Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-08-07
MOURIR AU PARADIS

του Δημήτρη Σεβέ

Writer: Pierre Christin

Artist: Alain Mounier

Colorist: JJ. Chagnaud

Dargaud


Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές πέρασα μπροστά από το συγκεκριμένο comic, το κοίταζα και σκεφτόμουν αν και κατά πόσο άξιζε να "επενδύσω" σε αυτό. Τώρα που πλέον το έχω διαβάσει, ακόμη αναρωτιέμαι. Δεν έχω την πρόθεση να το χαντακώσω, γιατί από καθαρά τεχνικής άποψης είναι ένα πολύ καλό comic, αλλά πραγματικά δεν νομίζω πως μπορώ να γράψω θετική για αυτό.

Ο αναφερόμενος "παράδεισος" του τίτλου, είναι μια κλειστή κοινότητα (κάπου στις ΗΠΑ), η οποία φιλοξενεί μια ομάδα πλουσίων και ισχυρών ατόμων. Μέσα σε αυτή την κοινότητα υπάρχει και μία παρέα νεαρών. Μια Γαλλίδα, η οποία ήρθε να ζήσει λίγο καιρό ήρεμα στην Αμερική, η κόρη Γιαπωνέζων μεγαλοβιομήχανων, ένας νεαρός Αμερικανός, γιος επιχειρηματία, που ζει σαν cowboy, ένας λάτρης του Χιτλερικού τρόπου ζωής, ένας λάτρης του... Γαργαντουικού τρόπου ζωής, και τρία μικρά, θα αποτελέσουν την παρέα που θα φέρει την κόλαση στον παράδεισο.

Εξ αρχής, το κλίμα είναι φορτισμένο μεταξύ τους και οι διαπληκτισμοί με τους γονείς τους αρκετά έντονοι, αλλά παρ' όλα αυτά, τα πράγματα δε βγαίνουν εκτός ελέγχου, παρά μόνο όταν μέσα σε ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι, ένας από αυτούς θα γνωρίσει τον πραγματικό παράδεισο και όλα θα ανατραπούν. Πανικός ξεσπά στην κοινότητα οπού ο σερίφης και ο μορμόνος πάστορας της θα προσπαθήσουν να κατευνάσουν τα πνεύματα και θα φτάσουν στο σημείο να δημιουργήσουν μια σταυροφορία ενάντια στους Μεξικανούς εργάτες που ζουν στη γύρω περιοχή.

Όπως ίσως καταλάβατε, η ιστορία πραγματεύεται το "βαρύ" θέμα των παντός είδους ρατσιστικών ιδεολογιών, και οι δημιουργοί έχουν πρόθεση να κατακρίνουν τέτοιες αντιλήψεις. Δυστυχώς, όμως, βασίζονται σε ένα σενάριο που έχουμε δει άπειρες φορές, σε σημείο να καταντά κουραστικό. Μοναδικά "καλά" σημεία της υπόθεσης είναι το ψυχολογικό προφίλ που χτίζεται γύρο από κάθε χαρακτήρα, κάνοντας τον λίγο πιο ενδιαφέροντα. Το σχέδιο δεν βελτιώνει τα πράγματα, διότι ακόμη και αυτό κινείται σε πολύ κλασσικές φόρμες.

Κοινώς, πρωτοτυπία μηδέν! Συνηθισμένο στόρι, γεμάτο με κλασσικά διδάγματα, που έχουμε ξαναδεί και σε καμία περίπτωση δε μας κεντρίζουν πλέον το ενδιαφέρον. Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ήταν χάσιμο χρόνου.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi