Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-05-07
PREVIEWS (May 2007)

του Δημήτρη Σακαρίδη

Diamond Comic Distributors

Ήρθε πάλι, λοιπόν, αυτή η ώρα του μήνα που πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον κατάλογο παραγγελιών της Diamond, και να αποφασίσουμε πως θα ξοδέψουμε τα ωραία μας λεφτά σε δύο -περίπου- μήνες από τώρα.

Πριν ξεκινήσουμε, να κάνω δύο απαραίτητα disclaimers, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

1) Θα ασχοληθώ μόνο με comics και comics-related books. Στο δικό μου PREVIEWS PICKS δεν πρόκειται να βρείτε σχόλια για t-shirts, posters, trading cards, action figures, statues, DVD's, gadgets και γενικά, παντός είδους merchandise.

2) Δεν πρόκειται να ασχοληθώ πολύ με Manga γιατί...

...δεν είμαι ειδικός, οπότε δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα περισσότερο από ένα "φαίνεται ενδιαφέρον" (which makes for some pretty boring copy) και...

...ελπίζω να πείσω τον Αντρέα Μιχαηλίδη (που ΕΙΝΑΙ ειδικός) να γράψει σύντομα ένα άρθρο για νέες κυκλοφορίες.

3) Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να γράψω για ΟΛΕΣ τις νέες κυκλοφορίες από Marvel, DC, Dark Horse και Ιmage γιατί...

...θα έγραφα ένα κείμενο 20 χιλιάδων λέξεων που δεν θα είχε κουράγιο να το διαβάσει κανείς και...

...δεν υπάρχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο, καθώς αυτά τα comics θα τα προσέξετε ούτως ή άλλως.

Οπότε, για τις τέσσερις αυτές εταιρίες θα γράφω μόνο αν το comic είναι είτε πολύ καλό (recommendation), είτε πολύ κακό (Avoid! Avoid!!!) ή απλά, προσφέρεται για smart-ass comments.


Ωραία, χαίρομαι που τα ξεκαθαρίσαμε όλα αυτά. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, ξεπετώντας αρχικά τη Marvel.


HALO: UPRISING #1 (Marvel - pg M5)
Αυτό το comic απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτούς που τους αρέσει ο Bendis, αυτούς που τους αρέσει ο Maleev και αυτούς που τους αρέσει το γνωστό videogame HALO. Εγώ, προσωπικά, δεν ανήκω σε καμία από τις τρεις.

MARVEL ILLUSTRATED: THE MAN IN THE IRON MASK #1 (Marvel - pg M7)
Τα adaptations της Marvel επάνω σε κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας συνεχίζονται, όπως συνεχίζονται και οι φόβοι μου για ακόμη περισσότερα σκουπίδια από την εταιρία που μας έχει συνηθίσει σε αυτά τα τελευταία (τουλάχιστον) 15 χρόνια. Ναι, εντάξει, Roy Thomas στο σενάριο, αλλά δεν ψήνομαι με τίποτα.

ANNIHILATION: CONQUEST - STAR LORD #1 (Marvel - pg M20)
ANNIHILATION: CONQUEST - WRAITH #1 (Marvel - pg M22)
ANNIHILATION: CONQUEST - QUASAR #1 (Marvel - pg M20)
No... more... crossovers!!!

THE CHAMPIONS #1 (Marvel - pg M29)
Συγχαρητήρια! Αυτό είναι το πρώτο Marvel Comic που σκέφτομαι να παραγγείλω μετά από 4 μήνες. Ο λόγος, ένας και μοναδικός: Barry Kitson! Από τους λίγους σχεδιαστές που με κάνουν να αγοράσω ένα comic μόνο για το artwork. By the way, το προηγούμενο Marvel Comic που είχα αγοράσει ήταν το DARK TOWER και ο λόγος ήταν πάλι ο σχεδιαστής (Jae Lee). Ελαφρώς ανησυχητικό για το "House Of (No More) Ideas".

FANTASTIC FOUR AND POWER PACK #1 (Marvel - pg M34)
FANTASTIC FIVE #1 (Marvel - pg M35)
Χε-χε! Σοβαρά, τώρα, περιμένετε ειλικρινά να σχολιάσω αυτά τα πράγματα;

WORLD WAR HULK: GAMMA CORPS #1 (Marvel - pg M41)
Εντάξει, το παραδέχομαι πως το "Planet Hulk" ήταν πολύ καλό και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το "World War Hulk" να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά... ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ "NO MORE CROSSOVERS", ENNOOYME NO MORE FUCKING CROSSOVERS!!! Got that, pilgrim?

MARVEL ADVENTURES HULK #1 (Marvel - pg M48)
GIANT SIZE MARVEL ADVENTURES THE AVENGERS #1 (Marvel - pg M49)
Αυτά τα δύο comics ανήκουν στο Marvel Adventures line, που σημαίνει πως είναι υπερηρωικά comics για μικρότερες ηλικίες. Που σημαίνει πως είναι κανονικά υπερηρωικά comics και όχι pretentious, self-referential, masturbatory crap, ΑΠΟ fanboys ΓΙΑ fanboys! Που δυστυχώς σημαίνει πως δε θα πουλήσουν μία και θα γίνουν cancelled πολύ σύντομα.

MYSTIC ARCANA: BLACK KNIGHT (Marvel - pg M54)
OFFICIAL TAROT OF MARVEL UNIVERSE (Marvel - pg M55)
OK, I'll make you a deal. Για να εξιλεωθώ για όλα τα ειρωνικά, κακόβουλά και κακεντρεχή σχόλια που έχω κάνει* για τη Marvel σε αυτό το κείμενο, υπόσχομαι να αναθέσω (I'm the Editor, you know...) το επόμενο PREVIEWS PICKS σε κάποιον που του αρέσουν αυτά που εκδίδει η γαμωεταιρία. Ε, ολόκληρο Comicdom.gr, λέτε να μη βρω κανέναν;

(*αλλά και αυτά που ΔΕΝ έχω κάνει, αλλά είναι προφανές πως θα ήθελα να κάνω, όπως για το συγκεκριμένο comic).

NEW AVENGERS/TRANSFORMERS #1 (Marvel - pg M59)
(Must... find... something... nice...to say...) Χμμμ, καλός σχεδιαστής ο Jim Cheung που κάνει το εξώφυλλο... (Was that OK?)

SUPER VILLAIN TEAM-UP/M.O.D.O.K.'S 11 #1 (Marvel - pg M66)
Το μόνο πράγμα που θα καταδεχτώ να πω για αυτό το comic είναι πως εμπεριέχει τις πιο άχαρες χρήσεις σημείων στίξης που έχω δει ποτέ σε commercial title. Αυτά...

THUNDERBOLTS: DESPERATE MEASURES (Marvel - pg M68)
Θυμάστε τις καλές εποχές που η Marvel προσπαθούσε να βγει από τη χρεοκοπία και, αναγκαστικά, είχε μειώσει δραματικά τη συχνότητα με την οποία εξέδιδε καινούργιους τίτλους και ξαμόλαγε limited series και one-shots. Ε, λοιπόν, μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα πως αυτή η υπέροχη εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί (*lowers head in mourning*). Α, by the way, λατρεύω το "selling point" στο τέλος του solicitation: "by the masterminds behind CIVIL WAR: FRONT LINE". Is this a fucking joke, or something???

THOR #1 (Marvel - pg M69)
Ο Thor επιστρέφει (αχ, τι καλά - και είχα μια ανησυχία), δια χειρός J. Michael Straczynski (ετοιμαστείτε για το "Thor totem" και αποκαλύψεις για το σεξουαλικό παρελθόν του Beta Ray Bill) και Olivier "I used to be an OK artist, but now I can't draw shit" Coipel. The real deal is back, όπως λέει και το solicitation. Προσωπικά, αν έχω κανένα fanboy urge να διαβάσω THOR, θα προτιμήσω τα τεύχη του Walt Simonson.


Ωραία, αφού λοιπόν σας ενημέρωσα και για την επιστροφή του Thunder God, μπορώ να κλείσω το MARVEL PREVIEWS και να προχωρήσω στον main κατάλογο που έχει σίγουρα πιο ενδιαφέροντα πράγματα.

Τί είπατε; Έχει κι άλλες σελίδες το MARVEL PREVIEWS. Sorry, αλλά εγώ δεν αντέχω άλλο. Έχω στερέψει και από κακίες. Τσεκάρετε μόνο το graphic novel section και δείτε αν υπάρχει τίποτα pre-1986. Έχει τουλάχιστον 60% πιθανότητες να είναι καλό, οπότε αν θέλετε μπορείτε να ρισκάρετε.


ZERO KILLER #1 (Dark Horse - pg 22)
Ο Arvid Nelson δε μου λέει απολύτως τίποτα ως συγγραφέας. Το σχεδιάκι του Matt Camp φαίνεται συμπαθητικό στο σύντομο preview (κάτι σαν "Paul Gulacy lite"). Δεν είμαι βέβαιος, όμως. Έχω και αυτή την επιφυλακτικότητα με τις dystopian future ιστορίες... Θα το δω από κοντά και θα σκεφτώ.

SPEAK OF THE DEVIL #1 (Dark Horse - pg 24)
Μην το σκέφτεστε! Είναι Gilbert Hernandez και επιβάλλεται να το παραγγείλετε.

GRENDEL: BEHOLD THE DEVIL #0 (Dark Horse - pg 26)
Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL! Ο Matt Wagner επιστρέφει στο GRENDEL!

MARTHA WASHINGTON DIES (Dark Horse - pg 27)
Το ξέρω πως το όνομα του Frank Miller δεν αποτελεί πλέον καμία εγγύηση για την ποιότητα ενός comic, αλλά είναι MARTHA WASHINGTON. Θα το γαμήσει και αυτό;;;

CONAN THE PHENOMENON (Dark Horse - pg 29)
Διαφημίζεται ως "the definitive guide to everything Conan" και φαντάζομαι πως, στην πραγματικότητα, θα είναι κάτι πολύ κοντά σε αυτό που υπόσχεται. Αν είστε fan... (I'm not)

WHO WANTS TO BE A SUPERHERO? FEEDBACK (Dark Horse - pg 31)
Neeeeeeext!

BETTIE PAGE RULES! (Dark Horse - pg 33)
Η Bettie Page υπήρξε, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, μια από τις ωραιότερες γυναίκες στην ιστορία του σύμπαντος και ο Jim Silke είναι, εκτός από μεγάλος fan της, εκπληκτικός καλλιτέχνης. Αυτό το βιβλίο είναι absolute must για κάθε λάτρη του καλού pin-up art.

SOCK MONKEY: THE INCHES INCIDENT (Dark Horse - pg 34)
Αν δεν αγοράσατε το τελευταίο limited series του μεγαλοφυούς δημιουργού που ακούει στο όνομα Tony Millionaire, shame on you. Ευτυχώς για σας, η Dark Horse σας δίνει την ευκαιρία να εξιλεωθείτε αγοράζοντας το trade paperback. Μην ξανακάνετε την ίδια μαλακία.

THE PERRY BIBLE FELLOWSHIP: THE TRIAL OF COLONEL SWEETO AND OTHER STORIES (Dark Horse - pg 35)
Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό! Είναι όμως τόσο fascinatingly weird που δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου αν δεν το παράγγελνε. Το recommendation από τον Jim Woodring δεν βλάπτει, επίσης.

THE PLAYBOY INTERVIEWS: THE COMEDIANS (Dark Horse - pg 40)
Ακόμη μία συλλογή από συνεντεύξεις που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο, ενδεχομένως, σημαντικότερο αμερικανικό περιοδικό. Αυτή τη φορά, σειρά έχουν οι διάσημοι κωμικοί και με ονόματα όπως Groucho Marx, Woody Allen, Jon Stewart, Jerry Seinfeld και Bill Cosby (μεταξύ άλλων), η αγορά μοιάζει επιβεβλημένη. Ναι, το ξέρω πως δεν έχει καμία σχέση με comics, αλλά τουλάχιστον εγώ, όπως είπα και στην αρχή αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται να σας προτείνω μπλουζάκια, καπελάκια, ποστεράκια, φιγούρες, statues, gadgets και λοιπά σκατολοΐδια. Reading material ONLY! Ε, νομίζω πως μου επιτρέπεται μια "παρασπονδία".

BATMAN #668 (DC - pg 70)
Ένα σχόλιο μόνο, αναγνωρίζοντας πως δεν είμαι ο πρώτος που το κάνει: Αν θυμάμαι καλά, ο J.H. Williams υποτίθεται πως θα ήταν ο regular penciller στο DETECTIVE COMICS. Αντ' αυτού, έκανε μόνο ένα τεύχος, μετά ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα εξώφυλλα και τώρα ξαφνικά μετακομίζει στο BATMAN. Στο χωριό μου αυτό το λέμε false advertising.

SUPERMAN: THE DEATH AND RETURN OF SUPERMAN OMNIBUS HARDCOVER (DC - pg 77)
Η DC αποφάσισε να δώσει το "omnibus treatment" σε ένα storyline που στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο απ' όσο μας επιτρέπει ο post-modern, "don't believe the hype" εαυτός μας. (Και αν δεν το καταλάβατε, αυτό ήταν μπηχτή για εσάς, καθώς εγώ το διάβασα πρόσφατα και το κατευχαριστήθηκα. Απλά χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό, γιατί η προηγούμενη πρόταση θα ακουγόταν αφάνταστα αγενής σε δεύτερο.)

GREEN ARROW: YEAR ONE #1&2 (DC - pg 83)
Περιμένω με ανυπομονησία τα GYPSY: YEAR ONE, VIBE: YEAR ONE και SNAPPER CARR: YEAR ONE. Αν η Marvel είναι η βασίλισσά του "παίρνουμε ένα καλό concept και του αλλάζουμε την πίστη μέχρι να γίνει αγνώριστο, η DC παραμένει αξεπέραστη στο "επαναλαμβάνουμε ένα καλό concept μέχρι να το βαρεθούν και τα ράφια των καταστημάτων.

BLACK CANARY #1&2 (DC - pg 83)
Με τον αξιόπιστο Tony Bedard στο σενάριο και τον πολύ καλό Paulo Sequeira στο σχέδιο, λέω να του δώσω μια ευκαιρία. Το εξωφυλλάκι θυμίζει λίγο NOMAD των Nicieza/Hawbaker (ειλικρινά, καταλαβαίνει κανένας όλα αυτά τα references ή τουλάχιστον μπαίνει στον κόπο να τα googlάρει;), αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

THE PROGRAMME #1 (DC/Wildstorm - pg 103)
Το Cold War inspired concept μοιάζει ενδιαφέρον. το artwork του C.P. Smith θα είναι αρκετά καλό. Ο Peter Milligan, πέρα από τις όποιες μαλακίες έχει γράψει τα τελευταία χρόνια, είναι ακόμα ο Peter Milligan. Όποτε, I'll give it a try.

ALAN MOORE: THE COMPLETE WILDCATS TP (DC/Wildstorm - pg 107)
Αν δεν έχετε αυτά τα τεύχη, πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλετε το συκγκεκριμένο paperback. Ο Alan Moore αποδεικνύει πως ένας καλός συγγραφέας, όταν έχει κέφια, μπορεί να κάνει παπάδες ακόμα και με μέτριο πρωτογενές υλικό. Επίσης, σε αυτά τα τεύχη (για την ακρίβεια, και λίγο νωρίτερα, σε αυτά του James Robinson) βλέπουμε τα πρώτα σοβαρά δείγματα των ικανοτήτων του Travis Charest.

GOOD AS LILY (DC/Minx - pg 115)
Έχω ορκιστεί πως θα παραγγείλω όλα τα comics που θα εκδώσει η DC μέσω του Minx line της. Είναι τόσο σημαντικό που μια από τις μεγάλες εταιρίες κάνει ουσιαστικό άνοιγμα προς αυτό που λέμε "diversity" (που, όπως ενδεχομένως θα έχετε καταλάβει, εμείς στο Comicdom.gr στηρίζουμε όσο μπορούμε), που είναι υποχρέωση μου να το υποστηρίξω με το πορτοφόλι μου. Ακόμη και αν δεν μου αρέσουν ή διαπιστώσω πως δεν απευθύνονται σε εμένα (πράγμα καθόλου απίθανο), έχω μια δεκαπεντάχρονη ξαδέρφη που είναι το ιδανικό target audience για αυτά.

SENTENCES: THE LIFE OF M.F. GRIMM (DC/Vertigo - pg 118)
Αυτό μου μοιάζει πολύ με 100 BULLETS σε ύφος και αισθητική, οπότε, I'll pass. Αν ψήνεστε, δοκιμάστε το, ή απλά περιμένετε το softcover για να μετριάσετε το ρίσκο.

FAKER #1 (DC/Vertigo - pg 122)
Δεν είμαι fan του Mike Carey. Ποτέ δεν ήμουν. Επίσης, θεωρώ τον Jock απλά επαρκή ως σχεδιαστή και τίποτα περισσότερο. Furthermore, το concept μου κάνει λίγο pretentious και ελαφρώς "eh". Θα του ρίξω μια ματιά στο ράφι και βλέπουμε.

JACK KIRBY'S SILVER STAR HC (Image - pg 140)
Ένα από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) comics που ξεπήδησαν ποτέ από το μυαλό και τον καμβά του Jack "King Kirby. Για ιστορικούς λόγους και μόνο, θα μπορούσε να το αγοράσει κανείς, αν και τα τεύχη είναι bargain bin filler εδώ και 25 χρόνια. Better stay away.

THE BAKERS: BABIES & KITTENS (Image - pg 147)
ΟΚ, ο Kyle Baker είναι απλά genius. Ένας από τους πλέον ευρηματικούς cartoonists που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στην αμερικανική αγορά. Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα η καλή μας φίλη η Image να μας πληροφορήσει αν το συγκεκριμένο hardcover είναι all-new material (οπότε πανηγυρίζουμε) ή πρόκειται για reprint της σειράς που είχε αυτοεκδώσει ο Baker πρόπερσι (οπότε το προσπερνάμε γιατί έχουμε τα τεύχη). Το ξέρω πως αν το ψάξω λίγο στο internet θα μάθω την αλήθεια, αλλά δεν θα έπρεπε τέτοιου τύπου πληροφορίες να εμπεριέχονται στο ίδιο το solicitation;

BLACK CHERRY (Image - pg 148)
FULL COLOR (Image - pg 149)
Κατά καιρούς, έχω εκφράσει τη θεωρία πως η Image είναι η μοναδική εταιρία που κυριολεκτικά μπορεί να εκδώσει οτιδήποτε, ανεξαρτήτως ποιότητας η εμπορικών δυνατοτήτων (δεν θεωρώ πως πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν και τα δύο, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τουλάχιστον το ένα). Με κάτι τέτοια solicitations δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.

GIRLS & GODDESSES (Image - pg 150)
Αν σας αρέσει ο Joseph Michael Linsner... (Εμένα δε μ' αρέσει...)

SCRAP METTLE (Image - pg 151)
Αν σας αρέσει ο Scott Morse... (Εμένα δε μ' αρέσει)

THE COMPLETE normalman (Image - pg 154)
Το superhero parody του Jim Valentino, που αποδεικνύει περίτρανα πως ο τύπος έχει φοβερό wit, το οποίο πιθανότατα είχε ξεχάσει σε άλλη πολιτεία όταν δημιουργούσε τον Shadowhawk. Αξίζει να το αγοράσετε καθώς, εκτός των άλλων, και η τιμή του ($19.99 για 432 σελίδες) είναι υπερβολικά συμφέρουσα.

FIRST BORN #1 (Image/Top Cow - pg 176)
WITCHBLADE #110 (Image/Top Cow - pg 178)
Παρ' όλο που ο Ron Marz είναι ένας αξιόλογος superhero writer και πρέπει να ομολογήσω πως κατάφερε, πριν από λίγα χρόνια, (και για περίπου 5 δευτερόλεπτα) να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον σχετικά με τον τίτλο και τον χαρακτήρα της Witchblade, κάποια στιγμή οι φυσικές μου άμυνες επικράτησαν και απλά σταμάτησα να ασχολούμαι. Το συγκεκριμένο event δεν πρόκειται να μου αλλάζει γνώμη.

Moving on to the green side of the field. Εκεί που παραδοσιακά υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

DESTROYER DUCK TP (About Comics - pg 215)
Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Steve Gerber αποφάσισε να πολεμήσει στα ίσα τη Marvel (I won't go into details - look it up, you lazy bumfucks). Δεν μπορούμε να πούμε πως κέρδισε, αλλά τουλάχιστον από την όλη ιστορία βγήκε ένα πολύ καλό comic (σε σχέδιο Jack Kirby, παρακαλώ).

STRANGERS IN PARADISE VOLUME 19: EVEN AFTER (Abstract Studios - pg 215)
Ένα από τα καλύτερα "comics για outsiders" (εννοώντας ανθρώπους εκτός του χώρου των comics) όλων των εποχών έφτασε στο τέλος του και για όσους παρακολουθούν τον τίτλο σε paperbacks, το τέλος είναι εδώ. Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ STRANGERS IN PARADISE είστε ηλίθιοι. (ΟΚ, μπορείτε να εξιλεωθείτε παραγγέλνοντας τώρα τον πρώτο τόμο.)

YOTSUBA&! VOL. 4 (ADV - pg 217)
Εντάξει, είπα πως δεν θα γράψω για manga, αλλά η Yotsuba είναι πέρα από manga - είναι σχεδόν θρησκεία! Δεν έχω γνωρίσει κανέναν άνθρωπο που να διάβασε αυτό το comic και να μην το λάτρεψε. Μετά από πολλούς μήνες αναμονής και αβεβαιότητας, επιτέλους, το τέταρτο volume είναι εδώ και ένα πελώριο χαμόγελο έχει εμφανιστεί στο πρόσωπο μου.

VAMPIRELLA QUARTERLY: SUMMER 2007 (Anarchy Studios/Harris Comics - pg 226)
Το έχω ξαναπεί, η Vampirella αποτελεί την (μοναδική) comics-related guilty pleasure μου. Παρ' όλο που αναγνωρίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία των ιστοριών που έχουν γραφτεί με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη ηρωίδα είναι από μετριότατες έως άθλιες, η έλξη που ασκεί πάνω μου είναι τρομακτική. If it's Vampirella, I gotta have it! Χαίρομαι απλά που στο VAMPIRELLA QUARTERLY, η ύπαρξη του εξαιρετικού συγγραφέα Joshua Hale Fialkov (ELK'S RUN) εξασφαλίζει και μια ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία.

PIRATES VS NINJAS: UP THE ANTE #1 (Antarctic Press - pg 227)
Αυτό το comic αποτελεί ενδεχομένως το χειρότερο concept που έχω δει στη ζωή μου και εκφράζει όλα όσα είναι λάθος με την pop culture του σήμερα. Η μόνη περίπτωση να το αγόραζα θα ήταν αν η ζωή μου εξαρτιόταν από αυτή την αγορά. By the way, τί εννοεί ο ποιητής με το "up the ante"; More pirates? More ninjas? Inquiring minds need to know.

MOUSE GUARD: WINTER 1152 #1 (Archaia Studios Press - pg 230)
Α σας άρεσε το πρώτο MOUSE GUARD mini series, τότε σίγουρα θα περιμένετε με κομμένη την ανάσα αυτό το sequel. Εγώ, πάλι, μόνο το πρώτο τεύχος είχα διαβάσει και βαρέθηκα αφάνταστα.

DOKTOR SLEEPLESS #1 (Avatar Press - pg 239)
Ακόμη ένα project από το πολυμήχανο μυαλό του Warren Ellis. Τα γνωστά: το δοκιμάζουμε υποχρεωτικά και είμαστε 50-50 για το αν θα είναι mini masterpiece ή boring crap. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο κύριος Ellis τα παράγει και τα δύο με την ίδια ευκολία και συχνότητα.

JUNGLE GIRL #0 (Dynamite Entertainment - pg 268)
Ακόμη ένας female character from the past που αναβιώνει η Dynamite. Ενδεχομένως, ακόμη ένα βαρετό, tits & ass comic από μια εταιρία που στο ξεκίνημα της φαινόταν ικανή για αξιόλογα πράγματα αλλά τελικά κατέληξε να είναι κακέκτυπο της Marvel και της DC. H συγκεκριμένη σειρά έχει και τη συνεισφορά του Frank Cho, if that means anything to anyone, anymore...

THE BOYS #8 (Dynamite Entertainment - pg 269)
Το διωγμένο από τη DC, post-superhero comic των Garth Ennis και Darick Robertson βρίσκει στέγη στην Dynamite. Τελικά, ανακάλυψα ποιο είναι το πρόβλημα μου με τον Ennis και ο λόγος που αποφεύγω να διαβάσω τα comics που γράφει εδώ και κάποια χρόνια (basically, από το πρώτο PUNISHER και μετά). Ενώ είναι ικανότατος τεχνίτης στο σενάριο και μερικά από τα plots του έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον, έχουμε εντελώς διαφορετική αίσθηση του χιούμορ. Πολύ απλά, δεν γελάμε με τα ίδια πράγματα. Επειδή, λοιπόν, στα περισσότερα comics του Ennis, το χιούμορ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, νομίζω πως είμαι απόλυτα δικαιολογημένος που τον αποφεύγω. Τώρα θα μου πείτε, τί σας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Point...

THE ART OF P. CRAIG RUSSELL HC (Desperado Publishing - pg 277)
Ο P. Craig Russell είναι απλά ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης, σχεδόν αλάνθαστος σε οτιδήποτε κάνει. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί το απόλυτο tribute στο έργο του και παρά την ελαφρώς τσουχτερή τιμή της, αξίζει να την αγοράσει κανείς. (By the way, αν πέσετε πάνω σε κανέναν θαμώνα του Comic Art forum, ο οποίος θα προσπαθήσει να σας πείσει πως η δουλειά του Russell έχει ανατομικά και προοπτικά λάθη, δώστε τόπο στην οργή και αφήστε τον να ζήσει)

SABRE #1 (Desperado Publishing - pg 278)
O σπουδαίος συγγραφέας Don McGregor επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στο προσωπικό του δημιούργημα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να παραδώσει μαθήματα συγγραφής σεναρίου και να μοιράσει κλωτσομπουνίδια στη μάστιγα του decompression. Me happy!

WALT & SKEEZIX VOLUME 3: 1925-1926 (Drawn & Quarterly - pg 296)
Το τρίτο πολυτελές volume του αριστουργηματικού, αλλά και ιστορικού αυτού comic strip. Δεν υπάρχουν λόγια. Η αγορά του είναι επιβεβλημένη.

ANGRY YOUTH COMIX #13 (Fantagraphics - pg 302)
Το καινούργιο τεύχος της προσωπικής σειράς του Johnny Ryan, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως έναν από τους κορυφαίους humor cartoonists της εποχής μας. Προσωπικά, σταμάτησα να γελάω με αστεία που περιλαμβάνουν σωματικές λειτουργίες εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια, but to each his own...

COMICS JOURNAL #285 (Fantagraphics - pg 302)
Παρ' όλα τα ελαττώματα του, το COMICS JOURNAL παραμένει το μοναδικό σοβαρό ενημερωτικό περιοδικό για comics και συχνά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το 99% των ίδιων των comics που κυκλοφορούν στα stands. Το διαβάζω ανελλιπώς εδώ και 16 χρόνια και πιστεύω πως θα ήμουν πολύ "χειρότερος" αναγνώστης comics χωρίς αυτό.

THE GIRL FROM H.O.P.P.E.R.S.: LOCAS VOLUME 2 TP (Fantagraphics - pg 302)
HUMAN DIASTROPHISM: PALOMAR VOLUME 2 TP (Fantagraphics - pg 302)
Τα δεύτερα volumes των καινούργιων LOVE & ROCKETS collections. Απαραίτητη αγορά για όσους δεν έχουν τις ιστορίες σε κάποιο από τα προηγούμενα formats. Επίσης, είναι available και τα δύο πρώτα volumes, για όσους δεν τα παρήγγειλαν την προηγούμενη φορά.

I KILLED ADOLF HITLER GN (Fantagraphics - pg 304)
Αν σας αρέσει ο Jason... (Εγώ τον μισώ!)

AMERICAN BORN CHINESE (First Second - pg 305)
Ένα από τα σημαντικότερα graphic novels της περσινής χρονιάς, offered again για όσους το έχασαν.

STAR TREK: YEAR FOUR #1 (IDW - pg 313)
For Trekkies only. Πάντως το δημιουργικό team των David Tischmann και Steve Conley ακούγεται αρκετά promising.

THE COMPLETE TERRY AND THE PIRATES VOL. 1 (IDW - pg 315)
Ένα από τα πέντε-έξι κορυφαία newspaper strips όλων των εποχών και σίγουρα το κορυφαίο στην κατηγορία των adventure strips. Ο Milton Caniff είναι απλά ένας master storyteller, που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να σε παρασύρει στο μαγικό κόσμο του swashbuckling adventurer Pat Terry και του sidekick του, Terry Lee. Εξωτικά τοπία, επικίνδυνοι κακοί, σαγηνευτικές γυναίκες. Τί άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από μια περιπέτεια;

THE APOCALIPSTIX VOL. 1 (Oni Press - pg 335)
Παρ' όλο που ο Cameron Stewart είναι εξαιρετικός σχεδιαστής, το ελαφρώς χαζό concept και η γενικότερη φοβία "of all things Oni", με κάνουν να το αποφύγω.

PICK OF THE MONTH

NEXUS #99: SPACE OPERA (Rude Dude Productions - pg 338)
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ περίμενα να δω αυτό το solicitation. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ περιμένω να πιάσω το ίδιο το τεύχος στα χέρια μου. Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, η επιστροφή του NEXUS στα stands αποτελούσε ευσεβή πόθο για μια ομάδα ανθρώπων που μεγάλωσαν με αυτό το comic και αισθάνονται πως το mainstream είναι απείρως φτωχότερο δίχως αυτό. Κατά την προσωπική μου άποψη, το NEXUS των Mike Baron και Steve Rude είναι το ιδανικό comic για όσους διαβάζουν μόνο Marvel και DC, γιατί μόλις το διαβάσουν, πολύ απλά, θα πάψουν να διαβάζουν μόνο Marvel και DC. Πιθανότατα, το καλύτερο mainstream comic όλων των εποχών! Hail to the king!


BLANKETS (Top Shelf - pg 368)
FROM HELL (Top Shelf - pg 368)
CRY YOURSELF TO SLEEP (Top Shelf - pg 368)
Καινούργια printings για τρία graphic novels της Top Shelf. Αν δεν τα έχετε αποκτήσει ως τώρα, να η ευκαιρία.

COMICS INTROSPECTIVE VOLUME 1: PETER BAGGE (TwoMorrows Publishing - pg 370)
Η εταιρία που ειδικεύεται στις about comics περιοδικές (και μη) εκδόσεις, ξεκινά μια νέα σειρά βιβλίων αφιερωμένων σε ορισμένους από τους κορυφαίους indy δημιουργούς. Η αρχή γίνεται με τον δημιουργό του HATE, Peter Bagge. Καλή συνέχεια.

NAOKI URASAWA'S MONSTER VOLUME 10 (Viz - og 392)
Είπαμε δεν μιλάμε για manga, αλλά πρέπει να κάνουμε εξαιρέσεις. Και αν το YOTSUBA&! Είναι θρησκεία, το MONSTER είναι απλά ψύχωση. Αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα comics που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 15 χρόνια - on any continent!


Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Νομίζω πως δεν είπαμε και λίγα. 'Αντε τώρα, ετοιμάστε την παραγγελία σας και στείλτε την στο comics shop. Και να θυμάστε, celebrate diversity!

 



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi