Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-07-05
PRELUDE TO INFINITE CRISIS

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Geoff Johns, Various

Artists: Various

Colorists: Various

Editor: Robert Greenberger

DC Comics

Σε ένα μόνο one-shot, μπορεί κάποιος να βρει μαζεμένα όλα τα σημαντικά CRISIS-related moments των τελευταίων ετών. Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος έχει τα τεύχη από τα οποία προέρχονται τα εν λόγω "moments" (στην πραγματικότητα πρόκειται για μικρά panel sequences που σχετίζονται -άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο- με το επερχόμενο big event), η ιδέα του να τα έχει μαζεμένα σε ένα μόνο τομάκι για εύκολο και γρήγορο reference αλλά και να τα δει τοποθετημένα σε συγκεκριμένο context και με μίνι σχόλια που επεξηγούν τη σημασία τους, μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστική.

Η μεγαλύτερη, όμως, χρησιμότητα αυτού του one-shot είναι για αυτούς οι οποίοι δεν αγόραζαν τα τελευταία 4-5 χρόνια όλους τους τίτλους του DC Universe και απλά ξεκίνησαν να ασχολούνται με το μεγάλο event με τα spin-off limited series (DAY OF VENGEANCE, RETURN OF DONNA TROY, RANN/THANAGAR WAR, VILLAINS UNITED, OMAC PROJECT). Για αυτήν ακριβώς την ομάδα αναγνωστών, το PRELUDE TO INFINITE CRISIS μοιάζει πραγματικά με Θείο δώρο, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη ιδέα της γενικής εικόνας που σχηματίζεται στο DC Universe και να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα τα διάφορα references που εμφανίζονται κατά καιρούς στα core issues του crossover.

Το σημαντικότερο; Η ευκαιρία αυτή θα τους στοιχίσει λίγα μόνο ευρώ ($5.99 cover price) και δε θα χρειάστει να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να αποκτήσουν όλα τα, μέχρι πρόσφατα κρυφά, tie-ins τα οποία, εκτός του ότι είναι πολλά, έχουν αρχίσει να αποκτούν και μεγάλη αξία στο back issue market, κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει τον απλό αναγνώστη που θέλει μόνο να διαβάσει τις ιστορίες και δεν ενδιαφέρεται για τη συλλεκτικότητα των comics.

Το μεγάλο μπράβο, όμως, το παίρνει η DC για τον τρόπο που επέλεξε να παρουσιάσει αυτό το one-shot. Θεωρητικά θα μπορούσε να βγάλει μια σειρά από τρία-τέσσερα trade paperbacks που θα περιείχαν ολόκληρα τα τεύχη, σε glossy paper και με full-cardstock εξώφυλλο. Αντίθετα όμως, η εταιρία, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως σέβεται τους αναγνώστες της, προτίμησε να βγάλει αυτή τη "φτηνή" έκδοση, που μοιάζει σαν soft prestige format, η οποία έχει τρεις μονάχα ολόκληρες ιστορίες (SUPERMAN SECRET FILES AND ORIGINS 2004, FLASH 219, WONDER WOMAN 214) και παραθέτει ενδιάμεσα μια σειρά από panel sequences, αλλά και full pages από όλα σχεδόν τα comics που είχαν ως τώρα αναφορές σε αυτά που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες.

Η ποιότητα των τριών ιστοριών είναι στο επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια το μέσο DC superhero comic: αρκετά ως πολύ καλό, με μεστό σενάριο και better-than-average artwork. Αυτό όμως που μετράει περισσότερο στο PRELUDE TO INFINITE CRISIS είναι το πόσα προσφέρει στους potential αναγνώστες του crossover. Και η απάντηση είναι "πολλά".





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi