Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-07-07
LEGION OF MONSTERS: SATANA #1

του Ηλία Μεταξά

Writers: Robin Furth, Jonathan Hickman

Artists: Kalman Andrasofszky, Jonathan Hickman

Colorist: Stephane Peru

Letterer: VC's Rus Wooton

Editor: John Barber

Marvel Comics


Πάντα με γοήτευαν οι ιστορίες τρόμου και μυστηρίου, γι' αυτό και μου άρεσε όταν η Marvel αποφάσιζε να "φωτίσει" αυτή τη πλευρά του universe της. Όσον αφορά τη Satana, συγκεκριμένα, πάντα της είχα μια αδυναμία. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είναι κοκκινομάλλα, ή επειδή πάντα με γοήτευε το Goth look, ή ακόμη και για τη δύσκολη οικογενειακή της κατάσταση. Πάντα θεωρούσα πως η Satana, ως χαρακτήρας, ήταν αυτή που ήταν επειδή τα "γονίδια" της δεν της επέτρεπαν να είναι κάτι άλλο.

Για να είμαι ειλικρινής, τα δύο πρώτα one-shots κάτω από το banner του LEGION OF MONSTERS δεν κράτησαν το ενδιαφέρον μου. Μη σας πω πως μου φανήκαν και αδιάφορα. Αυτό το one-shot, όμως, είναι σίγουρα καλύτερο από τα προηγούμενα. Ίσως πάλι είμαι λίγο προκατειλημμένος.

Στην κύρια ιστορία, η Robin Furth κάνει καλή δουλειά στο να μας δείξει πως λειτουργεί ο χαρακτήρας της Satana. Πιστεύω πως επιτυγχάνει ένα καλό fleshing out αυτού του σχετικά ανεκμετάλλευτου χαρακτήρα. Η Satana, μετά από ένα μικρό "γεύμα", επιστρέφει στη βάση της, όπου παγιδεύεται από μια wannabe μάγισσα, η οποία θέλει από την Satana να της επιστρέψει τον δίδυμο αδερφό της, τον οποίο είχε "γευματίσει" κάποια στιγμή παλιότερα. Μετά από μια αμοιβαία συμφωνία, η Satana μας αποδεικνύει πως είναι καλύτερα να μην κάνεις συμφωνίες με την Κόρη του Διαβόλου. Η τελευταία σελίδα με έκανε να σκάσω ένα πονηρό χαμόγελο. Totally in-character για την Satana!

Από σχεδιαστικής άποψης, τα φώτα πέφτουν πάνω στη Satana, η οποία είναι αρκούντως σέξυ και ιδιαιτέρως "καυτή". Και πάλι, όμως, θα προτιμούσα να είχε σχεδιάσει την ιστορία ο Greg Land, ο οποίος επιμελήθηκε το hot εξώφυλλο.


Editor's Note: Η ακόμη καλύτερα, η ιστορία να ήταν photo-story με την Pamela Anderson, που ούτως ή άλλως, απετέλεσε και την έμπνευση για τον cover artist...


Η back-up ιστορία πραγματικά ξεχωρίζει. Είναι ένα retelling του origin του N'Kantu, πιο γνωστού ως Τhe Living Mummy, κατά το οποίο, μέσω της αφήγησης, εισάγονται νέα στοιχεία και δεδομένα. Δεν έχω διαβάσει τις original ιστορίες του Living Mummy στο SUPERNATURAL THRILLERS, αλλά φίλοι που τις έχουν διαβάσει, μου είπαν πως αυτή η ιστορία είναι επιστροφή του χαρακτήρα στις ρίζες του. Ευτυχώς, γιατί σε πρόσφατες εμφανίσεις του (NICK FURY'S HOWLING COMMANDOS, CIVIL WAR: FRONTLINE), ο Living Mummy ήταν λίγο out of character.

Ο N'Kantu, επιζητώντας την χαμένη του ανθρωπιά καλεί το πνεύμα του παλιού του εχθρού, High Priest Nephrus. Αλλά ο Anubis, ο Αιγύπτιος θεός των νεκρών, έχει άλλα σχέδια για αυτόν...

Αν και η τεχνική του writer/artist Jonathan Hickman δεν είναι από τις αγαπημένες μου (με ζαλίζει λίγο), το artwork είναι σίγουρα από τα καλύτερα που έχουμε δει στη σειρά LEGION OF MONSTERS και αναμφισβήτητα, απολύτως αρμόζον για το συγκεκριμένο είδος γραφής και ιστορίας.

Σίγουρα, δεν θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο τεύχος groundbreaking (it definitely won't "crack the internet in half"). Είναι όμως ένα αξιόλογο comic και σίγουρα το καλύτερο μέχρι στιγμής από τα LEGION OF MONSTERS.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi