Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-11-07
SOUTH PARK: IMAGINATIONLAND

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writers: Trey Parker, Matt Stone

Comedy Central


Ε; Πως; Τηλεοπτικό επεισόδιο του SOUTH PARK στο Comicdom; Πώς έγινε αυτό; Πώς κατάφερα να πείσω τον Σακαρίδη να κάνω review στα κωλόπαιδα των Stone και Parker; Και, μάλιστα, όχι σε ένα, αλλά σε τρία επεισόδια!

Το συγκεκριμένα τρία επεισόδια του SOUTH PARK (τα οποία αποτελούν μία ενιαία ιστορία) άξιζαν να μπουν στα reviews του Comicdom.gr για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια storyline στην εντεκάχρονη ιστορία της τηλεοπτικής σειράς και δεύτερον, γιατί είναι πλημμυρισμένο από αναφορές σε πλάσματα της φαντασίας. Το τελευταίο σημαίνει ότι στην οθόνη σουλατσάρισαν, κατά τη διάρκεια των τριών επεισοδίων, φανταστικοί ήρωες του σινεμά, της τηλεόρασης και των comics.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Cartman υποστηρίζει πως είδε ένα leprechaun (πείτε το ξωτικό, πείτε το καλικάντζαρο, πείτε το όπως θέλετε) και βάζει στοίχημα με τον Kyle, ο οποίος δεν τον πιστεύει. Ποιό είναι το στοίχημα; Ο ηττημένος θα βάλει στο στόμα του τα μπαλάκια του άλλου! Όταν, λοιπόν, το leprechaun εμφανίζεται, ο Kyle χάνει το στοίχημα, το σημαντικό, όμως είναι ότι τους προειδοποιεί για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Χώρα της Φαντασίας. Η επίθεση πραγματοποιείται λίγες ώρες αργότερα, κι ενώ μερικά από τα παιδιά βρίσκονται εκεί. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στην πραγματικότητα, όχι, όμως και ο Butters, ο οποίος μένει πίσω. Σκοπός των τρομοκρατών είναι να ελευθερώσουν τα σατανικά πλάσματα της φαντασίας μας και τα καταφέρνουν.

Εν τω μεταξύ, η… ηρωική κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απειλή, ενώ ο Cartman ψάχνει τον Kyle, προκειμένου να λάβει τη δίκαια ανταμοιβή του: τα μπαλάκια του στο στόμα του Kyle! Τέρμα τα spoilers, αφού, από εκεί και πέρα, το χάος που ακολουθεί είναι δεδομένο, ενώ οι αναφορές σε ταινίες και φανταστικούς ήρωες όλων των μέσων εμφανίζονται με συχνότητα δευτερολέπτων.

Ανάμεσα στους καλούς και αγαθούς κατοίκους της Χώρας της Φαντασίας, ζουν τα Little Ponies, τα Care Bears, ο Astro Boy, ο Goku, ο Super Mario, ο Captain Planet, ο Charlie Brown, η Cinderella, η Rapunzel, o Flash, ο Hulk, ο Yoda, ο Snarf των Thundercats, τα Teenage Mutant Ninja Turtles, ο Silver Surfer, ο Mighty Mouse, ο Popeye, o Gandalf και ο Gizmo, ενώ μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου είναι, μεταξύ άλλων, οι Morpheus, Luke Skywalker, Jesus, Zeus και το λιοντάρι της Narnia!

Αντίστοιχα, στις ορδές των σατανικών πλασμάτων της φαντασίας, βλέπουμε τους Jason Voorhees, Frankestein, Freddy Krueger, Freeza (από το DRAGONBALL Z), Violator (από το SPAWN), Joker, Mum-Ra, Wario, Skeletor (από το HE-MAN), Darth Maul και καμπόσα Sentinels και Stormtroopers. Τέλος, σε… φιλική συμμετοχή, βλέπουμε και τον ManBearPig, από τη φαντασία του Al Gore, καθώς και τα Christmas Critters, από τη φαντασία του Stan (από προηγούμενα επεισόδια της σειράς). Τα τελευταία, μάλιστα, δε διστάζουν να βιάσουν τον Kurt Russell (STARGATE)!

Εκτός από όλους αυτούς τους ήρωες (ολοκληρωμένη λίστα των οποίων μπορείτε να βρείτε στη Wikipedia), πολλές είναι και οι αναφορές σε ταινίες. Κατά τη διάρκεια των τριών επεισοδίων του IMAGINATIONLAND, σατιρίζονται σκηνές από ταινίες όπως τα SAVING PRIVATE RYAN, RAMBO: FIRST BLOOD, SUPERMAN, THE GLADIATOR, TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY, STARGATE και LORD OF THE RINGS. Ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο, η σκηνή που ο Jesus ορμάει στις ορδές των σατανικών πλασμάτων, προτάσσοντας το σπαθί του, ως άλλος Aragorn, είναι όλα τα λεφτά.

Οι αξιότιμοι κάφροι, κ.κ. Parker και Stone, τελικά, κατάφεραν να φτιάξουν τρία ξεκαρδιστικά επεισόδια επικών διαστάσεων, τα οποία θα μπορούσαν άνετα (αν είχαν και μερικές σκηνές παραπάνω) να σταθούν και ως ταινία. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες στιγμές της σειράς και πραγματικά ευχαριστιέσαι, όχι μόνο παρακολουθώντας το, αλλά και προσπαθώντας να "πιάσεις" όλους αυτούς τους ήρωες και τις αναφορές.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi