goodies this month! Αν σας πέφτουν λίγο ακριβά τα trade (για έναν καλλιτέχνη που ίσως και να μην γνωρίζετε, αλλά θα θέλατε να κάνετε την αρχή) τότε αγοράστε το DORK #11, που ακόμα το βλέπω να σαπίζει σιγά-σιγά στο ράφι γνωστού Αθηναϊκού comic shop. Είναι κρίμα σας λέω!

LADY DEATH/SHI #1Avatar Press (pg 230)
Αν αυτό το crossover κυκλοφορούσε πριν από 12 χρόνια θα γινόταν πανικός! Τώρα μόνο οι νοσταλγοί των Bad Girls θα δώσουν σημασία. Το γράφει ο Brian Pulido και το σχεδιάζει ο detail freak Juan Jose Ryp. In other words, bad writing, great art!

WARREN ELLIS’S SCARS - Avatar Press (pg 234)
Μαζί με τα APPARAT one-shots, αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του βρετανού συγγραφέα που είδε το φως από την συγκεκριμένη εκδοτική. Απώλεια και κάθαρση, σε μια συγκλονιστική αστυνομική ιστορία, σχεδιασμένη με μαεστρία από τον Jacen Burrows.

HUNTER’S MOON #1 (of 5)Boom! Studios (pg 236)
Ένας άφρο-αμερικάνος πατέρας ψάχνει τον γιο του, που έπεσε θύμα απαγωγής, σε μια redneck κοινότητα. Γράφει ο σεναριογράφος του κινηματογραφικού RAY (δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αυτό για μένα), το κυκλοφορεί όμως μια εταιρία που ακόμα δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει.

LEFT ON MISSION #1 Boom! Studios(pg 236)
Κατασκοπευτικό thriller, με ρομάντζα και ιστορίες. Αλήθεια, γιατί όταν προωθούν ένα comic, κάνουν τόσες αναφορές σε επιτυχημένες ταινίες, όπως σε αυτό το solicitation; Food for thought!

SAVAGE TALES # 1Dynamite Entertainment (pg 249)
Αισθητική αντίστοιχη με αυτή των 70’s magazines της Marvel και μια πλειάδα creators (μεταξύ των οποίων οι Ron Marz, Pablo Marcos και Michael Avon Oeming) και συμμετέχουν με ιστορίες φαντασίας και τρόμου. Η αισθητική αντιγράφεται εύκολα. Η έμπνευση εκείνης της ιδιαιτέρως γόνιμης περιόδου όμως;

DRAWING THE LINE VOLUME 1 GNDrawing The Line (pg 272)
Όλα τα έσοδα αυτής της συλλογής θα πάνε στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Συμμετέχουν οι Moebius, Stan Sakai και άλλοι.

PYONGYANG: A JOURNEY IN NORTH KOREA HCDrawn & Quarterly (pg 272)
SHENZHEN: A TRAVELOGUE FROM CHINA HCDrawn & Quarterly (pg 272)
Αν τα δημοσιογραφικά comics είναι της αρεσκείας σας, αυτά τα δυο graphic novels του Guy Delisle φαίνονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.

ARF FORUM SC Fantagraphics (pg 276)
Συλλογή από comic strips και σύμφωνα με το solicitation, το περιεχόμενο έχει τρελή ποικιλία! George Herriman, Winsor McCay, Stan Lee και…Elvis Presley; Interesting!

CHANCE IN HELL HC - Fantagraphics (pg 276)
H ιστορία μιας ορφανής κοπέλας, από τα χαμηλά στα υψηλά, είναι το θέμα του ολόφρεσκου αυτού graphic novel από τον τεράστιο Gilbert Hernandez. Δεν το σκέφτομαι πολύ αν θα το παραγγείλω.

THE KIN-DER KIDS: THE COMIC STRIP ART OF LYONEL FEININGER SC - Fantagraphics (pg 276)
Δεν φτάνει που έχω αρχίσει να τρώω κόλλημα με comic strips (και κάποια από αυτά μάλιστα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα), έρχεται αυτό εδώ να ρίξει λάδι στην φωτιά. Προσωπικά, δεν τον γνωρίζω τον κύριο, αλλά όταν σε συγκρίνουν με κολοσσούς όπως ο George Herriman και ο Winsor McCay, πόσο χάλιας μπορεί να είσαι; Μάλλον καθόλου.

AMERICAN BORN CHINESE SC NEW PRINTING01 First Second (pg 277)
Αποτέλεσε ένα από τα ποιο πολυσυζητημένα graphic novels για το 2006, από μια νέα ανερχόμενη δύναμη, στον χώρο των indy comics.

28 DAYS LATER: THE AFTERMATH GNFox Atomic Comics (pg 278)
Γεφυρώνει το George-Romero-inspired-but-not-actually-a-zombie-flick 28 DAYS LATER, με το sequel του. Γράφει ο πολυγραφικός (και overrated) Steve Niles, αλλά αν και είμαι fan της πρώτης ταινίας, δεν τα σκάω για τούτο εδώ. Αν αρχίσει στραβά η Fox στον χώρο τον comics, την βλέπω να έχει την τρελή "επιτυχία" της Virgin!

EC ARCHIVES: SHOCK SUSPENSTORIES VOLUME 1 HCGemstone Publishing (pg 280)
EC ARCHIVES: WEIRD SCIENCE VOLUME 1Gemstone Publishing (pg 280)
Good old comic books from the 50’s! Me want these. These expensive. Me not get these. Me pissed off! Κάντε κανένα φτηνό reprint ρε παίδες να χαρούμε και λίγο…

HOUDINI HANDCUFF KING: THE CENTER OF CARTOON STUDIES BOOKHyperion Books (pg 283)
Η βιογραφία του master escape artist. Αν κρίνω από το καλαίσθητο εξώφυλλο του, τότε το περιεχόμενο του οφείλει να είναι ανάλογο.

MAXIMORTAL TPKing Hell (pg 294)
Νέο print του Eisner nominated έργου του Rick Veitch. Super-heroes όπως αρέσουν στους λίγους, από κάποιον που μπορεί να τους σατιρίσει ανελέητα.

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: THE MOVIE ADAPTATION #1Mirage Studios (pg 300)
Οι χελώνες επιστρέφουν στο κινηματογραφικό πανί και η Mirage Sudios προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, όχι μόνο με αυτό το adaptation, αλλά και με 5 άλλα prequels. Εμένα πάντως δεν μου έλειψαν.

ALIAS THE CAT GNPantheon Books (pg 308)
By Kim Deitch. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο θα το παραγγείλω. Δεν χρειάζονται άλλοι. Η υπόθεση του είναι λίγο κου-κου, αλλά δεν διστάζω.

WILL EISNER: THE EDGE OF GENIUS VOLUME 1 TPPure Imagination Publishing (pg 312)
Όλοι αρχίζουν από κάπου. Την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα βήματα του master Will Eisner, προτού το μολύβι του δώσει ζωή στον Spirit, μας την δίνει αυτή το collection. Το υλικό της έρχεται από τα μακρινά 1937 – 1940.

ESSEX COUNTY VOLUME 1: TALES FROM THE FARM TP – Top Shelf Publishing (pg 336)
Ένα δεκάχρονο ορφανό, που ζει στην φάρμα του θείου του και κάνει παρέα με κάποιες εκκεντρικές μορφές της εκεί τοπικής κοινότητας, δραπετεύει στο κόσμο της φαντασίας του, μαζί με παρέα. Promising concept, που αναδύει νοσταλγία.

FEEBLE ATTEMPTS #1 TP - Top Shelf Publishing (pg 336)
Θέλετε να κάνετε μια πρώτη επαφή με το έργο του ανερχομένου Jeffrey Brown; Γιατί όχι αυτό το φτηνό –μόλις $5- trade! Είναι μια ανθολογία από τις μέχρι τώρα δουλειές του καλλιτέχνη, με εντυπωσιακό variety. Επίσης η Top Shelf διαθέτει αυτό τον μήνα 4 παλαιότερες δημιουργίες του καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων το CLUMSY και το I AM GOING TO BE SMALL.

GAMEKEEPER #1Virgin Comics (pg 340)
Ακόμα ένας famous outsider, ο σκηνοθέτης Guy Ritchie (LOCK STOCK & TWO SMOKING BARRELS), ενσωματώνεται στο roster της Virgin. Το βλέπω μέσα στην μαγική σφαίρα: Πλήθη κόσμου θα κατακλύσουν τα comic shops, το συγκεκριμένο τεύχος θα χτυπήσει νούμερα πωλήσεων 5 φορές μεγαλύτερα από του CIVIL WAR και η 9η τέχνη επιτέλους θα αναγνωριστεί. Bet on that.

Αυτά τα λίγα από εμένα, ελπίζω να μην βαρεθήκατε!



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi