Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-08-07
THOR #1

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: J. Michael Straczynski

Penciller: Olivier Coipel

Inker: Mark Morales

Colorist: Laura Martin

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Warren Simons

Marvel Comics


Τρία χρόνια χωρίς τον Θεό των Κεραυνών. Τρία χρόνια, από τότε που ο Thor μας άφησε με έναν "ιδιαίτερο" θάνατο, παράλληλα με τα γεγονότα του AVENGERS DISASSEMBLED. Πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για ένα ήρωα πρώτης γραμμής και δημοτικότητας. Η επαναφορά του ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη - όσο σίγουρη είναι και αυτή του Captain America. Δεν θυμάμαι κάποιον ήρωα ή πρωταγωνιστή τέτοιου βεληνεκούς που να μην... νεκραναστήθηκε. Η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Gwen Stacy, πρωταγωνίστρια μεν, αλλά όχι υπερηρωίδα. Πολύ είναι εκείνοι που περιμένουν τη Marvel στην γωνία, εάν ο Captain America επιστρέψει εντός δύο μηνών, για παράδειγμα, βγάζοντας λογικό θυμό για το παιχνίδι θορύβου εις βάρος του αγαπητού ήρωα. Αν, πάλι, περάσουν 2-3 χρόνια, το κοινό αίσθημα θα έχει γλυκάνει και θα αποζητάει αυτό που τώρα συμβαίνει με τον Thor. 'Αρα, αυτό που τελικά στοιχηματίζουμε είναι το χρονικό διάστημα απουσίας ενός ήρωα και όχι η επιστροφή του από τον άλλο κόσμο. Αυτή είναι βέβαιη.

Ένα χρόνο πριν, στα γεγονότα που περιγράφονται στα tie-ins του "Road to Civil War", το σφυρί του Thor, Mjolnir, έπεσε στη γη. Ουρές ανθρώπων συνέρρευσαν για να δοκιμάσουν την τύχη τους, να σηκώσουν το σφυρί από το έδαφος, ως ένα άλλο Excalibur, δίχως τη σφήνωση. Ένας μυστηριώδης άντρας, με τα αρχικά D.B., ήταν αυτός που το άγγιξε και εξαφανίστηκε μέσα σε έναν κεραυνό. Ποιός είναι αυτός που "έκλεψε τον κεραυνό" από τους άλλους; Οι Thorικοί ξέρουν από πέρσι τι σημαίνουν τα αρχικά, άλλα δεν ήξεραν το πώς. Σε αυτό το τεύχος, αποκαλύπτονται και τα δύο. Καθαρά εισαγωγικό, επικεντρώνεται στην επάνοδο του Thor και μόνο, χωρίς να ανοίγεται σε νέες ιστορίες, αφήνοντας το μέλλον ανοιχτό και αβέβαιο.

Ο άνθρωπος-"κόκκινο πανί", για τους φαν του Spider-Man και της Marvel γενικά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο J. Michael Straczynski ανέλαβε την επιστροφή του Σκανδιναβού Θεού και πολύς κόσμος φοβάται για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κοιτάζοντας, όμως, μόνο αυτό το τεύχος, τα αποτελέσματα είναι διφορούμενα. Καταφέρνει να βάλει τις βάσεις για μία δικαιολογημένη και βάσιμη επαναφορά του Thor, προσθέτοντας αρκετά στοιχεία λυρισμού και φιλοσοφίας γύρω από τον άνθρωπο και τους θεούς. Από την άλλη, η αποσυμπιεσμένη μορφή συγγραφής έφτασε σε νέα ανώτατα ύψη, υπό τον JMS. Ένα σενάριο μιας σελίδας, απλώνεται σε ένα ολόκληρο τεύχος. Τρεις σελίδες συνεχόμενες με την επανάληψη της φράσης "And then..." και μόνο, είναι σίγουρο ότι θα παίξουν με την υπομονή όλων. Ενώ ο Straczynski είναι ένας πολυτάλαντος και πολυβραβευμένος συγγραφέας και μπορεί να κάνει εξαιρετικές δουλειές, όπως τα BABYLON 5, RISING STARS και το πρόσφατο SILVER SURFER: REQUIEM, συνήθως είναι αβέβαιο αν θα οδηγήσει ένα τίτλο σε νέα ύψη ή βάθη.

Ο Γάλλος σχεδιαστής Olivier Coipel, επονομαζόμενος και "Young Gun" από τη Marvel, έγινε ευρύτερα γνωστός από τη δουλειά του στο HOUSE OF M. Αναλαμβάνοντας και πάλι ένα μεγάλο τίτλο, ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω και σχεδιάζει έναν εντυπωσιακό και μεγαλειώδη Thor, όπως ακριβώς του αρμόζει. Χάρη στο αποσυμπιεσμένο σενάριο του Straczynski, ο Coipel έχει την ευκαιρία να μας δώσει αρκετές splash pages, προς τέρψιν των οφθαλμών μας. Η μάχη του Thor με τους δαίμονες αποτυπώνεται υποδειγματικά και σε αφήνει να ορέγεσαι με λαχτάρα τις επόμενες συγκρούσεις του ξανθού σφυροφόρου.

Κάτι η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου ήρωα, κάτι ο πάντα αμφιλεγόμενος Straczynski, η σειρά θα συζητηθεί αρκετά με αμφίρροπα συναισθήματα και αντιδράσεις. Σίγουρα, για τον επόμενο χρόνο, το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δουν τί θα γίνει όταν μάθει ο Thor τί έκαναν οι φίλοι του οι Avengers στα γεγονότα του CIVIL WAR. Θα εγγραφτεί στο Super Human Registration Act ή θα βγει στην παρανομία ως αντίπαλος του Iron Man; Μπορείς άραγε να "εντάξεις" ένα Θεο; Να μη ξεχνάμε και την κλωνοποίηση του. Νομίζω ότι αυτό το τελευταίο θα τον δυσαρεστήσει "λιγουλάκι". Συννέφιασε ή ιδέα μου είναι;





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi