Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-10-07
FREE COLLARS KINGDOM Vol. 3

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer/Artist: Takuya Fujima

Translation: William Flanagan

Tanoshimi


Με αυτόν τον τόμο κλείνει το FREE COLLAR TRILOGY ("τριλογία με τα ελεύθερα κολάρα", οι συνειρμοί δικοί σας) και ευτυχώς, ο Takuya Fujima διαψεύδει τις ανησυχίες μου για ένα bubblegum ending.

Με το "Cat Tale 13: Cyan's Rage", επιστρέφουμε κατευθείαν στο ψητό, καθώς οι υποτακτικοί της Siam αρχίζουν και κινούνται δυναμικά εναντίον των Free Collars, στέλνοντας πλέον, όχι μόνο τους πιο ικανούς πολεμιστές τους, αλλά και γάτες υπό την επήρεια του PCP των γάτων, του Nepetalctone (πραγματική ουσία, που πράγματι κάνει τις γάτες πιο ενεργητικές). Ο Cyan δείχνει για πρώτη φορά πόσο μπορεί να οργιστεί και πώς, στιγμιαία, αναπτύσσει στρατηγικές που κατατροπώνουν και τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους.

Στο "Cat Tale 14: Behavior X Rehabilitation" (τίτλος εμπνευσμένος από τη μορφή τίτλων του HUNTER X HUNTER), ο Cyan μαθαίνει πως, αν δεν ελέγχει την οργή του, οι κινήσεις του είναι προβλέψιμες από τον αντίπαλο. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον σημείο: τα ζώα ανιχνεύουν την επιθετικότητα με την οσμή, από τις διάφορες φερομόνες που εκλύουν άλλα ζώα ή και οι άνθρωποι. Αυτό είναι το αποκαλούμενο "ένστικτο". Ωστόσο, ο Cyan μαθαίνει πως, προκειμένου να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο ψυχρό και υπολογιστικό, πρέπει να περιορίσει το ένστικτο και να ενεργήσει περισσότερο σαν άνθρωπος, αξιοποιώντας τις μαχητικές του ικανότητες μέσα από τη λογική και όχι την τυφλή οργή. Αυτό είναι κάτι που πάει θεμελιωδώς ενάντια στη φύση του ως ζώο και το Wild Spirit, πράγμα που δείχνει πόσο αφύσικη έχει καταντήσει να είναι η διαμάχη με το Siam Army, το οποίο χρησιμοποιεί κάθε φύσεως "αθέμιτες τεχνικές". Το κεφάλαιο αυτό βρίθει από old-fashioned shounen action και το όλο αίσθημα της βελτίωσης του ήρωα.

Τα κεφάλαια 15-17 είναι η πορεία προς την τελική αναμέτρηση μεταξύ των δύο αγελών, με εναλλαγές δράσης, κλασσικής στρατηγικής αντιπερισπασμού και ολίγον από ψυχανάλυση των αντιπάλων των Free Collars. Στο 17, αποκαλύπτεται το κίνητρο που έχει μαυρίσει την καρδιά της Siam, καθώς και η σχέση της με του παλιούς Free Collars, εκ των οποίων μόνο ο Amesho έχει απομείνει. Η τελεία μπαίνει in classic shounen fashion, με μια θεαματική μάχη, στη διάρκεια της οποίας ο ήρωας και η νέμεσή του κατανοούν ο ένας τον άλλο.

Το "Cat Tale 18: A Stray Cat's Heaven", ο επίλογος της ιστορίας, κλείνει ένα από τα loose ends, το θέμα του Kokoro-kun, του κυρίου του Cyan και θέτει τον ήρωα μπροστά σε ένα φαινομενικά αδύνατο δίλημμα. Οι σελίδες 192-193 είναι από τις πιο όμορφα και συγκινητικά ζωγραφισμένες που έχω δει ποτέ σε manga δράσης.

Ωστόσο, υπάρχουν και δύο low points. Πρώτον, το εξώφυλλο αποτελεί φανερά αποκύημα της hentai προϊστορίας του δημιουργού και είναι μάλλον κακόγουστο (και όπως λέει ο ίδιος, άσχετο με την ιστορία). Δεύτερον, αν και ο Cyan θεωρείται πως κάποτε θα γίνει σαν τον Wild Cat, η ιστορία του μυθικού κολάρου, κρυμμένου στο Nyan-Man, παραμένει μετέωρη και το manga δίνει το αίσθημα του "συνεχίζεται", ενώ στην πραγματικότητα, σαφώς τελειώνει. Πέραν αυτών, όμως, ευτυχώς το τέλος ουδόλως απογοητεύει.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi