Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-09-07
POP JAPAN TRAVEL ESSENTIAL OTAKU GUIDE

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Writer/Artist: Makoto Nakajima

Translator: Amelia Cantlay

Letterer: Geoff Porter/Studio Lace

Editor: Fred Lui

Digital Manga Publishing


Έχεις δει ότι anime μπορεί να έχει κυκλοφορήσει ποτέ, έχεις διαβάσει ότι manga έχει τυπωθεί, από τον Γουτεμβέργιο και δώθε, ξέρεις το βιογραφικό κάθε voice actress που έχει πατήσει το γιαπωνέζικο ποδαράκι της σε αυτό τον πλανήτη. Είναι απίθανο να σε ρωτήσουν κάτι για οποιονδήποτε ήρωα και να μην ξέρεις την απάντηση, τον αριθμό του επεισοδίου που έγινε το περιστατικό, αλλά και το όνομα αυτού που έφερνε καφέ στο βοηθό του δικηγόρου του ξάδερφου του επιστάτη στο στούντιο που γυρίστηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο. Έχεις ξοδέψει αμύθητες περιουσίες σε φιγούρες, που αν είχες φυλάξει τα λεφτά θα μπορούσες να έχεις ανοίξει δικό σου εργοστάσιο. Για όνομα του θεού, κοιμάσαι με ένα life-size μαξιλάρι της Chi!

Κι όμως, υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταφέρει να κάνεις. Το πιο τρελό σου όνειρο παραμένει ανικανοποίητο, μέρα νύχτα ζεις και αναπνέεις προσπαθώντας να το πετύχεις και θα έκανες τα πάντα γι' αυτό. Θα έδινες ακόμη και εκείνο το original βρακάκι γιαπωνέζας μαθήτριας, που αγόρασες από το e-bay, για ένα ταξίδι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, στη χώρα που οι άνθρωποι έχουν τεράστια μάτια και μαλλιά που αψηφούν τη βαρύτητα (και όχι μόνο τα μαλλιά τους αψηφούν τη βαρύτητα!), στη χώρα που τρώνε ωμά ψάρια... στην Ιαπωνία!

Μα δυστυχώς, όσο αιματηρές οικονομίες και αν κάνεις, δεν βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα λεφτά και η Ιαπωνία δεν συνυπάρχουν αρμονικά στην ίδια πρόταση, εκτός κι αν κατευθύνονται από το πορτοφόλι σου προς την Ιαπωνία. Βέβαια, όταν προσπάθησαν οι φίλοι σου να σε πείσουν πως αν κατάφερνες να κόψεις στο μισό, αυτά που χαλάς κάθε μήνα για να πάρεις manga, anime, φιγούρες και τα λοιπά paraphernalia, δεν θα σου έπαιρνε και τόσο καιρό να συγκεντρώσεις το επιθυμητό ποσό, το θεώρησες πράξη ζήλιας από μέρους τους.

Τα βάσανά σου, όμως, έλαβαν τέλος, αγαπητέ gaijin otaku, γιατί βρέθηκε κάποιος να ακούσει τις προσευχές σου και να επωφεληθεί από την κα-- εεε, το πάθος σου, ήθελα να πω. Το POP JAPAN TRAVEL άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει, έτοιμο να σου προσφέρει αυτό που ακριβώς ζητούσες: Ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία, όχι όπως όλα τα υπόλοιπα, που κάθε τελειωμένο ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να προσφέρει, αλλά ένα ταξίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του otaku, με όλα όσα θα ήθελες να δεις και να ζήσεις. Μια μοναδική εμπειρία, με ένα συμβολικό κόστος.

Δεν ακούγεται σαν διαφημιστικό; Ε, περί αυτού ακριβώς πρόκειται, το συγκεκριμένο τομάκι, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα διαφημιστικό του Pop Japan Travel, το οποίο υπάρχει πραγματικά και όντως διοργανώνει τέτοια tour. Μέσα από τις σελίδες του, παρακολουθούμε την ιστορία ενός group Αμερικανών otaku, οι οποίοι πηγαίνουν στην Ιαπωνία για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Οι πρωταγωνιστές μας θα ζήσουν νέες εμπειρίες, θα γνωρίσουν από κοντά όλα εκείνα που μέχρι τώρα έβλεπαν και διάβαζαν, θα φάνε ιαπωνικό φαγητό και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν διάσημο mangaka. Θα έχουν επίσης τη "χαρά" να μπλέξουν με τη yakuza, ένα μπλέξιμο από το οποίο θα τους γλυτώσουν οι νεοαποκτηθέντες σχιστομάτηδες φίλοι τους, οι οποίοι τυχαίνει να είναι μεταγαμάτοι, τόσο που ο Akira μπροστά τους μοιάζει με παιδάκι του νηπιαγωγείου που προσπαθεί να ανοίξει θησαυροφυλάκιο με πιπίλα. Μια ξεναγός θα ανακαλύψει ότι τελικά έχει τη δύναμη να κάνει το επάγγελμα που επέλεξε, μια κόρη θα ξαναδεί το χαμένο της πατέρα, ο οποίος δεν την ξέχασε ποτέ, αλλά ούτε και έψαξε ποτέ να τη βρει (στείλε κι εσύ, βρε παιδί μου, ένα πακέτο). Μέχρι ο Χούλκ (δωσ' μου ένα διακοσάρικο, Καμπανά, εσύ μου τον έμαθες έτσι), έχει την τιμητική του - όχι ο ίδιος, αλλά δε βαριέσαι...

Η παραπάνω παράγραφος είναι ολόκληρη η ιστορία που διαδραματίζεται στο POP JAPAN TRAVEL... Δεν έχει άλλο, αυτό είναι, μέχρι εκεί! Και οι σελίδες, με τί θα γεμίσουν, ρωτάτε και καλά κάνετε. Ε, λοιπόν, θα επιστρατευτούν όλα εκείνα τα καλά μέσα, που κάθε στρατευμένος καλλιτέχνης έχει στη φαρέτρα του: κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε για ατελείωτα κλισέ, στερεότυπα και κακό, πολύ κακό, χιούμορ (μα πολύ κακό, λέμε). Το μόνο που αξίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το χαρτί που καταναλώθηκε, είναι οι πληροφορίες που παρεμβάλλονται ανάμεσα στην ιστορία, για διάφορα μέρη στην Ιαπωνία, οι οποίες μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, εάν σκοπεύετε να κάνετε καμιά βόλτα κατά 'κει. (Όχι ότι δεν θα μπορούσε κανείς να βρει τα ίδια και περισσότερα πράγματα στο Internet...)

Η κριτική μου, αλλά και η βαθμολογία μου, θα ήταν εντελώς διαφορετική σε περίπτωση που το εν λόγω "manga" δινόταν δωρεάν, ως διαφημιστικό που είναι. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, να καλείσαι να δώσεις χρήματα για κάτι τέτοιο. Με τρομερή επιείκεια λοιπόν...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi