Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


06-08-07
HELLSING Vol. 8

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer/Artist: Kouta Hirano

Translation: Duane Johnson

Editors: Tim Ervin & Fred Lui

Dark Horse


*Mild Spoilers*


Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας, λόγω της συγκέντρωσής του στο νέο anime του HELLSING, καθώς και στο manga HELLSING: DAWN (την ιστορία του Hellsing Agency στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), ο Kouta Hirano επιστρέφει δριμύτερος με τον όγδοο, πιο αιματοκυλισμένο από ποτέ και ιδιαιτέρως περίτεχνο τόμο.

Οι βρικόλακες ναζί του Letztes Bataillon έχουν αιματοκυλήσει το Λονδίνο, ο Maxwell οδηγεί την 9η Σταυροφορία μέσα στο Λονδίνο, εναντίον βρικολάκων και Προτεσταντών εξίσου, ενώ από τις δυνάμεις του Hellsing Agency έχουν μείνει μόνο η Integra Wingates Fairbrook Hellsing, η Seras Victoria και ο Alucard, ο οποίος προσγειώνεται στη μέση των αντίπαλων παρατάξεων, ενώ τον ακολουθούν ο Alexander Anderson και ο λυκάνθρωπος λοχαγός των Millenium. Η Integra δίνει τη διαταγή: "Κατάστρεψε όλους τους εχθρούς, επαναπατρίσου με κάθε κόστος, control art restriction system. Level 0. Released." Τότε, καθώς μπαγιονέτες καρφώνονται στο σώμα του από τον Anderson και το κεφάλι του συνθλίβεται από το λοχαγό, ο Alucard προφέρει: "The Bird of hermes is my Name. Eating my wings to make me tame." Τότε, κάθε ψυχή, κάθε άνθρωπος, κάθε θύμα του οποίου ο Alucard ήπιε το αίμα, εξέρχεται από το σώμα του, δημιουργώντας έναν απέθαντο στρατό χιλιάδων, από διάφορες εποχές, ενώ ο ίδιος παίρνει τη μορφή που είχε όταν ήταν ζωντανός του Vlad Dracula, Count of Wallachia...

Είναι ένας τόμος επανενώσεων, απέραντης αιματοχυσίας και αναμνήσεων των διαφόρων χαρακτήρων, από τον Maxwell μέχρι τον Alucard. Το σχέδιο του Hirano, με μελετημένα ιστορικά, ενδυματολογικά στοιχεία, είναι στα καλύτερά του, συνδυάζοντας το παλιό με το νέο και το νεοδημιουργηθέν, πλάθοντας ένα πεδίο μάχης αντάξιο οποιουδήποτε πολεμικού φιλμ ή ντοκιμαντέρ. Το μόνο σημείο στο οποίο ενδεχομένως χωλαίνει λίγο το manga είναι οι διάλογοι, οι οποίοι είναι πολύ λακωνικοί και δίχως πολύ λογικό περιεχόμενο, αφού σε αυτούς συμμετέχουν πλάσματα πέρα από τα όρια της λογικής, είτε είναι άνθρωποι είτε όχι. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι μικρό το κακό, αφού τα συναισθήματα και αυτά που θέλουν να πουν οι χαρακτήρες είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, ενώ -ουσιαστικά- ο μονόλογος του Alucard απέναντι στον Anderson, είναι γραμμένος με μεγάλη ψυχολογική ένταση, αποκαλύπτοντας μια πλευρά του που δεν είχε φανεί ως τώρα και η οποία συμφιλιώνει αυτό που περιμένουμε να είναι, με αυτό που τον έχει κάνει ο δημιουργός.

Ένας τόμος που δένει με απόλυτη αρμονία τα συναισθήματα των ανθρώπων και τις αναμνήσεις των τεράτων, ενώ τους φέρνει αντιμέτωπους με τον έσχατο, πανίσχυρο εχθρό, τον εαυτό τους. Σαν τελική ένσταση, το εξώφυλλο αδικεί το περιεχόμενο.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi