Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-08-07
ANGEL FIRE

του Δημήτρη Σεβέ

Writer: Chris Blyth

Artist: Steve Parkhouse

Shattered Frames


Το πρώτο πράγμα που σε τραβάει στο ANGEL FIRE είναι σίγουρα το εξώφυλλο του. Σκοτεινό, μυστήριωδες, αγχωτικό, σε προϊδεάζει γι' αυτό που θα ανακαλύψεις στις σελίδες του. Σας προειδοποιώ, πάντως, πως όσο και αν φαίνεται πως το comic έχει goth ατμόσφαιρα και αισθητική, κάτι τέτοιο δεν ισχύει (αν υποθέσουμε πως μπορεί κανείς να ορίσει τί είναι "goth").

Ο Blyth μπλέκει δύο ιστορίες με συναρπαστική πλοκή, οι οποίες κινούνται γύρω από φαντάσματα του παρελθόντος και το παρόν ενός "εκτελεστή" της μαφίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες. Η ιστορία μας ξεκινά όταν μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση, το αφεντικό του πρωταγωνιστή της ιστορίας, John Belial, αποφασίζει να χαρίσει σε αυτόν και το συνεργάτη του ένα ιδιωτικό παρτάκι, όπου ρέει άφθονο το Angel Fire, ένα από τα ακριβότερα και πιο σπάνια ναρκωτικά στο εμπόριο. (Μη χαίρεστε, δεν υπάρχει! Είναι δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα.) Γυρνώντας, όμως, σπίτι του, ο Belial ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, διότι -έλεος- δεν ξεχνάς την επέτειο του γάμου σου, έτσι απλά!

Το χειρότερο, όμως, έμελε να συμβεί όταν, μετά από δύο βδομάδες απόλυτης junkie ζωής, ο Belial θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία που τον ενημερώνει για τη δολοφονία της γυναίκας του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Κυνηγημένος, λοιπόν, από άγνωστες δυνάμεις και σκιές, ο John καταφεύγει στη Σκωτία, στο πύργο των McCoinnich, κληρονομιά της μακαρίτισσας γυναίκας του. Εκεί θα μάθει και το θρύλο της Novice, καλόγριας του 16ου αιώνα, η οποία ως φάντασμα προσπαθεί να ειδοποιήσει τον ήρωα μας για ένα μεγάλο κακό που καραδοκεί και ταυτόχρονα τον ωθεί στα όρια της τρέλας.

Το artwork είναι αρκετά πετυχημένο, αν και υπάρχει λίγο περισσότερη ψηφιακή επεξεργασία απ' ότι θα έπρεπε για το συγκεκριμένο είδος ιστορίας. Ο Parkhouse, όμως, καταφέρνει να μεταδίδει όλο το συναίσθημα στα σκίτσα του και όσο για τις απεικονίσεις του στη διάρκεια του "τριπαρίσματος", είναι απλά μοναδικές! Πιστεύω, πάντως, ότι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά στα χρώματα, ώστε να βγαίνει ένα λιγότερο "ψυχρό" οπτικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές το ANGEL FIRE είναι μια πολύ καλή δουλειά από τη Βρετανική σκηνή, με αρκετά πρωτότυπο και καθηλωτικό σενάριο, το οποίο προσφέρει ένα conclusion στον αναγνώστη, ισάξιο με αυτό του THE OTHERS, με τη διαφορά ότι όσο και αν ψάξετε δε πρόκειται να βρείτε Nicole Kidman πουθενά!

Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε, πάρτε ένα Angel Fire και ετοιμαστείτε να κάνετε ένα Bad Trip στον εφιάλτη...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi