Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-07-05
BONE REST #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Matteo Casali

Artist: Giuseppe Camuncoli

Colorists: Mirko Grisendi, Christian Aliprandi, Davide Turotti

Letterer: innocent victim

Image Comics

Ααααααααααργκ. Αυτό το comic ήταν κακό! Τόσο, που αν ήξερα περί τίνος πρόκειται δεν θα το έπαιρνα καν (πόσο μάλλον να κάνω review για αυτό). Τόσο, που αν το κατάστημα από το οποίο αγοράζω τα comics μου δεν είχε την πολιτική να οφείλεις να ολοκληρώνεις τα limited series, θα το είχα κόψει... χθες!

Θα μου πείτε βέβαια "μα καλά, δεν είχες την παραμικρή ένδειξη ότι πρόκειται για μούφα;" Και θα σας απαντήσω ότι δεν είχα καμία. Το σχέδιο του Camuncoli το είχα ξαναδεί στο THE INTIMATES και είχα μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αντίστοιχα από τα λίγα πράγματα που είχα ακούσει για το plot του BONE REST, είχα καταλήξει ότι πρόκειται για δουλειά που αξίζει να τη δοκιμάσει κανείς.

Αυτό που έφτασε στα χέρια μου όμως, δεν είχε καμία σχέση με τις προσδοκίες μου (και πιστέψτε με, τις έριχνα ολοένα και χαμηλότερα καθώς το διάβαζα).

Αφήνω όμως το παραλήρημα της γενικότητας και μπαίνω στην ουσία: Η οποία είναι ότι δεν υπάρχει ουσία! Ένας μυστηριώδης άντρας, τύπου albino που δεν έχει στόμα, φτάνει στη Νέα Υόρκη με στόχο να "διευθετήσει" μία εξίσου μυστηριώδη εκκρεμότητα. Για λόγους που κανείς -πλην του συγγραφέα- δεν αντιλαμβάνεται, αυτό θα θέσει σε λειτουργία ένα μηχανισμό που θα οδηγήσει... στο τέλος του κόσμου!!!!(?) Ο Adam Bone (αυτό είναι το όνομα του "αστόματου" ήρωα) θα έρθει αντιμέτωπος με ένα άλλο πλάσμα που μοιάζει πολύ μαζί του (εξίσου λευκό, μόνο που δεν έχει μύτη αντί για στόμα), ενώ παράλληλα ένας βιβλιοθηκάριος παίζει να είναι ο Σατανάς! Στο ενδιάμεσο ο ήρωάς μας θα φάει τον άμπακο σε ένα εστιατόριο, θα πηδήξει την γκαρσόνα που ερωτεύεται την ασπράδα του και για φινάλε θα κατουρήσει την πόρτα του μαγαζιού που γίνεται ο σαματάς. Αξίον αναφοράς το γεγονός ότι τα κατουρημένα panel θα περάσουν ακόμα κανα δυο φορές από τα μάτια μας (μπας και δεν εμπεδώσαμε τι ήταν αυτό το κίτρινο υγρό που έβγαινε από το υπογάστριο του ήρωα).

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι βρήκαν οι αναγνώστες αυτού του comic σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία που τους ενθουσίασε τόσο ώστε να πουλήσει τους παπάδες που πούλησε και να το τσιμπήσει και η Image. Αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ να το τσίμπησε η Image, όταν υπάρχουν εκεί έξω πολλά καλύτερα
γραμμένα-σχεδιασμένα comics από ερασιτέχνες δημιουργούς. Αναρωτιέμαι αν ο συγγραφέας του Matteo Casali έμεινε ευχαριστημένος από το σχέδιο όταν το είδε καθώς και αν ο σχεδιαστής Guiseppe Camuncoli ικανοποιήθηκε από το κείμενο που πήρε στα χέρια του. Κι όταν το είδαν τελειωμένο αναφώνησαν "είμαστε Θεοί" ή μήπως ήταν πολύ αργά για να κάνουν πίσω;

Ήμουνα που ήμουνα σαλταρισμένος τον τελευταίο καιρό από την έλλειψη διακοπών και ξεκούρασης, ήρθε κι αυτό το υπερβολικά κακό, ανούσιο, αυθάδικο, ρηχό και κακοσχεδιασμένο comic και με αποτελείωσε. Δίχως άλλο του αξίζει η χαμηλότερη βαθμολογία που έχω βάλει ποτέ.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi