Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-11-07
THE RIDE: THE KEY TO SURVIVAL

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writer/Artist: Tomm Coker

Letterer: Michael David Thomas

Editor: Doug Wagner

Image Comics (12 Gauge)


Η σειρά THE RIDE αποτελείται από μικρές ιστορίες, οι οποίες έχουν ως κοινό παρονομαστή ένα αυτοκίνητο. Μια Camaro του 1968, η οποία έχει πέσει στα χέρια διάφορων απίθανων τύπων και, κατ' επέκταση, έχει βρεθεί στο κέντρο αρκετών ιστοριών. Έχει επιζήσει από κυνηγητά, πιστολίδια και, πλέον, απαγωγές.

Το THE KEY TO SURVIVAL είναι, στην ουσία, το Halloween Special της σειράς και αποτελεί την πρώτη horror story στο THE RIDE. Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί, επίσης, και την καλύτερη που έχω διαβάσει. Καλές και χρυσές οι δίμετρες γκόμενες που δε διστάζουν να ξεκινήσουν το πιστολίδι με το παραμικρό, αλλά η τρομακτική και παρανοϊκή ατμόσφαιρα του THE KEY TO SURVIVAL είναι ένα προσόν που το φέρνει ένα σκαλί πιο πάνω από τις προηγούμενες, προαναφερθείσες ιστορίες. (Κι όμως, ποτέ δεν περίμενα ότι θα το πω αυτό...)

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Moses Christian, ένας θρησκόληπτος φανατικός, που την είδε τιμωρός των αμαρτωλών και σφάζει κοσμάκη στο εξοχικό του. Τελευταίο υποψήφιο θύμα του είναι μια νεαρή κοπέλα, η οποία ξυπνά στο πορτ-μπαγκάζ της προαναφερθείσας Camaro, έτοιμη να αντιμετωπίσει τη μοίρα της. Τίποτε το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής και η άφιξη των παραπάνω δίμετρων γκομενών δε φαίνεται επικείμενη, προκειμένου να σώσουν την άτυχη κορασίδα. Αυτό είναι και το όλο νόημα της ιστορίας. Ο ψυχοπαθής της διπλανής πόρτας είναι έτοιμος να κάνει το "θείο" του καθήκον και κανείς "από μηχανής θεός" δε φαίνεται διατεθειμένος να παρέμβει. Η μοίρα της κοπέλας μοιάζει όλο και πιο προδιαγεγραμμένη, με κάθε πάνελ, και ο αναγνώστης νιώθει σαν να βρίσκεται εκεί τριγύρω.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει η γραφή αλλά, κυρίως, και το σχέδιο του Tomm Coker (GEN 13: BOOTLEG, BLOOD & WATER), το οποίο καμία σχέση δεν έχει με ό,τι έχουμε δει στη συγκεκριμένη σειρά στο παρελθόν. Η έλλειψη χρώματος, το τραχύ σχέδιο και τα κοντινά shots, δίνουν μια άμεση, σχεδόν κλειστοφοβική ματιά στην ιστορία. Όπως και η νεαρή κοπέλα δεν ξέρει που βρίσκεται και τι θα αντιμετωπίσει μετά από μερικά λεπτά, έτσι και ο αναγνώστης βλέπει μόνο αυτά που του επιτρέπεται να δει, είτε κρυφοκοιτώντας με τα μάτια της, είτε βλέποντας μέσα από αυτά του επίδοξου δολοφόνου. Ούτως ή άλλως, στο σχέδιο κυριαρχούν οι σκιές και το σκοτάδι, οπότε λίγα πράγματα μπορούν να φανερωθούν πριν από την ώρα τους.

Μην περιμένετε, ωστόσο, ανατροπές ή κάτι πολύ δραστικό. Η κοπέλα θα προσπαθήσει να ξεφύγει και θα δει την... ηρωίδα της σειράς, Camaro, ως μοναδικό τρόπο διαφυγής - αρκεί να βρει τα κλειδιά. Η αγωνία της, όπως και το αρρωστημένο μυαλό του Moses, φανερώνονται αρκετά σύντομα, όχι χάρη σε κάποιο συγγραφικό τρικ, αλλά ως οι πλέον λογικές εξελίξεις. Ειδικά στην περίπτωση του Moses, ο μονόλογος στις πρώτες σελίδες είναι το ιδανικό μέσο για να διαγνώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του.

Ο Coker παίρνει μία από τις πιο κλασικές περιπτώσεις horror story ("είμαι μια νεαρή και όμορφη κοπελίτσα, βρέθηκα στο λημέρι του ψυχοπαθή και όσο κι αν προσπαθώ να ξεφύγω, τον βρίσκω πάντα μπροστά μου") και τη διηγείται με απλότητα. Οι διάλογοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και η υπόθεση εξελίσσεται κλιμακωτά, μέχρι το φινάλε, χωρίς να σε αφήσει να αποφασίσεις νωρίτερα ποιο είναι το τέλος.

Με λίγα λόγια, το THE KEY TO SURVIVAL είναι μια κλασική horror ιστορία, η οποία σε κερδίζει με όσα μπορεί να καταφέρει μέσα στην απλότητά της. Θυμίζει ότι δεν χρειάζονται πολλές σελίδες, φρενήρεις ρυθμοί ή εντυπωσιακά τρικ, για να πεις μια τρομακτική ιστορία. Το μόνο που είναι αναγκαίο είναι η ικανότητα αφήγησης, η οποία θα βασιστεί περισσότερο στην ατμόσφαιρα, καθώς και το ανάλογο σχέδιο για να τη δημιουργήσεις.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi