Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-06-07
PREVIEWS (June 2007)

του Ακη Τριανταφύλλου

Diamond Comic Distributors

Το πρώτο PREVIEWS του καλοκαιριού έφτασε και ήρθε η στιγμή του μήνα να αποφασίσεις: "Θα πάω διακοπές ή θα ξοδέψω το επίδομα άδειας; Χμμ..."

Νομίζω ότι θα πάω διακοπές. Δεν το περιμένατε αυτό. Η λογική είναι ότι τα πράγματα που περιέχονται σε αυτό το PREVIEWS θα έρθουν τον Αύγουστο -περίπου- που θα λείπουν όλοι και μαζί τους (ελπίζω) και εγώ, άρα αποφασίζω με άξονα τον Σεπτέμβρη πια.


Όπως σας υποσχέθηκε ο Δημήτρης -Editor- Σακαρίδης, τον προηγούμενο μήνα, για να εξιλεωθεί, θα ανέθετε το PREVIEWS σε κάποιον που να του αρέσει η Marvel. Ανοίγοντας όμως -με χαρά, όπως πάντα- το Marvel Previews, πέφτω πάνω στο SPIDER-MAN/RED SONJA #1 of 5 (Marvel - pg M17)... Absolutely no comments!! Μου φαίνεται, λοιπόν, ότι ούτε από εμένα θα βρει υποστηρικτή η Marvel, για ακόμα ένα μήνα. Πάμε λοιπόν.


DARK TOWER: GUNSLINGER'S GUIDEBOOK (Marvel - pg M5)

Αν σας θυμίζει κάτι αυτό, έχετε δίκιο. Ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μαζί με το πρώτο τεύχος της υπέροχης σειράς, αλλά ακυρώθηκε. Τελικά, θα κυκλοφορήσει μαζί με το τελευταίο, έβδομο τεύχος και θα αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό στον αλλόκοτο κόσμο που δημιούργησε ο Stephen King.

SPIDER-MAN: ONE MORE DAY SKETCHBOOK (Marvel - pg M14)
Ένα sketchbook από τον Editor in Chief, Joe Quesada, το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή του Spider-Man. Όπως μας ενημερώνουν, ένα τεύχος που κανένας fan του ήρωα δεν θα πρέπει να χάσει.

DAREDEVIL #100 (Marvel - pg M28)
Και το εκατοστό, και τριπλό σε μέγεθος, και Brubaker, και τρεις all-star artists σε τρία εξώφυλλα (Djurdjevic wraparound, Turner/Bermejo 50/50). Θέλετε κι άλλα; Α, ναι, Και το πρώτο chapter νέου storyline.

THE LAST FANTASTIC FOUR STORY (Marvel - pg M34)
Ο θρύλος Stan Lee με τον "μεγάλο Junior" John Romita, μας δίνουν αυτό που λέει ο τίτλος. Η τελευταία ιστορία των Τεσσάρων.

WORLD WAR HULK: GAMMA FILES (Marvel - pg M41)
Ένα handbook που δένει με το τωρινό "πράσινο" event και σας λύνει κάθε απορία για χαρακτήρες από το παρελθόν του Hulk, για gamma-affected ήρωες και όχι μόνο. Επιπλέον, οι καταστροφές και αλλαγές που έχει επιφέρει το World War Hulk στο Marvel Universe.

SHANNA THE SHE-DEVIL: SURVIVAL OF THE FITTEST #1 of 4 (Marvel - pg M60)
Χωρίς τον Frank Cho αλλά με τον Khari Evans (DAUGHTERS OF THE DRAGON), μια νέα limited σειρά με μια ακόμα She-Devil των comics, την Shanna. Το μπικίνι φοριέται πολύ τελευταία.

TERROR, INC. #1 of 5 (Marvel - pg M80)
Ο πιο ενδιαφέρον τίτλος της Marvel για αυτό το μήνα... δεν είναι ακριβώς Marvel. Ανήκει στην Icon, στο imprint της Marvel για creator-owned τίτλους. Με έναν ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα ήρωα, τον Mr. Terror, από τους David Lapham στο σενάριο και τον Patrick Zircher στο σχέδιο, αποτελεί σίγουρα μια διαφορετική επιλογή.


Αφήνοντας στην άκρη το MARVEL PREVIEWS, περνάμε στον κυρίως κατάλογο. Τι; Αυτά μόνο; Κι όμως, αυτά. Μετρήστε: τρία handbooks, μια καθιερωμένη σειρά, ένα one-shot και τρία limited, με το ένα από αυτά απερίγραπτο. Τι μένει; Ένας μέτριος και χλιαρός μήνας για τη Marvel.


Ξεκινώντας με τη Dark Horse έχουμε:


B.P.R.D.: KILLING GROUND #1 of 5 (Dark Horse - pg 22)

Η νέα μίνι σειρά της διάσημης Bureau, με το γνωστό team των Mignola, Arcudi, και Davis, συνεχίζει αμέσως μετά το Garden Of Souls. Ένας must-τίτλος που ίσως δεν χρειαζόταν καν να αναφέρω.

THE UMBRELLA ACADEMY: APOCALYPSE SUITE #1 of 6 (Dark Horse - pg 28)
Μια σειρά την οποία γράφει ο τραγουδιστής των My Chemical Romance, Gerard Way και μας κίνησε την περιέργεια από το FCBD τευχάκι και το πρελούδιο της ιστορίας. Αδοκίμαστος ο writer, αλλά υπέροχα εξώφυλλα από τον James Jean (FABLES). Give it a shot!

EMILY THE STRANGE #1: THE DEATH ISSUE (Dark Horse - pg 31)
Η γνωστή Emily επιστρέφει με νέα διμηνιαία σειρά. Όσοι "περίεργοι" προσέλθετε.


Pick of the Month #1
THE GROO 25TH ANNIVERSARY SPECIAL (Dark Horse - pg 33)

'Ανετα ένα από τα Picks of the Month. Σε αυτό το special one-shot έχουμε νέα ιστορία από την ομάδα Evanier/Aragones και επιπλέον αλφαβητάριο εχθρών και φίλων του Groo. Απλά, μην το χάσετε.

THE FACTS IN THE CASE OF THE DEPARTURE OF MISS FINCH (Dark Horse - pg 33)
Ένα χρόνο περιμένουμε να έρθει (όσοι το παραγγείλαμε) και δεν ήρθε ποτέ. Τώρα είναι ξανά στο PREVIEWS. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ότι, το "παραμύθι" του Neil Gaiman σε hardcover edition, θα έρθει στα χέρια μας.

Pick of the Month #2
SIGNAL TO NOISE SECOND EDITION (Dark Horse - pg 37)

Ο λόγος πάλι στον Neil Gaiman, αυτή τη φορά όμως παρέα με τον πρωτοπόρο Dave McKean. Για πρώτη φορά σε hardcover, με πολύ έξτρα υλικό, η τραγική ιστορία ενός ετοιμοθάνατου σκηνοθέτη ο οποίος δεν προλαβαίνει να γυρίσει την τελευταία του ταινία. Μια ταινία που θα δούμε μόνο εμείς, μέσα από το μυαλό του.

COUNTDOWN TO ADVENTURE #1 of 8
ALL-NEW BOOSTER GOLD #1 (DC - pg 70)
BLACK ADAM: THE DARK AGE #1 of 6 (DC - pg 71)
52 AFTERMATH: THE FOUR HORSEMEN #1 of 6 (DC - pg 71)

Τέσσερις τίτλους που γεννήθηκαν μέσα από τις σελίδες του 52, μας προσφέρει αυτό το μήνα η DC. Μοναδική ongoing series θα είναι αυτή του Booster Gold. Στο 52 AFTERMATH, από το μυαλό του Keith Giffen, θα έχουμε τη συνδυασμένη δύναμη των Superman, Batman και Wonder Woman. Σε δύο τίτλους υπήρξαν αλλαγές οι οποίες δεν γνωρίζω αν είναι μεταγενέστερες ή misprint του PREVIEWS. Anyway, σημειώστε ότι το 52 AFTERMATH δεν θα είναι one-shot αλλά limited 6 τευχών και το BLACK ADAM θα μειωθεί από 8 σε 6 τεύχη.

OUTSIDERS: FIVE OF A KIND - WEEK 1-5 (DC - pg 72-73)
Με πέντε εβδομαδιαία τεύχη και μέσα από διάφορες περιπέτειες, θα διαλέξει ο Batman το νέο roster των Outsiders. Τα διαφημιστικά κείμενα στο PREVIEWS θυμίζουν κάτι από ριάλιτι τεχνικές και από ότι φαίνεται ο Batman θα διαλέξει όποιον... "έχει ταλέντο"!

52: THE COVERS HC (DC - pg 83)
Ένα one-man-show, ένα κατόρθωμα από τον J.G. Jones, τα έξοχα εβδομαδιαία εξώφυλλα του 52 σε μια συλλογή.

CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH (DC/MINX - pg 118)
Από το νέο imprint της DC, με target group το εφηβικό κοινό, έχουμε μια συνεργασία πατέρα και κόρης. Ο Mike Carey, με την 15χρονη κόρη του, Louise, η οποία έχει ήδη δύο έργα στο ενεργητικό της, γράφουν για μια ηρωίδα που χρησιμοποιεί το blog της ως όπλο, σε έναν ασπρόμαυρο τόμο.

THE ABSOLUTE SANDMAN VOL. 2 HC (DC/Vertigo - pg 121)
Ο δεύτερος τόμος της "Απόλυτης" εκδοχής του SANDMAN, με remastered coloring και ένα τόνο έξτρας, μέσα σε ένα όμορφο slipcase. Ένα ακριβούλι κομματάκι, για συλλέκτες.

THE UN-MEN #1 (DC/Vertigo - pg 122)
Οι "συνθετικoi" άνθρωποι και αντίπαλοι του Swamp Thing, αποκτούν δικιά τους σειρά, με σχεδιαστή τον Mike Hawthorne. Το εξώφυλλο από τον Tomer Hanuka με τον Cranium είναι από τα ωραιότερα του μήνα.

SPECIAL FORCES #1 of 6 (Image - pg 140)
Ο Kyle Baker μας δίνει την -βασισμένη σε αληθινά γεγονότα- ιστορία ενός αυτιστικού που κατατάχτηκε στον Αμερικάνικο Στρατό. Φαντάζομαι ανελέητη σάτιρα και μου τρέχουν τα σάλια.

BOMB QUEEN IV # 1 of 4 (Image - pg 143)
Το τέταρτο limited series της απόλυτης evil ηρωίδας ξεκινάει εδώ. Εάν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, ψάξτε τα trades και απολαύστε τις περιπέτειες της σέξι villainess. Δεν την λένε τυχαία "Βασίλισσα".

ELEPHANTMEN: WAR TOYS #1 of 3 (Image - pg 146)
Το -κλασσικό πλέον- ELEPHANTMEN επιστρέφει με μια πολεμική ιστορία. Ενδιαφέρουσα αγορά για τους φανατικούς της σειράς το παζλ 1000 κομματιών του υπέροχου Ladrönn, ELEPHANTMEN: HIP FLASK JIGSAW (Image - pg 146).

THE ART OF GREG CAPULLO TP (Image - pg 146)
Για όσους αγαπάνε τα artbooks σπουδαίων καλλιτεχνών, ο τόμος αυτός υπόσχεται να σας ευχαριστήσει με αρκετό ανέκδοτο υλικό και αφαίρεση τίτλων, κειμένων και logos από γνωστά έργα του δημοφιλούς σχεδιαστή.

RIPCLAW: PILOT SEASON #1 (Image/Top Cow- pg 180)
Η Top Cow μας προτείνει να μπούμε στο παιχνιδάκι της που ονομάζεται PILOT. Επτά "άστεγοι" ήρωες της, θα μπουν κάτω από την κρίση του κοινού με επτά πιλοτικά τεύχη. Ψηφίζοντας online, δύο από αυτούς θα αποκτήσουν δική τους σειρά. Μήπως να τους βάλουν όλους μαζί σε ένα σπίτι; Λέω εγώ τώρα...

GHOSTING #1 of 4 (Platinum Studios - pg 185)
Θα την πω την αμαρτία μου. Το συγκεκριμένο μου κίνησε το ενδιαφέρον για το εξώφυλλο του. Ας ελπίσουμε ότι το περιεχόμενο είναι προσεγμένο όσο η "βιτρίνα".

BLACK SUMMER #1 of 7 (Avatar Press - pg 239)
Μην αμελήσετε να παραγγείλετε την νέα σειρά του Warren Ellis. Το σημειώνω γιατί το #0 ήταν πριν από δύο PREVIEWS και από τότε ίσως να το έχετε ξεχάσει.

POTTER'S FIELD #1 of 3 (Boom Studios - pg 252)
Mark Waid και να το προσπεράσουμε, δεν γίνεται. Ένας μυστηριώδης άντρας σκοπεύει να "δώσει όνομα" στους ανώνυμους θαμμένους. Sounds interesting.

Pick of the Month #3
GROWING OLD WITH B.C.: A CELEBRATION OF JOHNNY HART GN (Checker Book Publishing - pg 256)

Ένα από τα πιο διάσημα strips όλων των εποχών, σε έναν τόμο που συλλέγει τα καλύτερα από το 1950 έως το 2000. A must have.

FRANK CHO'S JUNGLE GIRL #1 (Dynamite Entertainment - pg 263)
Χωρίς Frank Cho, όμως, και ας λέει ο τίτλος. Βέβαια, κοιτώντας το interior που διαφημίζεται, ορκίζεσαι ότι είναι Cho. Ο Adriano Batista πρέπει να είναι κλώνος του, δεν εξηγείται αλλιώς.

FORGOTTEN REALMS: THE LEGEND OF DRIZZT VOL 6 THE HALFLINGS GEM #1 of 3 (Devils Due Publishing - pg 276)
Ως AD&D και Sword & Sorcery fan γενικότερα, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Ο Tim Seeley επιστρέφει στην σειρά για το τελευταίο μέρος της "Icewind Dale Trilogy".

THE SANDMAN PAPERS GN (Fantagraphics - pg 300)
Προειδοποιώ ότι δεν πρόκειται για comic. Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στον κόσμο του SANDMAN, αυτό το βιβλίο συλλέγει κριτικές, αναλύσεις και τοποθετήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

DISNEY'S DUCKTALES BY MARV WOLFMAN: SCROOGE'S QUEST (Gemstone - pg 302)
Για πρώτη φορά από το 1990, έχουμε την ανατύπωση μιας επικής ιστορίας των Ducktales. Είναι κλασσικό, όπως και να το δεις.

GENE SIMMONS DOMINATRIX (IDW -pg 311)
Μετά από πάρα πολλές πιέσεις, ενέδωσα και αναφέρω εδώ το νέο πόνημα του τραγουδιστή των KISS, Gene Simmons. Μόνο για kinky γούστα.

POISON CANDY (Tokyopop - pg 345)
Όπως πολλοί τίτλοι της Tokyopop τελευταία, έτσι και αυτό, ανήκει, όπως λέω, στα faux-manga. Γραμμένα και σχεδιασμένα από τους πάντες, εκτός από Ιάπωνες. Εδώ έχουμε τον David Hine στο σενάριο! Μακριά!

I LUV HALLOWEEN VOL 3 (Tokyopop - pg 349)
IMMORTAL RAIN VOL 8 (Tokyopop - pg 351)

Φινάλε και για τις δύο σειρές. Η μεν πρώτη από τα πιο περίεργα, πρωτότυπα και σιχαμερά(!) manga που έχω διαβάσει, με άφθονο, ανεγκέφαλο χιούμορ. Η δε δεύτερη, μια από τις ωραιότερες σειρές σε κλασσικό στυλ του είδους, τόσο στο σενάριο όσο και στο σχέδιο. Can't wait.


Τέλος, στο Book Section του PREVIEWS θα βρείτε το BRIAN FROUD'S WORLD OF FAERIE HC (pg 392). Για όσους λατρεύουν τον Brian Froud, εικαστικό δημιουργό του LABYRINTH και του DARK CRYSTAL, η νέα του συλλογή που εμβαθύνει και άλλο στον κόσμο των Faeries.


Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσετε το χάος των 600 σελίδων, που ονομάζεται PREVIEWS. Σας αφήνω με την παρακάτω συμβουλή-ευχή. Δώστε την παραγγελία σας, αφήστε πίσω σας το PREVIEWS και ξεχυθείτε στις παραλίες. Καλές διακοπές.

 



previews picks archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi