Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-11-07
SNAPSHOT REVIEWS

Various Reviewers

Μικρα, σύντομα reviews, για comics τα οποία δεν "δικαιολογούν" ολοκληρωμένη κριτική.

Βασικά, ένας απλός τρόπος για να είμαστε όλοι up-to-date σε τίτλους και storylines που "τρέχουν".

Αυτή την εβδομάδα, έγραψαν οι: Θοδωρής Δημητρόπουλος, Αριστείδης Κώτσης, Νίκος Λάμπρης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, Δημήτρης Σακαρίδης και Γιώργος Χατζηκωστής.

Various Publishers

 

2000AD #1560

Creators: Various

Rebellion

Μετά το πρώτο ξέσπασμα ενθουσιασμού που ένιωσα, διαβάζοντας το 2000AD μετά από πολύ καιρό, νομίζω πως πλέον μπορώ να κρίνω πιο ψύχραιμα. Στο νέο τεύχος, και μετά την ολοκλήρωση των ιστοριών των ABC WARRIORS, CABALLISTICS INC. και STONE ISLAND, επιστρέφουν κάποιοι "σχεδόν κλασικοί" χαρακτήρες. Έτσι έχουμε νέα σειρά (και ένα πολύ μέτριο εξώφυλλο) για το NIKOLAI DANTE (με τον πρωταγωνιστή να αναλαμβάνει να παντρολογήσει τον αδερφό του), με πολύ καλό painted artwork από τον John Burns, αλλά και για το SINISTER DEXTER, με τους Dan Abnett και Anthony Williams να έχουν δει και καλύτερες μέρες. Τα FUTURE SHOCKS συνεχίζουν να αποτελούν testing ground για νέους δημιουργούς του 2000AD και ο νεοφερμένος Alec Worley κάνει μια, όχι και τόσο καλή, αλλά τουλάχιστον καλοφτιαγμένη ιστορία. Τη σίγουρη αξία αποτελεί, ως συνήθως, ο John Wagner, με άξιους συμπαραστάτες τους Carl Critchlow και Frazer Irving, σε JUDGE DREDD (το Mandroid συνεχίζεται με αυξανόμενο ενδιαφέρον) και BUTTON MAN (όπου τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν), αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμές, ο Wagner κάνει αυτό το τεύχος να ξεφεύγει από τη μετριότητα... και δεν είναι η πρώτη φορά. (6.0)
Αριστείδης Κώτσης

 

ACTION COMICS #856-857

Writers: Geoff Johns, Richard Donner

Artist: Eric Powell

DC Comics


Βρισκόμαστε στον κόσμο του Bizarro, όπου όλα συμβαίνουν ανάποδα σε σχέση με τον δικό μας... ή τουλάχιστον, αυτό ισχύει στο βαθμό και στις περιπτώσεις όπου βολεύει το συγγραφέα. Δεν έχω να πω και πολλά πράγματα για αυτά τα δύο τελευταία μέρη του "Bizarro World" storyline - αλήθεια είναι πως δεν είχα καν την πρόθεση να τα διαβάσω, αλλά το αγαπημένο μου comic shop δεν αντιλήφθηκε την παραγγελία "ACTION COMICS από το #858 και μετά" και μου κράτησε και αυτά τα δύο τεύχη. Ομολογώ πως δεν κατάλαβα και πολλά και για να είμαι ειλικρινής, δεν προσπάθησα και ιδιαίτερα. Πάντως, στην κλίμακα του "New Reader Friendly", τα συγκεκριμένα τεύχη παίρνουν πάρα πολύ χαμηλό βαθμό. Αχ, που είναι εκείνες οι παλιές καλές εποχές που αγόραζες ένα τυχαίο τεύχος Marvel και DC από τα stands και μπορούσες σχεδόν αμέσως να καταλάβεις τι συμβαίνει. Δυστυχώς, τα σημερινά superhero comics απευθύνονται μόνο σε anal retentive geeks που παρακολουθούν 200 διαφορετικούς τίτλους και κρατάνε σημειώσεις με τα continuity shifts στα δύο μεγάλα universes. Anyway, βάζω κάτι παραπάνω, μόνο και μόνο επειδή το artwork του Eric Powell είναι ψιλοσυμπαθητικό. (2.5)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

BIG PLANS #2

Creator: Aron Nels Steinke

Aron Nels Steinke


Το BIG PLANS είναι ένα ιδιαίτερα συμπαθητικό comic. Έχει μικρό σχήμα και ο δημιουργός του, Aron Nels Steinke, χρησιμοποιεί πολύ μικρά panels σε μαύρο φόντο, για να διηγηθεί προσωπικές (και όχι μόνο) ιστορίες. Μπορείτε, αν θέλετε, να πάρετε μια πολύ καλή γεύση, αφού το πρώτο τεύχος βρίσκεται ολόκληρο στο site του Steinke. Σίγουρα, δεν είναι από τα comics που αρέσουν σε όλους, αλλά πιστεύω πως έχει κάποια πάρα πολύ καλά στοιχεία και πολύ καλό ρυθμό και αξίζει να το προσέξουν όσοι ενδιαφέρονται για τους ανεξάρτητη αμερικανική σκηνή. (7.0)
Αριστείδης Κώτσης

 

BRAVE AND THE BOLD #7

Writer: Mark Waid

Penciller: George Perez

DC Comics


Πίσω από ένα κακό εξώφυλλο του Perez, κρύβεται μια stand-alone ιστορία με τις Wonder Woman και Power Girl, διατηρώντας την σύνδεση της, όμως, με το πρώτο storyline του τίτλου. All-girl month, με το interaction ανάμεσα στα δυο female powerhouses να είναι όλα τα λεφτά, κυρίως για τα όσα δε λέγονται. Ευτυχώς, ο Perez στο εσωτερικό διατηρεί τον καλό του εαυτό, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να χαρακτηρίζω το συγκεκριμένο τίτλο ως "ίσως το καλύτερο superhero comic στα stands, αυτό τον καιρό". (8.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

CAPTAIN AMERICA #31

Writer: Ed Brubaker

Artist: Steve Epting

Marvel Comics


Σε αυτό το τεύχος ξεκινά το "Death of a Dream: Act 2". Ο ρυθμός του storytelling επιβραδύνεται και επικεντρώνεται στον Bucky, που ως αιχμάλωτος του Red Skull, αντιμετωπίζει μια σειρά από mindgames του Dr Faustus, με σκοπό να τον "σπάσει". Ταυτόχρονα, ο Falcon και ο Tony Stark με τη Black Widow, ψάχνουν για τη Sharon Carter και ο Red Skull προχωρά τα σχέδιά του. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας είναι μια διαφορετική (και διεστραμμένη) προσέγγιση της τελευταίας αποστολής του Cap και του Bucky. Ο Brubaker έχει μια μοναδική ικανότητα σε αυτό. (7.0)
Νίκος Λάμπρης

 

COUNTDOWN #27

Head Writer: Paul Dini

Writer: Sean McKeever

Breakdowns: Keith Giffen

Penciller: Carlos Magno

DC Comics


Μήπως τόσο καιρό κάνω λάθος για το COUNTDOWN; Μήπως το έχω αδικήσει; Μπορεί να έχω μπροστά μου ένα εβδομαδιαίο comic, πρωτόγνωρου μεγαλείου, που εγώ -ο μικρός και ταπεινός reviewer- είμαι ανίκανος να το αναγνωρίσω. Νόημα υπάρχει, οι δικές μου παρωπίδες δεν μου επιτρέπουν να το εντοπίσω. Ναι, είμαι πλέον σίγουρος - το comic αυτό είναι πραγματικά καλό, εγώ είμαι ο "Λάκης" της υπόθεσης! Οπότε, ρίχνω μια νοητή σφαλιάρα στον εαυτό μου (στις πιο ακραίες περιπτώσεις και μια κανονική), για να συνέλθω. It is still pure, undiluted crap. (3.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

DAREDEVIL #101

Writer: Ed Brubaker

Artists: Michael Lark & Stefano Gaudiano

Marvel Comics


Οι fans του Daredevil ξέρουν πολύ καλά ότι τα love interests του τυφλού δικηγόρου καταλήγουν πολλές φορές στην... κηδεία της άτυχης γυναίκας, που αποφάσισε να μπλέξει μαζί του. Ο Brubaker πρωτοτυπεί, στέλνοντας την Milla, τη σύζυγο του Matt, στο τρελάδικο, κατηγορούμενη για ένα φόνο που διέπραξε, ενώ βρισκόταν υπό τη επιρροή του Mr. Fear - Five points for originality. Προσωπικά, τη γραφή του Brubaker την βαριέμαι αφάνταστα, σε οτιδήποτε έχει κάνει, εκτός από αυτόν τον τίτλο. Πιστεύω, όμως, ότι μια αλλαγή στο art team είναι πλέον απαραίτητη, καθώς τον στατικό Alex Maleev, τον διαδέχτηκε ο -επίσης στατικός- Michael Lark. Let's inject some life-serum into this baby. (6.5)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

ENDANGERED SPECIES, CHAPTERS 16-17 (NEW X-MEN #43, X-MEN #204)

Writer: Mike Carey

Penciller: Scot Eaton

Marvel Comics

Το ταξίδι του Beast φτάνει στο τέλος του, σε αυτό που, in retrospect, μοιάζει αναπόφευκτο ως κατάληξη. Σε ένα καφέ, παρέα με τη Scarlet Witch, ο Henry συζητά για την ηθική και την επιθυμία, προσφέροντας ένα κλείσιμο-ερωτηματικό σε μια αναζήτηση άκαρπη και απελπιστική. Το ENDANGERED SPECIES μπορεί να μην αποτέλεσε και τίποτα αληθινά αξέχαστο, όμως, στην ολότητά του, αποτελεί την πλέον σοβαρή (αν όχι μοναδική) προσπάθεια μιας ομάδας συγγραφέων να ενοποιήσουν το X-Universe και να πουλήσουν στο κοινό τη δεινότητα της κατάστασης για τους μεταλλαγμένους. Λίγο πριν το MESSIAH COMPLEX, ο Mike Carey (κατά κύριο λόγο) κατάφερε, έστω και την τελευταία στιγμή, να εξερευνήσει τις συνέπειες του "No More Mutants" όπως δεν είχαν κάνει ως τώρα όλοι οι συγγραφείς των δύο flagship x-τίτλων μαζεμένοι, και να χαρτογραφήσει τον κόσμο των X-Men, που πέρσι τέτοιο καιρό, έμοιαζε απελπιστικά με ένα μάτσο υποσημειώσεις από τα γραφεία των editors. Το αποτέλεσμα δε θα αλλάξει τη ζωή κανενός, αλλά το σουλούπωμα που ξεκίνησε να κάνει, το πέτυχε άριστα. Για την προσπάθεια και μόνο, το event στο σύνολό του θα πάρει ένα γενναιόδωρο 7.0. Λίγο παραπάνω από αυτό το τελευταίο, διπλό κεφάλαιο. (6.0)
Θοδωρής Δημητρόπουλος

 

ESSEX COUNTY Vol.2: GHOST STORIES

Writer/Artist: Jeff Lemire

Top Shelf Comics

Μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα του, με το ESSEX COUNTY VOL. 1: TALES FROM THE FARM, ο Jeff Lemire συνεχίζει με το δεύτερο μέρος της τριλογίας του. Σε αυτό το volume, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή δυο αδερφών και την αγάπη τους για το hockey. Σε κάποια σημεία, το GHOST STORIES θυμίζει το πρώτο βιβλίο του CLYDE FANS και σε κάποια άλλα, το GOLEM'S MIGHTY SWING. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Lemire συνεχίζει να εντυπωσιάζει με ένα υπέροχο, εντυπωσιακό και αρτιότατο comic και με κάνει να αδημονώ για το τρίτο volume, στο οποίο θα ολοκληρωθεί και η ιστορία. (9.5)
Αριστείδης Κώτσης

 

FABLES #66

Writer: Bill Willingham

Penciller: Mark Buckingham

DC Comics (Vertigo)

Δολοπλοκίες, προδοσίες και ένας φόνος στο στρατόπεδο του King Ambrose ("the character formerly known as the Flycatcher"), οδηγούν το τεύχος σε κλιμάκωση, με ένα cliffhanger, υπεύθυνο για περιποίηση των νυχιών του χεριού, δια της στοματικής μεθόδου. Το μόνο Vertigo comic, που διατηρεί περήφανα εκείνο το "Vertigo vibe" που είχε το imprint, πριν γίνει εντελώς out of focus. Όσο για τον Buckingham, ο κύριος "κεντάει" και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε. (9.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

GLISTER #2

Writer/Artist: Andi Watson

Image Comics

Δεν ξέρω πως το κατάφερε, ο Andi Watson, αλλά το δεύτερο τεύχος του GLISTER, είναι ανώτερο του πρώτου! Ίσως επειδή έβγαλε τον "τάκο" από την φαντασία του, αφήνοντας την να κυλήσει ελεύθερα στην κατηφόρα, διατηρώντας όμως τον έλεγχο. Το μυστήριο στο οποίο καλείται να δώσει λύση η νεαρή miss Butterworth, είναι αυτό της εξαφάνισης του σπιτιού της, επειδή εκείνο ένιωσε προσβεβλημένο και αποφάσισε να πάει διακοπές, για να ξεσκάσει και να χαλαρώσει. Το σενάριο είναι γεμάτο συνεχείς μικρές εκπλήξεις, με το σχέδιο να διατηρεί το way-too-cute-for-words ύφος του. (8.5)
Γώργος Χατζηκωστής

 

GUMBY #3

Writer: Bob Burden

Artist: Rick Geary

Wildcard Ink


Συνεχίζουμε από το cliffhanger του προηγούμενου τεύχους, με τους γονείς του Gumby υπνωτισμένους, να έχουν αντικαταστήσει το παιδί τους με ένα ομοίωμα φτιαγμένο από πατάτες. Ο Gumby και ο Pokey φωνάζουν την αστυνομία, αλλά τα όργανα της τάξης δεν μπορούν να δώσουν λύση, καθώς "ο υπνωτισμός δεν είναι έγκλημα". Παράλληλα, ο Gumby βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, καθώς απαντά στο τηλέφωνο και ανακαλύπτει πως είναι ο "instant winner" που θα κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο. Τί ακριβώς είναι, όμως, αυτό που κερδίζει και πότε επιτέλους θα τον αναγνωρίσουν οι γονείς του; Και επιπλέον, θα υποχρεωθεί να παντρευτεί την Dorothy, τώρα που φανέρωσαν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλο; Needless to say, έχουμε "happy end", σε όλα τα μέτωπα. Αν υπάρχει, κάπου εκεί έξω, ένα πιο "feel good" comic από το αριστουργηματικό δημιούργημα των Burden/Geary, που να αποτελεί παράλληλα και ιδανικό ανάγνωσμα για μικρές ηλικίες, ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο είναι... (9.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

HACK/SLASH #5

Writers: Tim Seeley

Artist: Emily Stone

Devil's Due Publishing


Η ομορφιά είναι εντελώς επιφανειακή και πολλές φορές δεν εξασφαλίζει μια καλύτερη ζωή, ειδικά αν κάποιος (ή κάποια) μαστίζεται από κακοτυχία. Πόσο μπορούν να μας στοιχειώσουν οι φαντασιώσεις που είχαμε όταν ανακαλύπταμε για πρώτη φορά τη σεξουαλικότητα μας; Μπορούν δυο φίλοι να γίνουν εραστές; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για να βοηθήσει το φίλο και συνεργάτη του; Το πιο πρόσφατο storyline του HACK/SLASH ξεκινά σε αυτό το τεύχος, και ασχολείται με όλα τα παραπάνω θέματα και ερωτήματα, μοιράζοντας τα, μάλιστα, σε τρία διαφορετικά sub-plots. (Well, OK, ένα main plot και 2 1/2 sub-plots) This books keeps getting better and better! (8.5)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

MARVEL ZOMBIES 2 #1

Writer: Robert Kirkman

Artist: Sean Philips

Marvel Comics


Ο editor του Comicdom.gr (as the grumpy old man that he is) δεν επέτρεψε το comic αυτό να παρουσιαστεί ως κανονικό review, οδηγώντας συντάκτες και κοινό στην Disappointment Boulevard. Anyway, το fan-favorite/fan-fiction comic, υπεύθυνο για την μανία της Marvel με τα zombie-variant covers, επέστρεψε, μόνο που η φρεσκάδα έμεινε πίσω (λογικό, αφού οι πρωταγωνιστές είναι νεκροί). Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη Civil War, Marvel Zombies Style! Με λίγα λόγια, αυτό είναι το πλέον redundant sequel υπό μορφή mini series των τελευταίων ετών, παραμένει όμως guilty pleasure για μια ομάδα αναγνωστών, αρκεί αυτοί να παραδεχτούν το πόσο καμένοι είναι. I'll sign up first! (6.5)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

NEGATIVE BURN 13

Creators: various

Desperado Publishing


Από τη στιγμή που η Desperado "αυτονομήθηκε" από την Image, το NEGATIVE BURN μοιάζει να έχει αλλάξει αρκετά. Δεν είναι, βεβαίως, η αλλαγή χαρτιού το σημαντικότερο, αλλά η "αποχώρηση" κάποιων από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς που συμμετείχαν. Μιλάω κυρίως για τους δημιουργούς του ACT-I-VATE, που τώρα δείχνουν να "διατηρούν δεσμούς" με την Image (BRAWL). Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν και αυτοί οι δημιουργοί δε συμμετέχουν πια, το NEGATIVE BURN μοιάζει να βελτιώνεται, με περισσότερες "σαφείς" ιστορίες, με αρχή μέση και τέλος, που το καθιστούν ένα αξιοπρεπέστατο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Στα ιδιαιτέρως θετικά και το υπέροχο εξώφυλλο του Brian Bolland. (6.5)
Αριστείδης Κώτσης

 

PvP #35

Writer/Artist: Scott R. Kurtz

Image Comics


Κι ενώ το τεύχος #35 βρίσκεται στα ράφια, η επιτυχημένη σειρά του Scott Kurtz (TRUTH, JUSTIN AND THE AMERICAN WAY) συνεχίζει απτόητη στο web (ξεκίνησε, άλλωστε, ως webcomic) και στην τηλεόραση, ως animated series. Όσοι αρέσκονται στο χιούμορ του PvP, θα γελάσουν και με το τεύχος αυτό, το οποίο ελαττώνει ακόμη περισσότερο τα inside jokes που αφορούν τα videogame geeks και ασχολείται περισσότερο με σοβαρούς κοινωνικούς προβληματισμούς. Είναι ηθικό να κατεβάζεις torrents; Σε ποια ταινία γκάστρωσε ο Superman τη Lois Lane; Τί δουλειά έχει στο μασκέ πάρτι του Halloween ένα φάντασμα ντυμένο... πειρατής-φάντασμα; Τί γίνεται όταν ο Scratch, ο γάτος, γευτεί για πρώτη φορά στη ζωή του αίμα; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα φονικά ένστικτά του; (7.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

STAR TREK: YEAR FOUR #4

Writer: David Tischman

Artist: The Sharp Brothers

IDW


Το συγκεκριμένο limited series της IDW, που φιλοδοξεί να συνεχίσει από εκεί που έμεινε η Original τηλεοπτική σειρά STAR TREK και να ολοκληρώσει το "Five Year Mission", απευθύνεται κυρίως σε fans του franchise και νομίζω πως μπορεί να κριθεί μόνο από αυτούς. Δεν έχει νόημα να κρίνει κανείς αν το STAR TREK: YEAR FOUR #4 είναι καλό comic ή όχι, καθώς αυτό είναι μάλλον δευτερεύον. Το βασικό ζητούμενο είναι αν είναι "καλό STAR TREK". Luckily for you, είμαι fan όλων των σειρών STAR TREK, οπότε η άποψη μου για το comic θα είναι αυτή ενός σωστού Trekker (which IS the proper way to call us - το "Trekkie" είναι υποτιμητικός όρος) και θα το εξετάσω με όλη τη δέουσα αυστηρότητα. Luckily for me, το comic είναι πολύ καλό! Η αλήθεια είναι πως στα τρία πρώτα τεύχη, ο Tischman ψαχνόταν λίγο, καθώς ήταν φανερό πως παρόλο που ο άνθρωπος "knows his TREK", φοβόταν να κάνει κάτι πραγματικά δυνατό, υπό το φόβο να ξενίσει ή να εξαγριώσει τους fans. Εδώ, όμως, φαίνεται πως βρήκε τα φτερά του, καθώς η ιστορία είναι απόλυτη πιστή στο πνεύμα του classic TREK. Δηλαδή, καυτηριάζει τη σύγχρονη κοινωνία και τα διάφορα φαινόμενα που την καθορίζουν (στη συγκεκριμένη ιστορία, η "αρρώστια" του κοινού με την τηλεόραση και κυρίως με τις reality εκφάνσεις της), φιλτράροντάς τα μέσα από science fiction ιστορίες, όπου πρωταγωνιστής είναι, πάντα και πρωτίστως, ο άνθρωπος. Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια στα επόμενα δύο τεύχη και φυσικά, περιμένω πως και πως το YEAR FIVE. Live long and prosper! (8.5)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

WALKING DEAD #43

Writer: Robert Kirkman

Artist: Charlie Adlard

Image Comics


 

Damn you, Kirkman! Μετά το cliffhanger του προηγούμενου τεύχους, τα covers που έχουμε δει ήδη μέσα στο PREVIEWS και την ατάκα "no one is safe", τί μας περιμένει σε αυτό το τεύχος; Ένα flashback για το πώς επέζησε ο Governor το βασανιστήριο της Michonne! Τα νεύρα μου. Η αγωνία παίρνει παράταση για ένα επιπλέον μήνα, ενώ μαθαίνουμε ακόμη καλύτερα το πόσο sick-and-manipulative-motherfucker είναι ο Governor. Υπομονή μέχρι το επόμενο τεύχος, οπότε για ακόμα μια φορά... damn you, Kirkman! (8.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

YOTSUBA&! Vol. 5

Writer/Artist: Kiyohiko Azuma

ADV Manga


To cult favorite manga του Comicdom.gr επέστρεψε, με ένα νέο volume, και κάποιοι συντάκτες του site μας, πανηγυρίζουν (ονόματα και τηλέφωνα στην διάθεση σας)! Το πρασινόμαλλο, υπερενεργητικό, με μια μόνιμη περιέργεια για τον κόσμο γύρω της, κοριτσάκι, σε νέες περιπέτειες! Light hearted fun for all ages, με απίστευτους χαρακτήρες που η Yotsuba παρασέρνει με τον τρόπο της. Τα λόγια είναι περιττά - διαβάστε το manga και θα καταλάβετε. (9.0)
Γιώργος Χατζηκωστής





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi