Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


31-10-07
OMEGA THE UNKNOWN #1

του Αριστείδη Κώτση

Writers: Jonathan Lethem, Karl Rusnak

Artist: Farel Dalrymple

Colorist: Paul Hornschemeier

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics


Για την ύπαρξη του OMEGA THE UNKNOWN έμαθα πριν από αρκετά χρόνια, ως αναγνώστης του -έντυπου, τότε- COMICDOM. Τα λίγα λόγια που είχαν γραφτεί μου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον ώστε να το βάλω σε μια "mental list" με comics που αν μου δοθεί η ευκαιρία θα έπρεπε να διαβάσω οπωσδήποτε. Όσο περνούσαν τα χρόνια, αυτή η λίστα μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάντα άλλες προτεραιότητες και το OMEGA THE UNKNOWN να είναι ένα από τα πολλά comics που "ντρέπομαι επειδή δεν έχω διαβάσει".

Το ενδιαφέρον μου για το OMEGA THE UNKNOWN ανακινήθηκε κάποια στιγμή διαβάζοντας για την πρόθεση της Marvel να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά για τον ήρωα (κάτι που, εν πολλοίς, μου φάνηκε τότε, ως μια ακόμη απαράδεκτη "αρπαχτή" της Marvel) και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, αρχικά τουλάχιστον, από το συγγραφέα της original σειράς, Steve Gerber, αλλά κυρίως όταν, λίγο καιρό αργότερα, διάβασα στο COMICS JOURNAL LIBRARY: THE WRITERS, μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε δώσει ο Gerber, όταν είχε αποχωρήσει από την Marvel.

Το νέο OMEGA THE UNKNOWN κυκλοφόρησε πριν προλάβω να διαβάσω την παλιά σειρά, και τα ονόματα των δημιουργών που συμμετέχουν με "ανάγκασαν" να το έχω στις παραγγελίες μου. Και αν αναρωτιέστε ποια είναι τα ονόματα αυτά, επιτρέψτε μου να σας λύσω την απορία.

Τους Jonathan Lethem και Karl Rusnak δεν τους είχα ξανακούσει ποτέ και ομολογώ πως αυτή η τάση του "να φέρουμε acclaimed novelists για να γράψουν comics" έχει κάτι που δε μου αρέσει καθόλου. (Σαν ιδέα γενικότερα, άσχετα με το πως υλοποιείται κάθε φορά.)

Από την άλλη, τους Farel Dalrymple (POP GUN WAR) και Paul Hornschemeier (MOTHER COME HOME, LET US BE PERFECTLY CLEAR, THE THREE PARADOXES), τους εκτιμώ απεριόριστα. Ειδικά η παρουσία του δευτέρου, θα ήταν αρκετή για να παραγγείλω το comic, ακόμη και αν ήταν υπεύθυνος μόνο για το coloring του background του οπισθόφυλλου. (Με άλλα λόγια, παράγγειλα ένα τίτλο της Marvel για το artwork! This doesn't sound good...) (Editor's Note: To be exact, τον παράγγειλες ΚΥΡΙΩΣ με βάση το όνομα του colorist - which is even more embarrassing...)

Το σενάριο, πάντως, δε με απογοήτευσε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Πυκνογραμμένο, με απρόσμενες ανατροπές και πολλές υποσχέσεις για το τι μπορεί να συμβεί παρακάτω. (Σε αυτό βοηθά και η πολύ κακή μου μνήμη, μια και δε μπορώ να θυμηθώ καθόλου τι έχω διαβάσει σχετικά με το plot του OMEGA του Gerber.) Ένας ιδιαίτερος νεαρός, με μάλλον εξωγήινες καταβολές και γονείς ανδροειδή, καταλήγει να βρίσκεται στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη μιας νεαρής νοσοκόμας, ενώ ένας υπερήρωας καταδιώκει και καταδιώκεται από σιωπηλά ρομπότ.

Στα πολύ θετικά του comic, βρίσκονται, πέρα από το πολύ καλογραμμένο σενάριο, και το hand-written lettering, πoυ φανερώνει την ιδιαίτερη φροντίδα που έδειξαν οι δημιουργοί στο comic, καθώς και το caption στην πρώτη σελίδα που γράφει "a version of an unfinished dream by Steve Gerber, Mary Skrenes, and Jim Mooney", μνημονεύοντας τους δημιουργούς της original σειράς. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το coloring του Hornschemeier, που βοηθά ιδανικά το artwork του Dalrymple να λειτουργήσει σε ένα SF/Superhero comic, κρατώντας έναν ελαφρώς "indie" τόνο.

Συνολικά, το πρώτο τεύχος OMEGA THE UNKNOWN μοιάζει να είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για ένα comic που θα μπορούσα να πιστέψω ότι πέρασε κάτω από τα radar των ανθρώπων της Marvel, με τον ίδιο τρόπο που πέρασαν τα FANTASTIC FOUR: UNSTABLE MOLECULES και THE MEGALOMANIAC SPIDER-MAN, αν και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, για να δούμε αν βρίσκεται και καλλιτεχνικά στην ίδια κλάση με αυτά.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi