Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-07-07
JUSTICE #12

του Κωνσταντίνου Δημόπουλου

Writers: Jim Krueger, Alex Ross

Artist: Alex Ross, Doug Braithwaite

Letterer: Todd Klein

Editor: Joey Cavalieri

DC Comics


Ουφ... Επιτέλους... Αμήν... Ωσαννά...

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο λέξεις που δηλώνουν το μεγαλειώδες αίσθημα ανακούφισης ενός άνθρωπου που επί δυο ολόκληρα χρόνια συνέλεγε υπομονετικά τα 12 τεύχη που απαρτίζουν του τελευταίο maxi έπος του (κάτσε να πλύνω το στόμα μου πριν αναφέρω το όνομα του) Alex Ross, με τον (αφελή) σκοπό να το διαβάσει όλο μονοκοπανιά και να το... ευχαριστηθεί (εδώ μπορείτε να γελάσετε εις βάρος μου ελεύθερα).

Το JUSTICE είναι μια εκτός continuity ιστορία (υποθέτω δηλαδή, αν και δεν αναφέρεται πουθενά ως Elseworlds story ή κάτι τέτοιο), που εξελίσσεται κατά την Silver Age της DC, πράγμα που σημαίνει ότι ο Superman είναι ακόμη πιο μαχλέπας από ότι συνήθως (και αγάμητος), ο Flash είναι ο συγχωρεμένος ο Barry Allen, ο Lex Luthor είναι ακόμα τρελός επιστήμονας, ο Batman είναι λιγότερο κακιασμένη αδερφή από ότι συνήθως (αν και αγάμητος) και o Hal Jordan... γαμεί και για τους υπόλοιπους - ως συνήθως!

Σε μια απέλπιδα, λοιπόν, προσπάθεια να κυριεύσουν τον πλανήτη (πρωτότυπο, I know), οι μεγαλύτεροι εγκληματικοί εγκέφαλοι μαζεύονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και με αυτοδιορισμένους αρχηγούς τον Luthor και τον Brainiac (υπό τη μορφή του Vril Dox), καταστρώνουν ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας, θα μπορέσουν να αποδείξουν στο λαό ότι αυτοί είναι και οι πραγματικοί ευεργέτες του, με αποτέλεσμα οι κύριοι με τα spandex να απαξιωθούν, να παροπλιστούν και τότε... να δείξουν οι "κακοί" το πραγματικό τους πρόσωπο!

Όπως καταλαβαίνετε, το σενάριο χωλαίνει από τη σύλληψη του, αλλά αυτό που ακολουθεί, όταν με κάθε μέσο ο (κάτσε να ξαναπλύνω το στόμα μου πριν αναφέρω το όνομα του) Ross και ο Krueger προσπαθούν να "ξηλώσουν" μια υποτυπώδη ιστορία -τραβώντας την από παντού- για να καταφέρουν να γεμίσουν 12 τεύχη, είναι τουλάχιστον γελοίο!

Το μόνο που αξίζει, όπως ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, είναι φυσικά οι πίνακες... εχμ, συγνώμη τα σκίτσα ήθελα να πω του Αλέξη (!!!), που αν και εμένα, προσωπικά, μου θυμίζουν τα φωτορομάντζα που διάβαζε η γιαγιά μου κάποτε, δεδομένου του αριθμού και μόνο των ανθρώπων που θα ήθελαν να με πετροβολήσουν για αυτή μου τη δήλωση, οφείλω να ομολογήσω πως είμαι σίγουρος ότι οι fans του θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι!


Bonus: Θα σας άφηνα εγώ χωρίς ένα βιντεάκι του Αλέξη...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi