Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-10-07
SUICIDE SQUAD: RAISE THE FLAG #1 (of 8)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: John Ostrander

Penciller: Javi Pina

Inker: Robin Riggs

Letterer: Rob Leigh

Colorist: Jason Wright

Editor: Joan Hilty

DC Comics


Suicide Squad: μια υπέρ-ομάδα διαφορετική από τις άλλες. Τα μέλη της δεν είναι καλοθελητές, με έντονη την επιθυμία να φορέσουν τα κολάν και να βγουν στους δρόμος, γρονθοκοπώντας τους εγκληματίες. Όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα ανήκουν στην αντίθετη πλευρά του νόμου, κοινώς είναι supervillains. Αν όμως δεν υπακούσουν στις εντολές της Amanda Waller (εργάζεται για την κυβέρνηση), τότε τα βραχιόλια που φοράνε θα εκραγούν. Do the good deed or lose an arm (and possibly more).

Αυτό, με λίγα λόγια, είναι το βασικό concept ενός από τα πλέον θρυλικά comics της DC. Την πρώτη χρονική περίοδο της έκδοσης του (1987-1992), κατάφερε να αποκτήσει πολλούς φίλους, όχι όμως τόσους ώστε να ξεφύγει από την απειλή του cancellation. Έκτοτε, ο τίτλος παραμένει ζωντανός στις μνήμες των fans του, έχοντας αποκτήσει μια cult υπόσταση. Έχοντας διαβάσει αρκετά σκόρπια τεύχη, πιστεύω ότι μια τέτοια αντιμετώπιση του αξίζει δικαιωματικά - και με το παραπάνω. Για όποιον ενδιαφέρεται, τον πληροφορώ με χαρά πως τα τεύχη αυτά είναι πάμφθηνα και αποτελούν great reading material!

Παρακάμπτω το revamp του Keith Giffen πριν από μερικά χρόνια (never read the damn thing, so don't bother asking me about it), άλλα αποφασίζω να μην αγνοήσω αυτό, το φετινό comeback. To selling point που με έψησε; To γράφει ο John Ostrander (the original series writer!) και αυτό μου είναι αρκετό. This guy rocks!

Η ιστορία τοποθετείται χρονικά στο παρελθόν του continuity της σειράς, λίγο μετά το θάνατο του αρχηγού της ομάδας Rick Flag... Ή μήπως δεν πέθανε τελικά; Η big, black, rhymes-with-witch, Amanda Waller, λαμβάνει μια πληροφορία ότι ο Flag είναι ακόμα ζωντανός και φυσικά τον θέλει πίσω, υπό τον έλεγχο της. Συγκεντρώνει τους Bronze Tiger, Deadshot, Nightshade και Boomerang, τους στέλνει σε μια Ρωσική φυλακή, στην οποία ο Flag -σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει από τον General Wade Eiling- βρίσκεται κρατούμενος. Η Squad πηγαίνει εκεί (είπαμε, αγαπούν τα μέλη του σώματος τους), με αποτέλεσμα την υποχρεωτική μάχη με τους Ρώσους ομόλογους τους.

Καλό characterization, που βγαίνει αβίαστα μέσα από συγκρούσεις προσωπικοτήτων, και φυσικά accessibility, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου τεύχους. In other words, Ostrander worked his magic και κατάφερε να το παίξει σε δυο ταμπλό: οι παλιοί φίλοι του τίτλου, θα νιώσουν ότι "επιστρέφουν στο σπίτι τους", ενώ παράλληλα, εγώ, ο "τουρίστας", δεν ένοιωσα ούτε μια στιγμή αποξενωμένος. Στο πλευρό του συγγραφέα, ο σχεδιαστής Javi Pina σχεδιάζει πειστικές εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων και έχει καλό "μάτι" για την γλώσσα του σώματος. Good, solid work from all involved.

Μπορώ να πω ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα old-school style DC book! Διευκρινίζω, όμως, ότι όταν λέω old school, δεν εννοώ silver (or older) age περίοδο, αλλά εκείνη την μαγική εποχή της DC, μεταξύ του CRISIS ON INFINITE EARTHS και του ZERO HOUR. Τότε, που μπορούσε ο comic fan να διαβάσει το μέσο comic της εταιρίας -ακόμη και αν αυτό ήταν στην μέση ενός storyline- και να καταλάβει τα βασικά γύρω από την πλοκή και τους χαρακτήρες, Με λίγα λόγια, τότε που οι εταιρίες (καλώς) φρόντιζαν να είναι το κάθε τεύχος όσο πιο "new reader friendly" γίνεται. Και ναι, για μένα τα late 80's/early 90's comics, είναι old-school, γιατί με αυτά ξεκίνησα την ανάγνωση ξενόγλωσσων εκδόσεων (και δείτε που κατέληξα - be forewarned). (Editor's Note: Don't worry, George. Για τους περισσότερους επισκέπτες μας, ακόμη και τα mid-90's είναι old school. Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που βλέπουμε nostalgia για το AGE OF APOCALYPSE... Time flies, doesn't it?)

Αν είσαστε παλιοί fans του SUICIDE SQUAD, η επιστροφή σας είναι επιβεβλημένη. Όσο για τους νεότερους, αν θέλετε να διαβάσετε ένα DC book που δεν είναι COUNTDOWN tie-in, (από αυτά που έχουν την απαίτηση από εσάς να διαβάζετε ολόκληρο το line της εταιρίας, προκειμένου να καταλάβετε την πλοκή), μη διστάσετε.


P.S.: Ο τίτλος του limited series είναι αυτός που αναγράφεται στην κορυφή του review - ο ίδιος με αυτόν της "ταυτότητας" του comic. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (o editor έπρεπε να πάει επειγόντως για κατούρημα;), στο εξώφυλλο γράφει SUICIDE SQUAD: FROM THE ASHES. Αναποφασιστικότητα ή έλλειψη οργάνωσης; You decide!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi