Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


23-08-07
GLISTER #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer/Artist: Andi Watson

Image Comics


Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει τώρα τελευταία και αναζητώ comics, που ανήκουν στην κατηγορία "all-ages" - ή "kid-friendly", αν σας αρέσει περισσότερο αυτός ο όρος. Δεν περιορίζομαι αποκλειστικά σε τελευταίες κυκλοφορίες, αλλά αναζητώ ακόμη και παλιά superhero stuff, διαβάζοντας τα με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τα αντίστοιχα σημερινά. Ίσως επειδή τότε οι δημιουργοί είχαν μεγαλύτερη επίγνωση του τι υλικό προσφέρουν και σε ποιους, σε αντίθεση με τις μέρες μας, που εξακολουθούν να προσπαθούν να πουλήσουν τους ίδιους χαρακτήρες, στο ίδιο -πλέον βιολογικά ενήλικο- κοινό, το οποίο έχει την απαίτηση οι ήρωες του να μεγαλώσουν μαζί του.

Τέλος πάντων, μια τέτοια ανάλυση δεν είναι του παρόντος, όπως επίσης και τα ψυχολογικά μου, που με οδηγούν στην αναζήτηση (υποθέτω) μιας χαμένης αθωότητας (dammit, πρέπει να σταματήσω να ακούω Nightwish, αυτοί με έχουν επηρεάσει τελικά).

Ελπίζοντας, λοιπόν, πως με όλα αυτά που έχω γράψει μέχρι στιγμής, δεν έχετε εγκαταλείψει το review μου, για να διαβάσετε την άποψη ενός άλλου reviewer για κάποιο άλλο comic, ξεκινάω, χωρίς άλλες καθυστερήσεις!

Η Glister Butterworth (now, here's a name for ya!), δεν είναι μια τυπική Αγγλιδούλα. Μπλέκει, παρά την θέληση της, σε περίεργες καταστάσεις, όπως αυτή που θα σας περιγράψω τώρα. Μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της, βρίσκει ένα δέμα που περιέχει μια στοιχειωμένη τσαγιέρα. Ναι, σωστά, μια τσαγιέρα που αντί να εκτελεί την λειτουργία για την οποία κατασκευάστηκε, έγινε το σπίτι ενός φαντάσματος. Ως γνωστόν, κάθε φάντασμα που σέβεται τον εαυτό του, έχει κάποιες unfinished business, που το κρατούν σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης. Αν το φάντασμα είναι ενός συγγραφέα, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε στην εποχή του (έφαγε πολύ χώμα από κριτικούς όπως εμάς, καλή ώρα), τότε τι μπορεί να το κρατάει εδώ; Μα φυσικά, η ανολοκλήρωτη νουβέλα του! Έλα, όμως, που δεν έχει χέρια για να μπορέσει να γράψει... Μαντέψτε ποια αναλαμβάνει το ρόλο της γραμματέως, μπας και βρει την ησυχία της. Την ησυχία της είπα; Scratch that out...

Η Glister θα απαλλαχθεί από την ανεπιθύμητη αυτή παρουσία στη ζωή της, μόνο αν αποφασίσει να κάνει υπομονή, να δείξει κατανόηση και φυσικά, ψάξει να βρει την άκρη! Δε βλέπει το φάντασμα ως αντίπαλο της, αλλά ως μια οντότητα που χρειάζεται βοήθεια και εκείνη αποφασίζει να του την προσφέρει. Αυτά είναι τα μηνύματα που περνάει ο Andi Watson μέσα από την ιστορία του και αν μην τι άλλο, είναι προτιμότερα από το "σύντριψε και κατάστρεψε ότι σε ενοχλεί". Οι χαρακτήρες του είναι ωραία διαμορφωμένοι και αρκετές φορές πήρα το μέρος του ghost-writer, ελπίζοντας να καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του, ώστε να βρει την ηρεμία του (αυτός και η Glister).

Στο σχέδιο τώρα, ο Watson προτιμά την τριχρωμία του black, white and grey tones και πιστεύω ότι κάπου του στοιχίζει. Η γραμμή του ναι μεν είναι απαλή, χωρίς γωνίες, αλλά πιστεύω πως λίγο χρώμα -μερικά απαλά watercolors για την ακρίβεια - θα λειτουργούσε υπέρ της ιστορίας και με το παραπάνω. Πάντως, το σχέδιο του Watson έχει το "cute factor" στη σωστή ποσότητα, χωρίς να μου ανεβάζει το ζάχαρο.

Ως back-up feature, συμπεριλαμβάνεται μια νέα SKELETON KEY ιστορία, για την οποία δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους σύνδεση έχει με τις προηγούμενες, μη έχοντας διαβάσει καμία από αυτές. Εδώ το ύφος του Watson στα μολύβια του αλλάζει λίγο -γίνεται πιο "σκληρό", κατά κάποιον τρόπο- κάτι που είναι λογικό, αφού η ιστορία έχει να κάνει με ένα ντουέτο κορασίδων (pet included), που ερευνούν μια υπόθεση που -φαινομενικά- έχει να κάνει με βρικόλακες. Διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα κιόλας.

Χαριτωμένο και γλυκούλι το GLISTER. Οι 64 σελίδες του διαβάστηκαν με άνεση και η τιμή των $5.99 είναι ανεκτή, για κάτι που στην ουσία δεν είναι απλό leaflet book, αλλά κομπλέ με ράχη και σε μικρό μέγεθος.

Μεταξύ μας τώρα, ίσως να είμαι και λίγο πιο μεγάλος από ότι θα έπρεπε (μόνο δυο δεκαετίες - είναι πολλές;), για να το απολαύσω ακόμη περισσότερο, αλλά χαλάλι!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi