Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-10-08
BACK TO BROOKLYN #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Garth Ennis & Jimmy Palmiotti

Artist: Mihailo Vukelic

Letterer: Simon Bowland

Image Comics


Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα σχεδίαζε ο Bob Saetta. Η είσοδος του στο αστυνομικό τμήμα, με την πρόθεση να καταδώσει -για άγνωστους λόγους- ολόκληρη τη "φαμίλια", σήμανε συναγερμό στις τάξεις των οργάνων επιβολής της τάξης. Όμως, αυτοί τους οποίους ο Bob πάει να "πουλήσει", δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας στωικά την μοίρα τους, που θα τους οδηγήσει σε ένα αφιλόξενο κελί. Μέσα σε λίγες ώρες, απήγαγαν τη σύζυγο και το γιό του Bob, έχοντας τις χειρότερες των προθέσεων, αν αυτός ανοίξει το στόμα του. Ο Bob δεν παραμένει άπραγος, επαναπροσδιορίζει την συμφωνία του με την αστυνομία και βάζει πλώρη για το Brooklyn, προκειμένου να εγγυηθεί ο ίδιος την ασφάλεια της οικογένειας του.

Το BACK TO BROOKLYN έρχεται να προστεθεί στο μικρό κύμα αναβίωσης των crime comics, χαμένο μέσα στη θάλασσα του spandex, έχοντας πιάσει την ίδια σανίδα σωτηρίας με το CRIMINAL και το TWO GUNS, κάτι που, πιθανότατα, σημαίνει ότι θα καταλήξουν στο στομάχι κανενός καρχαρία, ή σε κάποιο studio στο Hollywood (ενώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των δυο). Εμπνευστές της ιστορίας, είναι δυο άνθρωποι, από δυο διαφορετικές ηπείρους. Ο Jimmy Palmiotti, γνήσιο τέκνο του Brooklyn, έχοντας στον πλευρό του τον Ιρλανδό Garth Ennis, δημιουργεί το βασικό σκελετό της ιστορίας. Μετά από αυτό το στάδιο, αναλαμβάνει πλήρως ο Ennis, του οποίου οι γνώσεις σχετικά με το Brooklyn -πιθανότατα- περιορίζονται σε όσα έχει διαβάσει σε βιβλία, ή έχει δει σε ταινίες, χωρίς αυτό να αποκλείει μια επίσκεψη του στο θρυλικό αυτό αστικό κέντρο.

Η συνέχεια προβλέψιμη, όπως ακριβώς και η γραφή του, αγαπητού κατά τα άλλα, Ennis. Σίγουρα δεν πρωτοτυπεί, ακολουθώντας την πεπατημένη, οπότε οι fans του συγγραφέα ξέρουν τι πρόκειται να βρουν εδώ: Διαλόγους που μερικές φορές μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ, "ιδιαίτερο" χιούμορ, βία, με το αίμα που αυτή φέρνει να λεκιάζει τις σελίδες, και άλλα χαριτωμένα, που κάποιους ίσως να δυσαρεστήσουν, επειδή είναι αυτά που ακριβώς περίμεναν. Παρά την έλλειψη του πικάντικου συστατικού, που κάποιοι το ονομάζουν "πρωτοτυπία", μπορώ να πω ότι, ως πρώτο τεύχος, κατάφερε να μου κινήσει το ενδιαφέρον, για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δυστυχώς, όμως, το σχέδιο του Mihailo Vukelic με δυσαρέστησε στο μέγιστο βαθμό. Η ψυχρότητα του αγγίζει το σημείο του απόλυτου μηδέν, ενώ τα πάντα στο σύμπαν που δημιουργεί ο Vukelic, μοιάζουν να είναι πλήρως άκαμπτα. Ακόμη και όταν αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα πιστολίδια, ο καλλιτέχνης δεν κατάφερε να μου μεταδώσει, έστω και στον ελάχιστον βαθμό, την έξαψη που υποτίθεται ότι μια τέτοια σκηνή πρέπει να φέρει. Επίσης, η κακώς επεξεργασμένη χρήση photo reference ως background, σε συνδυασμό με τον τρόπο που οι φιγούρες κάθονται πάνω σε αυτά, έχει ως αποτέλεσμα πολλά panels να θυμίζουν κολάζ.

Το BACK TO BROOKLYN θα μπορούσε να ήταν ένα, ίσως όχι ενδιαφέρον, αλλά τουλάχιστον ψυχαγωγικό crime comic, αν κυριαρχούσε μια άλλη αισθητική στο σχέδιο. Στο σύνολο του, δεν κατάφερε να με κερδίσει, αν και έχω σκοπό να ρίξω μια ματιά στα επόμενα τεύχη, για να δω πώς εξελίσσεται η πλοκή.

Προτείνεται μόνο σε die-hard fans του Ennis, που πίνουν την Guinness τους στην υγεία του!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top



Τα πιο πρόσφατα reviews...

LOGICOMIX
του Αριστείδη Κώτση

SOLOMON KANE #1
του Ανδρέα Μιχαηλίδη

THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

NOTHING NICE TO SAY
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

SUBLIFE
του Αριστείδη Κώτση

AGE OF SENTRY #1 (of 6)
του Γιώργου Χατζηκωστή

JAPAN
του Ανδρέα Μιχαηλίδη

GREATEST HITS #1 (of 6)
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

ABANDONED CARS
του Αριστείδη Κώτση




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi