Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-08-07
UNHOLY UNION

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Ron Marz

Penciller: Michael Broussard

Inkers: Rob Hunter, Rick Basaldua, Joe Weems

Colorist: Larry Molinar

Letterer: Troy Peteri

Editor: Rob Levin

Marvel Comics & Top Cow


Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι... Όπου ακούς πολλά κεράσια...( ) Προσθέστε την αντίστοιχη παροιμία της επιλογής σας. Δεν ισχύει το "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες", καθώς και θα φάνε και ένα σωρό κουβέντες είπανε. Μιλάω, φυσικά, για τη διαφήμιση και προώθηση αυτού του one-shot, το οποίο παρουσίαζαν ως το "royal rumble of the ages"(!!!), "...it will bring the house down" και άλλα τέτοια σκληροπυρηνικά σχόλια, μεγαλειώδους εμπνεύσεως. Ψηθήκατε; Από ότι φαίνεται, όχι, γιατί, -και το λέω χρόνια τώρα- το κοινό είναι πιο υποψιασμένο απ' ότι θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Εν Ελλάδι, πάντως, ούτε προπαραγγέλθηκε ούτε πούλησε στα ράφια, στις ποσότητες που ανέμεναν... συν ένα αντίτυπο που κρατάω στα χέρια μου.

Ως προάγγελος του κακού... εμμ του μεγάλου, ήθελα να πώ, event της Top Cow, FIRST BORN, το UNHOLY UNION αποτελεί εκδοτική συμπαραγωγή της εταιρίας του Mark Silvestri με τη Marvel, συνέχεια της καλής συνεργασίας που επικρατεί ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Την προηγούμενη φορά, ήταν οι Cyberforce και οι X-Men που έτυχαν(;) αυτής της "περιποίησης". Τώρα, ήρθε η ώρα (pun intended) για τους Witchblade, Darkness, Dr Strange, Ghost Rider και Hulk (μια και πήρε φόρα, να ρίξει και μερικές "γρήγορες" στους ήρωες της Top Cow, να πάρουν ανάσα εκεί στο Marvel Universe).

Ο Dr Strange αντιλαμβάνεται μια ανισορροπία (όχι δεν θα υποκύψω) στις δυνάμεις του καλού και του κακού, λόγω της έλλειψης "οικοδεσπότη" για την οντότητα Angelus. Εντωμεταξύ, σε ένα μπάρ, ο Jackie -Darkness- Estacado, γιορτάζει την αθώωση του από τα δικαστήρια (με δικηγόρο τον Matt -Daredevil- Murdock!!), όταν συναντάει (τυχαία) την έγκυο Sara -Witchblade- Pezzini και την νέα κάτοχο του Witchblade, Danielle Baptiste. Τη συνάντηση κορυφής διακόπτει ένας μαινόμενος Ghost Rider, που ήρθε να αποδώσει δικαιοσύνη για τα εγκλήματα του Estacado, τώρα που τα δικαστήρια των αθώωσαν. Εκεί στο μπαρ, βρίσκεται και ο Bruce Banner (τυχαία), πίνοντας την θλίψη του(;). Μεταμορφώνεται σε Hulk και "he brings the bar down" (αααα, αυτό το "house" εννοούσαν). Η δράση μεταφέρεται στο δρόμο και εκεί εξελίσσεται, μεταξύ όλων των ηρώων, το "royal rumble of the ages". Είδατε που όλα βρήκανε την θέση τους!

Απ' ότι καταλάβατε, τα περισσότερα στοιχεία της πλοκής είναι βαλμένα τυχαία (ή βλαμμένα τυχαία - αχ, δεν άντεξα) και σε αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από το σεναριογράφο. Αυτός είναι ο Ron Marz. Nαι, ο άνθρωπος που έχει γράψει τα SAMURAI HEAVEN & EARTH, SOJOURN, MARVEL vs DC, ION και ένα σημαντικό run στο GREEN LANTERN, μας δίνει εδώ ένα δείγμα του τι θα πει "ξεπέτα". Χρησιμοποιεί, όπως και πολύ άλλοι, τον Dr. Strange ως από μηχανή θεό, για να βγει από τη δυσκολία να γράψει κάτι με λίγη περισσότερη προσπάθεια και τοποθετεί για το τίποτα τους ήρωες, όπου τον βολεύει. Όλα αυτά με περιεχόμενο μηδέν και πολύ ζόρι, για να φτάσουμε στη στιγμή της σύγκρουσης, η οποία, πιστέψτε με, δεν αξίζει ούτε αν είσαι μεγάλος φαν κάποιων από τους πέντε ήρωες. Σας είπα ότι ο ίδιος συγγραφέας έχει αναλάβει και το mega-event της Top Cow, FIRST BORN, δεν σας το είπα;

Τα μόνα καλά λόγια που έχω να πω τα φύλαγα για το σχέδιο. Αν δε σας λέει κάτι το όνομα Michael Broussard, πολύ καλά κάνετε. Το crossover αυτό είναι ουσιαστικά η πρώτη "μεγάλη" δουλειά του. Έχει κάνει background work για το CIVIL WAR THE INITIATIVE, καθώς και promo pieces για τον Darkness. Αυτά. Ως νεοφερμένος, δεν μπορώ να πω ότι με άφησε αδιάφορο. Ωραίες γραμμές και πλούσιες λεπτομέρειες, ταιριάζει πολύ στο στυλ που κινείται η Top Cow (με την καλή έννοια). Νομίζω ότι οι λάτρεις του Ghost Rider θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι από την απόδοση του Broussard. Έχει πολύ δρόμο ακόμα, βέβαια, αλλά για πρώτο τεύχος του αξίζει ένα μπράβο.

Και μια και το ρίξαμε στα υπονοούμενα, μπράβο και συγχαρητήρια, γιατί το UNHOLY UNION είναι πραγματικά ένας εμπνευσμένος τίτλος, if you catch my drift. Η μοναδική έμπνευση.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi