Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


10-09-07
BOOSTER GOLD #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Geoff Johns, Jeff Katz

Layout Artist: Dan Jurgens

Artist: Norm Rapmund

Colorist: Hi-Fi

Letterer: Bob Leigh

Editor: Michael Siglain

DC Comics


Η περίπτωση του πρώτου τεύχους του BOOSTER GOLD παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες. Το πρόσφατο continuity της DC βαραίνει το τεύχος σε τέτοιο βαθμό, που αν ένας καινούριος, άσχετος με το DC Universe, αναγνώστης ενδιαφερθεί και επιχειρήσει να το προσεγγίσει, θα απογοητευθεί, επειδή το πιθανότερο είναι πως δε θα καταλάβει τίποτα. (Όλο αυτό το κατεβατό που διαβάσατε θα μπορούσε εν συντομία να αντικατασταθεί με μία λέξη: "αυνανιστικό"!)

Επειδή, όμως, μου αρέσει να εξετάζω γεγονότα και καταστάσεις από -τουλάχιστον- δυο πλευρές, πρέπει να παραδεχτώ ότι η χρήση αυτού ακριβώς του δαιδαλώδους continuity συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα fun-filled, light-hearted superhero read.

Ο Booster Gold, ως χαρακτήρας, ήταν ένας από τους αγαπημένους μου, στα μακρινά χρόνια της εφηβείας μου (λέγε με JUSTICE LEAGUE των Giffen/DeMatteis) και η επαναφορά του στο προσκήνιο, χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του δόθηκε στο weekly έπος της DC, 52, μπορώ να πω ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα. Στην καινούρια του σειρά, η προσωπικότητα του παραμένει η ίδια: είναι ένας οπορτουνιστής παρτάκιας, που θέλει να πιάσει την καλή. Το catch; Ο Booster πρέπει να είναι ο αφανής ήρωας, που δεν θα λάβει κανένα credit για όλες τις σωτήριες πράξεις του. Ο λόγος; Συνεργάζεται με τον time-traveller Rip Hunter, προκειμένου να διορθώσουν μαζί πολλές προσωρινές χρονικές ανωμαλίες, αποτέλεσμα της επαναδημιουργίας του Multiverse. O Booster είναι ιδανικός για αυτό το έργο, επειδή μπορεί να κινηθεί παρασκηνιακά, χωρίς να τραβήξει την προσοχή όσων θέλουν να τους σταματήσουν, καθώς όλη η superhero community τον θεωρεί έναν "egotistical, self-centered moron", όπως του υπενθυμίζει ο ρομποτικός συνεργάτης του, Skeets.

Ωραίο το set-up, που υπόσχεται άφθονο time-travelling, κάτι που μεταφράζεται σε ποικιλία από δημοφιλείς (και μη) χαρακτήρες της DC (ή ένα ατελείωτο μπάχαλο), καθώς και την εσωτερική διαμάχη ενός ήρωα, που παρά το έργο που θα επιτελέσει, κανείς δεν πρόκειται να του δώσει τα εύσημα. Το σενάριο των Geoff Johns και Jeff Katz προσφέρει αρκετό exposition σχετικά με το παρελθόν του Booster (αν και, όπως είπα, δεν πιστεύω ότι είναι αρκετό για να χαρακτηριστεί new-reader friendly), αλλά σε μερικά σημεία καταλήγει να είναι πολυλογάδικο. Το art team των Jurgens/Rapmund, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει ξεκάθαρα Jurgens, παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνος μόνο για τα layouts.

Συνήθως, βρίσκω απογοητευτικά τα περισσότερα πρώτα τεύχη νέων superhero σειρών. Ευτυχώς, η περίπτωση του BOOSTER GOLD #1 είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αφού κατάφερε μέσα σε 32 σελίδες (over-sized, you see) να δώσει αρκετά στοιχεία, που υπόσχονται μια fun συνέχεια. Ειδικά ένα από τα "teasers of things to come" της τελευταίας σελίδας, ήταν αρκετό για να με ψήσει να περιμένω μια συγκεκριμένη ιστορία. Για να κάνω ένα μικρό spoiler, ποιό χρώμα είναι αυτό που ταιριάζει αισθητικά με το χρυσό;

Αν σας αρέσουν τα time-travelling yarns, είστε DC junkies, ή έχετε παρακολουθήσει όσα έχουν γίνει από το IDENTITY CRISIS και μετά, τότε τσεκάρετε αυτόν τον τίτλο. Δεν φέρνει μαζί του ανέμους αλλαγής και ανανέωσης, είναι όμως καλοφτιαγμένό, βασισμένο σε παλιές γνώριμες συνταγές.

Sometimes that's all it takes.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi