Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-09-07
THE SIMPSONS MOVIE

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Director: David Silverman

Screenplay: James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti

Cast: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Joe Mantegna, Albert Brooks, Tress MacNeille

Runtime: 87 min.

20th Century Fox


18 τηλεοπτικές σεζόν περίμενε η πιο διάσημη οικογένεια του Springfield, για να κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, και σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό.

Καταρχάς, το να γεμίσεις 22 λεπτά τηλεοπτικού story, δεν είναι το ίδιο με το έχεις να γεμίσεις 80something λεπτά κινηματογραφικού χρόνου. Αυτό μας το απέδειξε περίτρανα η μεταφορά της σειράς X-FILES στον κινηματογράφο, όπου είχα μείνει με την αίσθηση ότι στην πραγματικότητα προβλήθηκαν, μονοκοπανιά, τέσσερα συνεχόμενα επεισόδια της σειράς (με τη διαφορά ότι ήταν προφανές πως είχαν πέσει μπόλικα φράγκα για τα εφέ).

Αυτό φοβόμουν ότι θα συμβεί και με την ταινία THE SIMPSONS και σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι αυτό συνέβη. Είδα ένα μεγάλο, εντυπωσιακό επεισόδιο! Ένα επεισόδιο γεμάτο δευτερεύοντα plots, gag humor, και σαφώς πιο αστείο από τις πιο πρόσφατες σεζόν της σειράς.

Ο Groening συγκέντρωσε 11 από τους καλύτερους συγγραφείς που έχουν περάσει από το σεναριακό team όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να εκμεταλλευτεί τα δομικά στοιχεία του concept του και να τα επικοινωνήσει λίγο πιο "κινηματογραφικά". Με πλεονεκτήματα τα έντονα χρώματα (που αν σε "κολλάνε" μια φορά στην TV, σε "κολλάνε" χίλιες στη μεγάλη οθόνη), καθώς και με εντυπωσιακά travelling της κάμερας, όπου έπρεπε, οι Simpsons σενιαρίστηκαν για την κινηματογραφική τους εκδοχή, αλλά και για να αποτελέσουν καλοκαιρινό blockbuster.

Η κεντρική ιστορία ξεκινά με την οικογένεια να πηγαίνει την Κυριακή στην εκκλησία, όπου μόλις κάθονται, ο παππούς βλέπει ενόραση κι αρχίζει να χτυπιέται και να λέει διάφορα ακατάληπτα. Η Marge αρχίζει να αναζητά το κρυφό νόημα πίσω από τις λέξεις του παππού, μέχρι που θα αποδειχθεί ότι η μοίρα όχι μόνο των Simpsons, αλλά και ολόκληρης της πόλης του Springfield, είναι προδικασμένη, μια και βρίσκεται στα χέρια του πιο ακατάλληλου ανθρώπου για τη δουλειά: Ο Homer Simpson, καταφέρνει να φέρει την απόλυτη καταστροφή και να απογοητεύσει για άλλη μια φορά τους πάντες με την ατέρμονη βλακεία και την αδιαφορία που τον δέρνει, "αναγκάζοντας" τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να σβήσει για πάντα το Springfield από τον χάρτη. Κι όλα αυτά για ένα γουρούνι (από εκείνα τα πραγματικά, που μας δίνουν το bacon), στο οποίο ο Homer αναγνωρίζει την αδελφή-ψυχή του!

Η ιστορία χρησιμοποιεί αρκετά θέματα "πατέντας", όπως η κακή σχέση πατέρα-γιου ανάμεσα στον Homer και τον Bart (αλλά και η κακή σχέση του Homer με όλους), η χριστιανική καλοσύνη του γείτονα Ned Flanders, οι οικολογικές (και άλλες) ευαισθησίες της Lisa, ο αξιαγάπητος κωλοπαιδισμός του Bart, η απόδειξη ότι η Marge είναι το πιο συγκροτημένο άτομο σε αυτή την νευρωσική οικογένεια... Όλα όσα αγαπήσαμε ή μισήσαμε (χωρίς ευκρινή όρια διαφοροποίησης) στην τηλεοπτική σειρά, βρίσκονται σε αυτή την ταινία. Ή μάλλον, σχεδόν όλα.

Για κάποιον ο οποίος γνωρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο των Simpsons (ναι, ήταν κλεισμένος με τη θέλησή του σε σπηλιά για 20 χρόνια, τι θέλετε τώρα;), η ταινία αυτή δεν βγάζει μπροστά τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, οι οποίοι αποτελούν, για τους fans, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, κρατώντας το κύριο cast όσο γίνεται πιο μικρό και new viewer friendly, παρότι συνολικά εμφανίζονται, έστω και για λίγο, περί τους 90 χαρακτήρες. Όμως ο απαραίτητος χλεμπονιάρης "villain", Mr. Burns, ίσα που κάνει ένα πέρασμα, ενώ οι αχώνευτες αδελφές Bouvier (Patty και Selma), αν δεν κάνω λάθος δεν εμφανίζονται καν στην ταινία, ενώ οι Apu, Moe και Barney νομίζω ότι ήθελαν κι αυτοί τον χρόνο τους.

Εν κατακλείδι, αξίζει να δει κανείς αυτή την ταινία; Αν ο "κανείς" απολαμβάνει την τηλεοπτική σειρά, τότε σίγουρα ναι. Μην πιστέψετε ότι φέρνει καμία επανάσταση στο χώρο του animation, απλά είναι σίγουρο ότι θα περάσετε ευχάριστα, θα γελάσετε και θα βουλιάξετε σε μια αναπαυτική θέση για 87 λεπτά, βλέποντας αγαπημένους χαρακτήρες. Το βρίσκετε συχνά αυτό σε ταινία;

(Editor's Note: Ειδικά αυτό για την "αναπαυτική θέση", όχι, καθόλου συχνά! Anyway, let's watch the trailer...)





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi