Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-04-07
PREVIEWS (April 2007)

του Θοδωρή Δημητρόπουλου

Diamond Comic Distributors

Aπό τους πιο ελαφρείς μήνες που θυμάμαι τελευταία, τουλάχιστον για τις μεγάλες εταιρείες, . Ξεκινώ με τις επιλογές από τα Marvel Previews, στα οποία κυριαρχεί ο Hulk. Τι καλά!

ANNIHILATION: CONQUEST PROLOGUE (σελ. Μ20)
Τι στα-- νόμιζα οτι αυτό τελείωσε...; Από ό,τι φαίνεται, το κοσμικό event της Marvel είχε τους φανατικούς του, κι έτσι τώρα έρχεται φυσικά ένας ακόμα πρόλογος που θα οδηγήσει σε ένα ακόμα mini-series event. Περί ορέξεως...

WORLD WAR HULK #1 (of 5) (σελ. Μ36)
WORLD WAR HULK: FRONT LINE #1 (of 6) (σελ. Μ41)
WORLD WAR HULK: X-MEN #1 (of 3) (σελ. Μ42)
INCREDIBLE HULK #107 (σελ. Μ43)
GHOST RIDER #12 (σελ. Μ44)
HEROES FOR HIRE #11 (σελ. Μ45)
IRON MAN #19 (σελ. Μ46)
Σε δουλειά να βρισκόμαστε! Πριν καλά-καλά τελειώσει το ένα, έρχεται το επόμενο μεγάλο event της Marvel. O Hulk επιστρέφει στη Γη μετά την εξορία του από τους Illuminati, και είναι φυσικά τσαντισμένος. Ακούγεται όσο ανόητο χρειάζεται ώστε να είναι διασκεδαστικό, ο Mark Millar δεν είναι πουθενά κοντά, κι επιπλέον μοιάζει ιδιαίτερα μαζεμένο σε σχέση με τα 100+ τεύχη του τερατώδους CIVIL WAR.

X-MEN: ENDANGERED SPECIES ONE-SHOT (σελ. Μ5)
Και ναι, είναι ένα ακόμα event! Με κάθε σοβαρότητα θέλω να ρωτήσω, υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη Marvel που είναι υπεύθυνος εκδόσεων ή κάτι τέτοιο; Κοιτάει κανείς το μηνιαίo πρόγραμμα της εταιρείας; Δηλαδή ΟΚ, μια χαρά μοιάζει το συγκεκριμένο, ωραίο concept έχει (χάρη στη Wanda δεν γεννιούνται πλέον νέοι μεταλλαγμένοι), καλό συγγραφέα έχει (Mike Carey), καλό cast έχει (Astonishing X-Men, New X-Men και X-Factor), αλλά νισάφι πια. Έτσι όπως το πάνε αυτοί θα σκοτώσουν τη βιομηχανία από μόνοι τους.

X-MEN #200 (σελ. Μ74)
Επετειακό τεύχος για τους X-MEN, κάτι που πλέον πρέπει να συμβαίνει κάθε δεύτερο μήνα με τόσους τίτλους που έχουν. Αυτό όμως είναι του Mike Carey, η σειρά είναι σταθερά καλή, κι επιπλέον εδώ εμφανίζεται το πρώτο backup story στο δρόμο για το ENDANGERED SPECIES event. Τσιμπήστε το, είναι αυτό που θέλω να πω. (Αφού σιγουρευτείτε οτι δεν παραγγείλατε το gatefold variant του φριχτού Dave Finch.)

NEW AVENGERS #31 (σελ. Μ56)
H Marvel υπόσχεται ότι εδώ θα βρούμε την πιο σημαντική σελίδα οποιουδήποτε φετινού comic της. Αλήθεια: "No hype! No BS!", ουρλιάζει το solicitation. Μπαίνω τόσο πολύ στον πειρασμό να το κανιβαλίσω, αλλά έλα που μου αρέσει η σειρά ρε γαμώτο.

NEW WARRIORS #1 (σελ. Μ57)
Aυτό, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει ποιοι είναι οι νέοι New Warriors και για ποιον πανηλίθιο λόγο θα μπορούσαν να πάρουν το όνομά τους από την ομάδα που προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο των υπερηρώων, τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών, τον θάνατο του Captain America και τη γέννηση του Penance.

KILLRAVEN PREMIERE HC (σελ. Μ93)
Το ωραιότατο mini-series του θρύλου Alan Davis λαμβάνει την περιποίηση των premiere hardcovers της Marvel. Έχω ένα σωρό προβλήματα μαζί τους, αλλά η ποιότητα των συλλογών τους και επιλογές σαν αυτή (καιρός ήταν!) με μαλακώνουν κάπως, αν μη τι άλλο.

RUNAWAYS #27 (σελ. Μ62)
ΒUFFY THE VAMPIRE SLAYER #4 (Dark Horse- σελ. 29)
Kάθε μήνας με δύο δουλειές του Joss Whedon (εκτός από σπάνιο φαινόμενο) είναι ένας καλός μήνας. Εδώ φτάνει στα μισά της ιστορίας του στον τίτλο RUNAWAYS (με τη Jo Chen στο εξώφυλλο να ξεπερνά ξανά τον εαυτό της) και ολοκληρώνει το πρώτο του story arc στην BUFFY THE VAMPIRE SLAYER. Αν μάλιστα, τύχει να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από σπόντα και κανένα rescheduled τεύχος ASTONISHING X-MEN, θα μιλάμε για τριπλέτα που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.


Kαι μετά την event-fueled σοδειά της Marvel (με μια "ξέμπαρκη" Dark Horse) , περνάμε στα κυρίως Previews (με εξώφυλλο από comic της Marvel. Ναι, το ξέρω, just bear with me.):

 

FEAR AGENT: THE LAST GOODBYE #1 (Dark Horse- σελ. 22)
Κοσμεί ολόκληρο εξώφυλλο, να μην τον τιμήσω με μια αναφορά; Σε αυτό το νέο mini, ο Rick Remender αποκαλύπτει το origin του τελευταίου Fear Agent, με τον εξαιρετικό Tony Moore στο σχέδιο.

BATMAN: BATMAN AND SON HARDCOVER (DC- σελ. 65)
Ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε τη δουλειά του Grant Morrison στον τίτλo BATMAN. Και όταν λέω να επανεκτιμήσουμε, εννοώ βασικά εμένα. Γιατί κατά τα άλλα το κοινό μοιάζει αρκετά σίγουρο πως το Batman And Son είναι απογοητευτικό.

ACTION COMICS #851 (DC- σελ. 68)
Πείτε το φτηνό εμπορικό τρικ αν θέλετε, αλλά το 12χρονο αγοράκι μέσα μου έχει χαζοχαρεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει! Σε αυτό το 4ο μέρος του "Last Son" των Richard Donner & Geoff Johns, μέρος της ιστορίας θα παρουσιάζεται σε 3-D, πλήρες με γυαλιά και απ'όλα. Φυσικά θα υπάρχει και απλή έκδοση, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε;

FANTASTIC FOUR OMNIBUS VOL. 2 HC (Marvel- σελ. Μ92)
AVENGERS CLASSIC #1 (Marvel- σελ. Μ23)
JACK KIRBY’S FOURTH WORLD OMNIBUS VOL. 2 HC (DC- σελ. 80)
Οι fans του Jack Kirby θα το γλεντήσουν για τα καλά αυτό το μήνα με τις ανατυπώσεις από Marvel και DC. To House of Ideas προσφέρει τη δεύτερη 30άδα τευχών του FANTASTIC FOUR run των Lee/Kirby σε ένα πολυτελές hardcover, καθώς και την ανατύπωση του πρώτου τεύχους των πρωτότυπων AVENGERS από το ίδιο δημιουργικό team (μαζί με δύο πρωτότυπες ιστορίες από τον φρεσκότερο go-to συγγραφέα, Dwayne McDuffie), ενώ η DC συνεχίζει τη συλλογή της δουλειάς του Kirby εκεί, με το δεύτερο (από τα τέσσερα) hardcover του FOURTH WORLD.

GREEN LANTERN: SINESTRO CORPS SPECIAL #1 (DC- σελ. 79)
Aμ πώς, μόνο η Marvel θα έχει κοσμικά events; Χα! Σε αυτό το special από την ομάδα του πολύ καλού GREEN LANTERN: REBIRTH (Geoff Johns & Ethan Van Sciver), πρωταγωνιστούν όλοι οι Lanterns της Γης και παρακολουθούμε τα γεγονότα που θα προκαλέσουν τον διαγαλαξιακό πόλεμο που θα διαδραματιστεί στη συνέχεια μέσα στις σελίδες των σειρών GREEN LANTERN και GREEN LANTERN CORPS.

PICK OF THE MONTH (I)

CLUBBING (DC/Minx- σελ. 113)
Στο πλαίσιο του νέου imprint της DC, Minx, έρχεται μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση. Σε σενάριο του υπέροχου Andi Watson (DUMPED, GEISHA, SLOW NEWS DAY) και με το τρισχαριτωμένο σχέδιο του Josh Howard (DEAD@17), θα παρακολουθήσουμε μια ιστορία teen romance όπου η πρωταγωνίστρια πέφτει πάνω σε ένα απροσδόκητο murder mystery. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι κορόιδo για κάτι τέτοια, VERONICA MARS and all. Aυτή η σειρά βιβλίων μπορεί και να είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει η DC εδώ και χρόνια, οπότε εύχομαι να πετύχει εμπορικά. Το target audience μοιάζει ευρύτατο, η ποιότητα (δεοδομένων των ταλέντων που εμπλέκονται για την ώρα) δεδομένη, συνεπώς δε βλέπω γιατί να μην πιάσει.

REPO #1 (OF 5) (Image- σελ. 140)
Action comedy από τους Rick Spears και Rob G, την ομάδα πίσω από το TEENAGERS FROM MARS; Γιατί όχι!

PAUL JENKINS’ SIDEKICK: SUPER SUMMER SIDEKICK SPECTACULAR #1 (OF 2) (Image- σελ. 144)
Ένα καλοκαιρινό 2-issue special για το χαριτωμένο SIDEKICK του Paul Jenkins, πάνω στην ώρα για τις εξορμήσεις στις παραλίες. Συμπαθέστατο δείχνει, τουλάχιστον το original mini-series ήταν από τις καλύτερες δουλειές του Jenkins εδώ και χρόνια. (Δεν σημαίνει κάτι αυτό, απλώς το αναφέρω.)

FIRST BORN: FIRST LOOK (Image/Top Cow- σελ. 173)
Πρώτη ματιά στο Πιο! Πολυαναμενόμενο! Summer! Event! του 2007! σύμφωνα με την Top Cow. Γιατί φυσικά η εγκυμοσύνη της Sara Pezzini και η εμπλοκή ολόκληρου του Top Cow-verse (του ποιου;) σε ένα mini γραμμένο από τον Ron Marz μας έχει κάνει όλους να μη μιλάμε για τίποτε άλλο εδώ και μήνες. ("...not", για να δανειστώ και μια φράση του Borat.)

TOP COW/MARVEL: UNHOLY UNION (Image/Top Cow- σελ. 174)
Bαριέμαι να το ψάξω τώρα, αλλά έχω απορία αν όλα αυτά τα crossover με τη Marvel πράγματι πουλάνε. Αυτό το μήνα ο Ron Marz ενώνει την Sara Pezzini και τον Jackie Estacado με τους Hulk, Ghost Rider και... Dr. Strange. Μπλιαχ. Κάπου εκεί μέσα υπάρχει, φημολογείται, μια ιστορία που προετοιμάζει το έδαφος για το Πολυαναμενόμενο! Suumer! Event! που λέγαμε παραπάνω.

AVIARY (Adhouse Books- σελ. 215)
Διαδραματιζόμενες σε ένα σύμπαν γεμάτο μεθυσμένα φαντάσματα, κακόκεφα ρομπότ και πλούσια πιθηκοειδή, η σειρά mini-comics και ιστοριών του Jamie Tanner (αρχικά δημοσιευμένες σε ανθολογίες), συγκεντρώνονται για πρώτη φορά σε αυτή την έκδοση της Adhouse.

ESCALATOR GN (Alternative Comics- σελ. 221)
Λοιπόν, τον Brandon Graham δεν τον γνωρίζω, και αυτός ο μήνας ήδη είχε μπόλικες συλλογές σύντομων ιστοριών που λαμβάνουν χώρα σε παλαβά settings, αλλά μετά διάβασα κάτι για alien pornographers και cannibal school girls και ψήθηκα.

BIFF! BAM! POW! #1 (Amaze Ink/Slave Labor Graphics- σελ. 222)
Υπερηρωικό χιούμορ από τον Evan Dorkin. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο...

BLACK SUMMER #0 (Avatar Press- σελ. 238)
...υπερηρωικό comic από την Avatar! Ε, ναι: αυτοί πήραν κι άλλη δουλειά του Warren Ellis κι αυτός βρήκε εταιρεία που να εκδίδει τις καφρίλες του. Win-win! To BLACK SUMMER mini-series υπόσχεται δράση και ήρωες στην παράδοση του AUTHORITY, με super-powered τύπους που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο και όλα αυτά τα γλυκούλια. Από τότε που ο Ellis έγραψε πρώτη φορά την AUTHORITY, το ίδιο πράγμα έχουν γράψει σε παραλλαγές οι μισοί εν ενεργεία σεναριογράφοι (ποτέ με καλύτερα αποτελέσματα), αλλά ομολογώ πως επιστροφή του ίδιου του Ellis σε αυτή τη θεματική δε θα με αφήσει ασυγκίνητο.

WARREN ELLIS' CRECY GN (Avatar Press- σελ. 238)
Την έχει καταβρεί ο Warren με την Avatar! Εκτός του υπερηρωικού BLACK SUMMER, αυτός ο μήνας βλέπει και την έκδοση του ιστορικού έπους CRECY, όπου ο Βρετανός δημιουργός θα εξιστορήσει την ομώνυμη μάχη του 1346. Στα $7, το ρίσκο μοιάζει αμελητέο. Μέσα.

STOP FORGETTING TO REMEMBER GN (Ballantine Books- σελ. 247)
O Peter Kuper γράφει την "αυτοβιογραφία" του δημιουργού comics Walter Kurtz (δηλαδή του εαυτού του) καθώς αυτός καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικογενειακής ζωής και την εξαφάνιση του πρότερου ανέμελου βίου του.

THE BOYS #7 (D.E.- σελ. 265)
THE BOYS VOLUME 1 TP (D.E.- σελ. 265)
H ταλαιπωρημένη σειρά της DC/Wildstorm μετακομίζει στη Dynamite και συνεχίζει με τους ίδιους δημιουργούς (Garth Ennis/Darick Robertson) από εκεί που την είχαμε αφήσει. Ο Ιούνιος θα δει την έκδοση τόσο της πρώτης συλλογής (που είχε αρχικά γίνει solicited από την DC) όσο και της συνέχειας της σειράς με το 7ο τεύχος. Όσοι πιστοί...

HOUSE GN (Fantagraphics- σελ. 298)
Εδώ έχουμε μια βουβή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε τρεις teenagers που εξερευνούν την εφηβεία τους, χαμένοι στα βάθη ενός δάσους και μαγεμένοι από τα μυστικά που τους προσφέρει ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που ανακαλύπτουν εκεί. Η Fantagraphics υποστηρίζει πως ο Josh Simmons, ντεμπούτο του οποίου αποτελεί αυτό το GN, είναι ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα του νέου αιώνα. Θα πείτε εσείς στον Gary Groth πως κάνει λάθος;

PALESTINE:THE SPECIAL EDITION HC (Fantagraphics- σελ. 298)
To αριστούργημα του Joe Sacco προσφέρεται τώρα σε μια ενισχυμένη έκδοση γεμάτη με ανέκδοτο υλικό, όπως σημειώσεις του δημιουργού, φωτογραφίες αρχείου πάνω στις οποίες ο δημιουργος βάσισε τη δουλειά του, καθώς και μια νέα συνέντευξη πάνω στη δημιουργία του PALESTINE.

PICK OF THE MONTH (II)

THE BLACK DIAMOND DETECTIVE AGENCY (:01 First Second- σελ. 300)
140 σελίδες γεμάτες με Eddie Campbell-y goodness! Ο μεγάλος δημιουργός μας φέρνει μια ιστορία που από την περιγραφή θυμίζει το FUGITIVE αν αυτό ήταν νουάρ εποχής. Ένα τρένο εκρήγνυται σκοτώνοντας σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό μιας κωμώπολης του Missouri, και το διάσημο γραφείο ντετέκτιβ Black Diamond έχει έναν και μόνο ύποπτο. Τώρα ο John Hardin δεν έχει άλλη επιλογή από το να τρέξει, και το κυνηγητό τον φέρνει στο Chicago όπου θα προσπαθήσει να βρει τον αληθινό ένοχο. Καταναλώστε δίχως δεύτερη σκέψη. (Αν λατρεύετε τον Eddie Campbell μπορεί να σας ενδιαφέρει και η συλλεκτική hardcover έκδοση, που προσφέρεται στα $30, αντί των $16 της στάνταρ έκδοσης.)

UNCLE SCROOGE ADVENTURES: LAND OF THE PYGMY INDIANS & THE WAR OF WENDIGO TP (Gemstone Publishing- σελ. 303)
Στην τιμή των $8.5, η Gemstone ξεκινάει μια σειρά άλμπουμ τα οποία θα προσφέρουν και από μία κλασική ιστορία του τεράστιου Carl Barks μαζί με το αντίστοιχο sequel της από τον Don Rosa, τον μεγαλύτερο δημιουργό ιστοριών Disney. Η πρώτη έκδοση περιέχει το χαριτωμένο (αν και ρατσιστικά αφελές) "Land of the Pygmy Indians" του Barks, παρέα με το εγκληματικά υποτιμημένο "War of Wendigo" του Rosa, μια σοκαριστική ματιά στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τον δυτικό πολιτισμό. Έλα να παίρνει σειρά η Xanadu τώρα.

SPIKE: SHADOW PUPPETS #1 (I.D.W.- σελ. 316)
SPIKE: PREMIERE EDITION HC (I.D.W.- σελ. 316)
Aπό τον Brian Lynch του φανταστικού SPIKE: ASYLUM (τον οποίον ο Whedon επέλεξε προσωπικά να συν-γράψει μαζί του την 6η σεζόν του ANGEL σε κόμικς) έρχεται μια ιστορία υποσχόμενη πολλά γέλια, καθώς ο Spike παίρνει κι αυτός την puppet treatment από μια παιδική εκπομπή της Ιαπωνίας. Ακόμα, αυτό το μήνα η I.D.W. προσφέρει όλες τις προηγούμενες ιστορίες του ξανθού βαμπίρ σε ένα πολυτελές oversized (και φυσικά overpriced) hardcover. Προτιμήστε τις επιμέρους εκδόσεις.

LAST CALL VOLUME 1 GN (Oni Press- σελ. 329)
Πρώτη αυτόνομη συγγραφική δουλειά του Βασίλη Λώλου στην Αμερική, το LAST CALL υπόσχεται να μας πει μια συναρπαστική μεταφυσική αλληγορία με πολλές ανατροπές, καθώς δυο ανήλικοι φίλοι χάνονται μέσα σε ένα τρένο-φάντασμα με πολλούς παράξενους χαρακτήρες να τους πλαισιώνουν. Ο Λώλος, με το ξεχωριστό του στυλ, υπογράφει και το σχέδιο της ιστορίας.

TALES FROM THE CRYPT #1 (Papercutz- σελ. 333)
Από το πουθενά έχουμε τώρα και relaunch των διάσημων κόμικς τρόμου της EC. Δεν ξέρω πώς θα διαβάζεται κάτι τέτοιο σήμερα, αλλά φοβάμαι πως πέραν του παράγοντα νοσταλγία αυτές οι ιστορίες δε θα έχουν τίποτα αληθινά τρομακτικό να προσφέρουν. Εξώφυλλα από τον Kyle Baker.

DEATH BY CHOCOLATE REDUX GN (Top Shelf Productions- σελ. 364)
Nουάρ με φαγώσιμα! Θάνατος από Σοκολάτα! Ένας πράκτορας του Food Crimes Division του FBI αποτελούμενος από οργανική σοκολάτα, ερευνά μια σειρά περίεργων φόνων. Μεταξύ άλλων, θα συναντήσει εξωγήνους σκύλους, την "eternity pasta" και τον Ernest Hemingway. H έκδοση περιλαμβάνει παλιές και νέες ιστορίες, όλες τους επεξεργασμένες και ξαναπερασμένες από τον ίδιο τον δημιουργό, David Yurkovich.

GUY RITCHIE’S GAMEKEEPER #1—SPECIAL EXTENDED COLLECTOR’S EDITION (Virgin Comics- σελ. 369)
JOHN WOO’S SEVEN BROTHERS TPB (Virgin Comics- σελ. 375)
SNAKE WOMAN VOL. 1 TP (Virgin Comics- σελ. 376)
SNAKE WOMAN VOL. 2 ISSUE #1: TALE OF THE SNAKE CHARMER (Virgin Comics- σελ. 370)
Συνεχίζοντας την παράδοση, η Virgin εκδίδει άλλη μία σειρά "δημιουργημένη" από κάποιον high-profile κινηματογραφικό σκηνοθέτη που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, και γραμμένη από κάποιον σημαντικό συγγραφέα κόμικς που τουλάχιστον ο άνθρωπος βγάζει έτσι τους λογαριασμούς του. Αυτό το μήνα έχουμε όχι απλά την collector's edition, ούτε καν την extended collector's edition: έχουμε την special extended collector's edition (τα δάχτυλά μου) της νέας σειράς του Guy Ritchie. Ακόμα, έρχονται οι πρώτες συλλογές της εταιρίας, οι SEVEN BROTHERS του John Woo που όμως τους γράφει ο Garth Ennis, και η SNAKE WOMAN, VOLUME 1 του Sekhar Kapur αντί του οποίου γράφει ο Zeb Wells και σχεδιάζει ο Michael Gaydos. (τίτλος του οποίου αυτό το μήνα ξεκινά και το volume 2.) Eκπληκτικό ρόστερ ταλέντων, αλλά τόσο σταθερά αδιάφορο αποτέλεσμα. Well done, Virgin...



previews picks archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi