Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-07-07
CHARLOTTE: ΖΕΣΤΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΙΔΑΚΕΣ

του Γιώργου Χατζηκωστή

Σενάριο/Σχέδιο: Χρήστος Σταμπουλής

Ένατη Διάσταση


Έστω ότι κόβετε βόλτα στο αγαπημένο -και πάντα ενημερωμένο- comic shop σας. Εκεί που κοιτάτε τα ράφια, βρίσκετε μπροστά σας ένα comic με τον τίτλο CHARLOTTE: ΖΕΣΤΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΙΔΑΚΕΣ. Χαμογελάτε, επειδή πιστεύετε ότι εδώ θα έχετε να κάνετε με μια καυτή ύπαρξη, ικανή να προκαλέσει αναστατώσεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε... εμμ... ζεστούς χαρούμενους πίδακες.

Πριν προλάβετε, όμως, να με χαρακτηρίσετε Joe Matt, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτοί οι πίδακες, με την εύθυμη θέρμη τους, δεν είναι αυτό που, πιθανώς, φαντάζεστε. Αν κάπου στον τίτλο υπήρχε η λέξη "κόκκινοι", τότε το τοπίο θα ξεκαθάριζε και η κατανόηση του περιεχομένου θα ήταν καλύτερη. Ας είναι, όμως...

H Charlotte, βλέπετε, έχει πολλά ταλέντα, που δεν περιορίζονται σε ένα sexy κορμί, ενδεδυμένο με μαύρη εφαρμοστή στολή. Οι ικανότητες της στη χρήση του αιχμηρού ξίφους της, είναι ανεπανάληπτες, ειδικά όταν πετσοκόβει τους αντιπάλους της.

Η παραπάνω σύντομη παράγραφός είναι πάνω-κάτω αρκετή για να περιγράψει τα όσα διαδραματίζονται σε αυτό το δημιούργημα του Χρήστου Σταμπουλή. Το σενάριο είναι απλώς "σχηματικό", αρκετό για να δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε η Charlotte να έρθει αντιμέτωπη με αντιπάλους που διαθέτουν αξιοζήλευτη αριθμητική υπεροχή. Απλά πράγματά, δοσμένα με αίσθηση humor της υποκατηγορίας "καμμένο".

Στο σχέδιο, τώρα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη προτίμηση σε κάποια "σχολή". Δύση, Ανατολή και Ευρώπη μπαίνουν σε ένα "χωνευτήρι" και αυτό που βγαίνει από εκεί μέσα, έχει στοιχεία και των τριών "βασικών σχολών". Έτσι, λοιπόν, τo manga design της πρωταγωνίστριας στέκεται δίπλα σε άλλους πιο "ρεαλιστικά" σχεδιασμένους χαρακτήρες, ενώ δεν λείπουν και κάποιες πόζες που μοιάζουν να είναι το αποτέλεσμα εμμονής στις 90's υπερβολές των hot US artists της εποχής.

Υπό Κ.Σ. (Κανονικές Συνθήκες), θα έσκαβα ένα λάκκο 10 μέτρα βαθύ για να θάψω το συγκεκριμένο comic, αφού, τις περισσότερες φορές, το κάψιμο όταν λειτουργεί ως αυτοσκοπός, όχι μόνο δεν με συγκινεί, αλλά μπορεί να με οδηγήσει σε... ακραίες πράξεις. Η διαφορά εδώ είναι ότι ο Σταμπουλής φαίνεται να "πέρναγε καλά" όταν έφτιαχνε όλες αυτές τις αιματοβαμμένες σκηνές, με το μεράκι να είναι φανερό σε κάθε γραμμή που τυπώθηκε στο χαρτί. Αυτή και μόνο η μεταδοτικότητα του κεφιού (ας μου επιτραπεί η έκφραση), είναι που σώζει το CHARLOTTE από βέβαιο θάψιμο, γιατί αν ένα τέτοιο comic κατάφερε να με κάνει να περάσω καλά διαβάζοντας το, τότε σίγουρα έχει ένα σεβαστό redeeming value. Για το χαβαλέ που μου πρόσφερε και την ενδιαφέρουσα αισθητική του προσέγγιση, εγώ τελικά το βαθμολογώ με...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi