Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-08-07
NEW AVENGERS / TRANSFORMERS #1 (of 4)

του Ηλία Μεταξά

Writer: Stuart Moore

Artist: Tyler Kirkham

Colorist: Justin Ponsor

Letterer: Todd Klein

Editor: Bill Rosemann

Marvel Comics & IDW


Avengers Assemble! Autobots Transform!

Η Marvel Comics και η IDW Publishing, ανέθεσαν στους Stuart Moore (WOLVERINE, PUNISHER X-MAS SPECIAL) και Tyler Kirkham (X-MEN: PHOENIX - WARSONG) να μας ετοιμάσουν ένα intercompany crossover, με πρωταγωνιστές τους pre-Civil War (thank God!) New Avengers και τους fan-favorite Transformers. Συγκεκριμένα, το cast of characters έχει τους Captain America, Spider-Man, Iron Man, Luke Cage, Wolverine, Falcon και Ms. Marvel από την πλευρά των Avengers (η Spider-Woman που είναι, ρε παιδιά;) και τους Prowl, Ratchet, Jazz, Bumblebee και Optimus Prime (ναι, έβλεπα κι εγώ Transformers, όταν ήμουν μικρός) από αυτή των Autobots.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των πρακτόρων μας, η ιστορία λαμβάνει χώρα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο story arc του TRANSFORMERS ("Infiltration" και "Escalation"), και ανάμεσα στα "Breakout" και "Sentry" story arcs του NEW AVENGERS. Έτσι, για να έχετε και ένα sense of perspective για το όλο πράγμα.)

Ας περάσουμε στην υπόθεση: Η S.H.I.E.L.D. καλεί τους Captain America, Spider-Man, Wolverine και Luke Cage να ερευνήσουν έναν επικείμενο πόλεμο ανάμεσα στα δύο γειτονικά κράτη, τη Latveria και τη Symkaria. Εκεί ανακαλύπτουν έναν παράξενο θόλο, ο οποίος είναι εμφανές πως δεν είναι κατασκευασμένος από ανθρώπινο χέρι. Δίπλα βρίσκεται και ένας στρατός από κατεστραμμένα Doombots. Η Maria Hill τους ενημερώνει μέσω ασυρμάτου πως η τεχνολογία του θόλου δεν μοιάζει με τη τεχνολογία του Doom. Ο Spider-Man αιχμαλωτίζεται από τις αντίπαλες δυνάμει, ο Optimus Prime αποφασίζει με τα Autobots να βοηθήσουν την κατάσταση και ο Megatron μας κάνει τις αποκαλύψεις του. Όπως είναι αναμενόμενο, έχουμε και την παραδοσιακή συμπλοκή μεταξύ των πρωταγωνιστών και, τελικά, μας αποκαλύπτεται πως ο κακός της υπόθεσης, Megatron, εκπέμπει ένα σήμα το οποίο κάνει τους ανθρώπους να φέρονται επιθετικά. Σκοπός του είναι να κάνει τους ανθρώπους να αφανιστούν μόνοι τους, ώστε να μείνει ο πλανήτης σε αυτόν. (Έξυπνο σχέδιο, δεν μπορώ να πω!)

Ο Stuart Moore έχει γράψει μια αρκετά καλή ιστορία, που στηρίζεται σε λογικές (στο πλαίσιο του superhero universe της Marvel και της ύπαρξης τεράστιων) βάσεις, και καταφέρνει να μας πείσει πως οι δύο ομάδες, οι οποίες κατά τ' άλλα, θα μας φαίνονταν τελείως άσχετες μεταξύ τους, ταιριάζουν. Ο Spider-Man είναι αστείος, ο Logan γκρινιάρης, ο Cap... όπως πρέπει να είναι. Οι Transformers, όταν εμφανίζονται, είναι απολύτως "in character", ενώ πολύ καλό είναι και το plot device που σκαρφίστηκε ο Moore, με τη μηχανή που εκπέμπει ένα σήμα που αυξάνει την επιθετικότητα των ανθρώπων.

Το σχέδιο του Tyler Kirkham, παραμένει στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει με τη δουλειά του στο X-MEN: PHOENIX - WARSONG και σε διάφορους τίτλους στης Top Cow. Είναι πολύ καθαρό (σημαντικό, με τόσους πολλούς χαρακτήρες να εμφανίζονται στο comic) και καταφέρνει να αποδώσει εξίσου καλά τους Transformers και τους Avengers, με υπέροχα αποτελέσματα στους Captain America, Spider-Man και Ms. Marvel. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που πάντα αποδίδει θαυμάσια, σε όποια δουλειά έχει αναλάβει. Του αξίζουν συγχαρητήρια που καταφέρνει να απεικονίσει σε αρμονία τόσους φαινομενικά αταίριαστους χαρακτήρες, κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να το καταφέρουν όλοι.

Και αν όλα αυτά δε σας έπεισαν ακόμα, να σας πω και αυτό: Το NEW AVENGERS/TRANSFORMERS είναι σίγουρα καλύτερο από το -υπερτιμημένο- ongoing NEW AVENGERS. Bwah-ha-ha!!!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi