Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-09-07
BLACKSAD: AME ROUGE

του Δημήτρη Σεβέ

Artist: Juanjo Guarnido

Writer: Juan Diaz Canales

Casterman


Πιστεύω πως αν γινόμουν ποτέ κριτικός κινηματογράφου θα χαντάκωνα πολλές ταινίες και κυρίως πολλές από τις λεγόμενες "cult". Δε θα αναφέρω τίτλους για να αποφύγω τυχόν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μου, την ώρα που ατάραχος θα πηγαίνω στη δουλειά μου, και θα πω απλά ότι μιλάω για όλες αυτές τις ταινίες που σε κάνουν να κοιμάσαι από τα πρώτα δέκα λεπτά, ξυπνάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και στο τέλος αδυνατείς να βγάλεις το όποιο νόημα ή ηθικό δίδαγμα με βάση τα τεκταινόμενα της ταινίας.

Είναι μαθηματικά βέβαιο: όσο πιο ακαταλαβίστικη και βαρετή είναι μια ταινία, τόσο πιο πολλά διδάγματα έχει! Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι ιδέες, νοήματα και ηθικές αξίες μπορεί να σου προσφέρει και μια ταινία δράσης, μια κωμωδία, ένα western ή whatever, χωρίς να αναλώνεται σε περιττά μπλα μπλα και αμπελοφιλοσοφίες.

Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία εντάσσονται και οι ασπρόμαυρες detective movies, οι οποίες βρήκαν μια καλή θέση στα comics, μέσω του BLACKSAD. Πολλοί αναγνώστες στην Ελλάδα έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πρώτη ιστορία του μαύρου γάτου, με τίτλο ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ, και αναζήτησαν τις συνέχειες των περιπετειών του. Το τρίτο άλμπουμ της σειράς, με τίτλο AME ROUGE, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα προηγούμενα (το δεύτερο είναι το ARTIC NATION, που δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στην Ελλάδα).

Ο γοητευτικός (υποθέτω) ντέντεκτιβ, Blacksad, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε μια υπόθεση χωρίς να το περιμένει. Σε μια διάλεξη ενός παλιού του γνωστού, καθηγητή φυσικής, μαθαίνει ότι ο τελευταίος έχει κάνει μια καινούργια ανακάλυψη πάνω στον τομέα της οικολογίας. Όπως καταλαβαίνετε, οι μεγάλες εταιρείες μαζεύονται σαν τα κοράκια για το θέμα της χορηγίας και για να εκμεταλλευτούν την ανακάλυψη με στόχο το κέρδος. Απόπειρες δολοφονίες, αποκαλύψεις, νέοι έρωτες, τίποτα δε λείπει σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία του Γατούλη.

Ναι, OK, θα μου πείτε, αλλά όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί στο κινηματογράφο, σε κλασσικές ταινίες. Αυτό που κάνει το BLACKSAD μονάδικο και εξαιρετικό, κατά τη γνώμη μου, είναι ο τρόπος που ο Guarnido "ταιρίαζει" με απόλυτη επιτυχία τους χαρακτήρες με μέλη του ζωικού βασιλείου, ανάλογα με τις προσωπικότητες τους. Γι' αυτό και η σειρά BLACKSAD έχει πάρει προ πολλού το δρόμο της επιτυχίας και φαντάζομαι πως σύντομα θα πάρει τη θέση της στα κλασσικά του είδους.

Κάντε κι εσείς ένα πείραμα: παρατηρείστε τους ανθρώπους γύρω σας μετά και θα δείτε πώς μοιάζουν όλοι απίστευτα με ζώα!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi