Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-08-07
STARKWEATHER: IMMORTAL #0 (of 4)

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: David Rodriguez (based on a short story of Piers Anthony)

Artist: Patrick McEnvoy

Letterer: Charles Pritchett

Editor: Joseph Illidge

Archaia Studios Press


Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με έκανε να πιάσω το συγκεκριμένο comic στα χέρια μου. Ίσως το πολλά υποσχόμενο σηματάκι της Archaia Studio Press ή οι πολυτελείς εκδόσεις των τευχών της. Μπορεί και να ήταν το painted artwork ή το χορταστικό μέγεθος των 48 σελίδων με full extras. Νομίζω, όμως, ότι ως καταναλωτές, συνήθως ωθούμαστε από απλά και υπόγεια κίνητρα και στην περίπτωση αυτή, ήταν η περίεργη και συνάμα γοητευτική "μάρκα" του προϊόντος: STARKWEATHER IMMORTAL. Είναι αποδεδειγμένο σε ολόκληρη την ιστορία του εμπορίου, το όνομα πουλάει. Παράλληλα με τον τίτλο, κράχτη αποτελεί, για ορισμένους, και το όνομα του Piers Anthony στο εξώφυλλο, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το STARKWEATHER: IMMORTAL αποτελεί την συνέχεια του STARKWEATHER: σκέτο, μετά από τρία χρόνια. Η πρώτη αυτή εκδοτική προσπάθεια του David Rodriguez, στεγάστηκε τότε από την Arcana Studios, με αρκετή επιτυχία για τα επίπεδα ενός "small publisher comic", ότι κι αν σημαίνει αυτό. Η πρώτη σειρά μας αφηγείται την ιστορία του Alex Starkweather, ενός μάγου που (φυσικά) δεν ξέρει να χειρίζεται τις δυνάμεις του καλά και μπλέκεται ανάμεσα σε Ναΐτες(!) και σέκτες μαγισσών. Όλα αυτά, για την αιώνια και αθάνατη θεματολόγια, που είναι (φυσικά) να αλλάξει και να σώσει τον κόσμο! Παρ' όλη την κλισαρισμένη θεματολογία, έτυχε καλής κριτικής και αποδοχής, λόγω της καταιγιστικής δράσης και του χιούμορ που πρόσφερε. Τώρα, ο David Rodriguez, αλλάζει εταιρεία στον τίτλο του και μας φέρνει το prequel του ήρωα, σε τέσσερα τεύχη, με το μηδέν σε ρόλο προλόγου.

Στο τεύχος αυτό, η συνταγή αλλάζει. Βασισμένο σε μια μικρή ιστορία του συγγραφέα Piers Anthony, ειδικά για αυτή τη σειρά, με τον τίτλο "Cartaphilus", o ήρωας Alex Starkweather απουσιάζει εντελώς. Εδώ βλέπουμε την ιστορία ενός από τους villains του Alex Starkweather, του Cartaphilus, ενός απλού Ρωμαίου στρατιώτη που έγινε αθάνατος και κάτοχος ενός εκ των πιο ισχυρών όπλων του κόσμου. Όσοι έχετε δει μια-δυο ταινίες παραπάνω ή έχετε διαβάσει ένα βιβλίο επιπλέον, μυριστήκατε ήδη το "πρωτότυπο" σενάριο. Πρόκειται για Τον Ρωμαίο και Τη Λόγχη που τρύπησε τον Χριστό. Ο Cartaphilus, καταραμένος πια να ζει αιώνια, περιμένοντας την επιστροφή του Χριστού, έγινε γνωστός ως ο Περιπλανώμενος Ιουδαίος. Στο παρόν πια, ο Cartaphilus συναντά μια μάγισσα, τη Leyla, με τη δύναμη να προβλέπει κάθε κίνηση πέντε δευτερόλεπτα πριν. Μαζί θα περάσουν μια "καυτή" και περίεργη νύχτα.

Η μικρή ιστορία του Piers Anthony, πάνω στη οποία έκανε το adaptation o David Rodriguez, δίνεται ολόκληρη μέσα στο τεύχος σαν bonus material. Ο κόπος να την διαβάσετε είναι περιττός, καθώς η απόδοση του κειμένου έγινε αυτολεξεί μέσα στο comic. Ο Piers Anthony, έχοντας γράψει πάνω από 150(!) βιβλία, είναι γνωστός κυρίως για την σειρά βιβλίων Xanth, τα οποία αριθμούν αισίως τα 33. Προφανώς, με την ίδια ευκολία που "γεννάει" σωρηδόν βιβλία, ξεπέταξε, ή μάλλον ξεπατίκωσε, μια ιστοριούλα, για να έχει να λέει ότι ασχολήθηκε και με τον χώρο των comics, όπως αρκετοί επιφανείς -he wished- συνάδελφοι του. Στον Rodriguez προσάπτω μόνο την απόλυτα λανθασμένη επιλογή να φιλοξενήσει αυτή την ιστορία σε μια δική του σειρά.

Το artwork, από την άλλη, παραπαίει από το καλό στο αδιάφορο και από το δυναμικό στο απρόσεκτο και πρόχειρο. Αποτελεί έτσι ένα περίεργο συνονθύλευμα μερικών μελετημένων painted σχεδίων και μερικών βαριεστημένων και αδούλευτων. Πώς μπορεί να ανήκει όλο αυτό στον ίδιο καλλιτέχνη, δεν ξέρω, η απάντηση μου διαφεύγει. Το preview του τεύχους #1, άλλο ένα από τα μπόνους του προλογικού #0, φαίνεται πολύ καλύτερο και πιο δουλεμένο. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο, να είναι ο λόγος που επέλεξαν τις συγκεκριμένες σελίδες ως preview.

Δεν ξέρω αν η σειρά θα πάρει τα πάνω της, όταν ξεκινήσει κανονικά και αναλάβει και πάλι ο "πατέρας" της, David Rodriguez, με την ιστορία του πραγματικού πρωταγωνιστή της, Alex Starkweather. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι κρίμα γιατί χαλάει το προφίλ της Archaia, αλλά και το καλό σερί της, καθώς μας έχει συνηθίσει σε αξιόλογες δουλειές. Τελικά, μου έμεινε μόνο η γεύση ενός ωραίου τίτλου, που εδώ που τα λέμε θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αρρενωπό, σκληροτράχηλο after shave! STARKWEATHER IMMORTAL, για αθάνατες στιγμές! Θέλει δουλειά, το ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι "το έχω".





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi