Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


10-10-08
JAPAN

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Buronson

Artist: Kentaro Miura

Translation: Kumar Sivasubramanian

Editor: Chris Warner

Dark Horse


Ο Buronson (Yoshiyuki Okamura - πήρε το ψευδώνυμό του από τον Charles Bronson, ιαπωνιστί "Chyaruzu Buronson") και ο Kentaro Miura είναι ίσως οι δύο διασημότεροι δημιουργοί ωμών, action manga στη Δύση, γνωστότεροι αντίστοιχα για τα FIST OF THE NORTH STAR και BERSERK. Οι δύο τους συνεργάστηκαν πρώτη φορά κατά το 1989-1990, στα OUROU και OUROU-DEN (KING OF WOLVES), ο μεν πρώτος έχοντας ολοκληρώσει το FIST OF THE NORTH STAR, ο δε δεύτερος ξεκινώντας τότε το BERSERK.

Το 1992, ο μάστορας του dystopic futuristic action, συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με το αναγνωρισμένο και ακόμη τότε ανερχόμενο αστέρί του epic fantasy. Το αποτέλεσμα ήταν το JAPAN!

Η ιστορία ξεκινά αρκετά αθώα, το 1992, όταν ο Yakuza Katsuji Yashima παρατάει τα πάντα στην Ιαπωνία, ακόμη και την ευκαιρία να γίνει ένα από τα αφεντικά της Yakuza, για να ακολουθήσει, μαζί με το φίλο του, Akira, τη Yuka Katsuragi, η οποία βρίσκεται στη Βαρκελώνη για να αναμεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράφορα ερωτευμένος μαζί της, ο τεράστιος Yakuza επιστρατεύει κάθε είδους αυθόρμητη και ευθεία προσέγγιση για να κερδίσει την αγάπη της, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να τη φοβίσει και να την ενοχλήσει. Την ώρα που η Yuka Κάνει το ρεπορτάζ της, μπροστά στη Sagrada Familia, παίρνει συνέντευξη από τέσσερις νεαρούς Ιάπωνες (3 αγόρια, 1 κορίτσι), οι οποίοι βρίσκονται σε σχολική εκδρομή, ρωτώντας την άποψή τους για τα οικονομικά τεκταινόμενα της εποχής και τις επιθετικές επενδύσεις της Ιαπωνίας στη Δύση και ιδιαίτερα την Ισπανία. Οι τέσσερις νεαροί είναι, το λιγότερο, εξοργιστικοί, αδιάφοροι και ψωνισμένοι με το ότι η οικονομική ευμάρεια της χώρας τους, τούς δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως ανώτεροι. Η σκηνή όπου πετούν κέρματα στα ζητιανάκια για να δουν το θέαμα του ποιο θα ορμήξει να τα πάρει πρώτο, είναι ιδιαίτερα σοκαριστική...

Στεκούμενη σε ένα ύψωμα, η Yuka προσπαθεί να τους δείξει το λάθος της οπτικής τους, αναφέροντας το παράλληλο παράδειγμα της Καρχηδόνας και των Ρωμαίων. Τότε, ένας ισχυρός σεισμός τούς ρίχνει όλους σε μια σπηλιά κάτω από το ύψωμα, όπου βρίσκουν τα μουμιοποιημένα υπολείμματα του στρατού των Καρχηδονίων και μία μάγισσα, η οποία τους στέλνει σε ένα δυστοπικό μέλλον, κάποτε μετά το 2031. Η ιστορία, ουσιαστικά, ξεκινά εκεί, δείχνοντας έναν κόσμο α λα Mad Max και την κατάντια του ιαπωνικού λαού, λόγω των λαθών του παρελθόντος. Η εξέλιξη και, κυρίως, το τέλος, είναι πολύ ενδιαφέροντα ώστε αξίζει να μην τα κάνει spoil κανείς, αλλά για τους γνώστες του BERSERK, εδώ σαφώς φαίνεται η επιρροή του Miura στον Buronson.

Το manga δεν κρύβει, ούτε για μια στιγμή, το ότι θέλει να είναι διδακτικό, με όσο το δυνατόν πιο cool τρόπο γίνεται, και οι δύο δημιουργοί δεν προσπαθούν καν να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες τους φόρμες, διότι εδώ αποτελούν απλώς μέσο για το μήνυμα που θέλουν να δώσουν. Για την ακρίβεια, εύκολα βλέπει κανείς στον Katsuji Yashima, ένα υβρίδιο Nosferatu Zodd / Gatsu από BERSERK, στον κόσμο και με την ψυχολογία του HOKUTO NO KEN. Σε αντίθεση με τα περισσότερα comics/manga με κάποιου είδους διδακτικό χαρακτήρα, όμως, αντί να στηριχτεί στην αμπελοφιλοσοφία, η ιστορία χρησιμοποιεί, ως φωνή, τη δράση και τις πράξεις, αντί τις μακροσκελείς αναλύσεις και επεξηγήσεις.

Για όποιον γουστάρει ιστορίες με ηθικό και κοινωνικό βάθος, δίχως κανέναν κίνδυνο βαρεμάρας, το παρόν manga προτείνεται ανεπιφύλακτα.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top



Τα πιο πρόσφατα reviews...

LOGICOMIX
του Αριστείδη Κώτση

SOLOMON KANE #1
του Ανδρέα Μιχαηλίδη

THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

BACK TO BROOKLYN #1
του Γιώργου Χατζηκωστή

NOTHING NICE TO SAY
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

SUBLIFE
του Αριστείδη Κώτση

AGE OF SENTRY #1 (of 6)
του Γιώργου Χατζηκωστή

GREATEST HITS #1 (of 6)
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

ABANDONED CARS
του Αριστείδη Κώτση




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi