Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-11-07
EUREKA SEVEN: GRAVITY BOYS & LIFT GIRL

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Original Creator: BONES

Series Composition: Dai Sato

Script: Megumi Shimuzi, Naruki Nagakawa, Yuusuke Asayama

Story & Art: Miki Kizuki

Translator: Toshifumi Yoshida

Adaptation: Trish Ledoux

Lettering: Keiran O'Leary

Editor: Robert Napton

Bandai Entertainment


Πλούσια τα credits σε αυτό το review και πώς να μην είναι, αφού για τη δημιουργία των μόλις δυο τόμων του EUREKA SEVEN: GRAVITY BOYS & LIFT GIRL, έχουν βάλει το χεράκι τους ένα κάρο άνθρωποι. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, γιατί το πράγμα έχει ιστορία και δεν είναι σωστό να μην ξέρετε το παρελθόν, ειδικά δε, όταν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το μέλλον.

Εν αρχή ήν το anime, το οποίο λεγόταν σκέτο EUREKA SEVEN, ενώ στην Ιαπωνία είχε κυκλοφορήσει με τον, ομολογουμένως, πολύ καλύτερο τίτλο, PSALM OF PLANETS EUREKA SEVEN. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Renton Thurston, έναν 14χρονο νεαρό, ο οποίος με το μόνο πράγμα που ασχολείται, στην κατά τα άλλα, βαρετή ζωή του, είναι το lifting (όχι αυτό που νομίζετε), ένα άθλημα το οποίο μοιάζει πολύ με το surfing ή το skating, με τη διαφορά ότι η "σανίδα" ίπταται στον αέρα. Το anime έριξε το βάρος του στα mechs, τα οποία σχεδόν πάντα είναι στη μόδα και κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τα DVD της σειράς να εμφανίσουν πολύ καλές πωλήσεις -χώρια το merchandise- αλλά και να δημιουργηθούν, όχι ένα, αλλά τρία παιχνίδια, δύο για το Playstation 2 και ένα για το φορητό αδερφάκι του, PSP.

Τα δυο πρώτα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα πριν τα γεγονότα της σειράς, με το πρώτο (EUREKA SEVEN Vol. 1: NEW WAVE) να διαδραματίζεται δυο χρόνια πριν το anime, με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ το δεύτερο (EUREKA SEVEN: NEW VISION), να αποτελεί συνέχεια του πρώτου (λογικό το βρίσκω) και εκτυλίσσεται χρονικά δυο χρόνια αργότερα από αυτό, δηλαδή ακριβώς πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα της σειράς. Το τρίτο παιχνίδι (EUREKA SEVEN V.2: PSALMS OF PLANETS) κυκλοφόρησε, όπως είπαμε, μόνο για PSP και αφορά σε γεγονότα που συμβαίνουν στο πρώτο μισό της σειράς, ενώ είναι το πιο αδιάφορο από τα τρία.

Η μεταφορά της σειράς σε manga δεν άργησε να έρθει. Αρχικά, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό MONTHLY SHONEN ACE, σε συνέχειες, ενώ αργότερα συλλέχθηκε και εκδόθηκε σε έξι τόμους. Πρόκειται για μια πολύ χαλαρή μεταφορά -ουσιαστικά έγινε χρήση μόνο της βασικής ιστορίας και των character designs του anime- η οποία ωστόσο τα πήγε αρκετά καλά, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να εκδοθεί και μια σειρά από νουβέλες, βασισμένες τόσο σε αυτή, όσο και στο αρχικό anime.

Μετά τη μεγαλύτερη εισαγωγή που πρέπει να έχω γράψει ποτέ σε review, ερχόμαστε στον παρόντα τίτλο, το GRAVITY BOYS & LIFT GIRL, ο οποίος, ουσιαστικά, είναι το prequel του πρώτου παιχνιδιού. Πρωταγωνιστές της (μίνι) σειράς, είναι ο Sumner Sturgeon και η Ruri, οι οποίοι υπάρχουν και στο παιχνίδι, ένα δεκατετράχρονο (αυτό είναι πολύ ύποπτο για να είναι σύμπτωση - μάλλον οι φίλοι μας οι Ιάπωνες, έχοντας μεγάλη εμπειρία στο θέμα, έχουν καταλήξει ότι αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για την παιδεραστία - δεν εξηγείται αλλιώς) αγόρι, το οποίο πασχίζει να ξεφύγει από το βάρος του ονόματός του και μια συνομήλική του (άμα λέω εγώ), η οποία μεταμφιέζεται σε αγόρι (πώς είχε κάνει μια φορά η Βουγιουκλάκη;) για να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη που υπάρχει στο χώρο του lifting, στον οποίο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μπορούν να συμμετάσχουν κορίτσια.


Αντί για photo από το comic, προτίμησα αυτή τη φιγούρα της Talho, που είναι σαφώς πιο όμορφη!


Κάπου εδώ, είμαι σίγουρος, περιμένετε να σας μιλήσω για τα mechs, για τρελή δράση πάνω σε ιπτάμενες σανίδες και άλλα τέτοια, που μπορεί να συμπεράνατε από την "σύντομη", πλην περιεκτική, εισαγωγή. Έλα, όμως, που κάνετε ένα τραγικό λάθος και που τίποτα από αυτά που περιμένατε -και περίμενα κι εγώ, δηλαδή- δεν υπάρχουν, παρά μόνο ως αναφορές. Αυτά που είπα στην προηγούμενη παράγραφο σχετικά με τους δύο πρωταγωνιστές, συνοψίζούν ολόκληρο το σενάριο, του πρώτου τουλάχιστον τόμου, στον οποίο δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα! Γεγονότα, που σε άλλες σειρές θα έπαιζαν ελάχιστο ρόλο, λειτουργώντας περισσότερο σαν fillers, εδώ αποτελούν το κυρίως story, χωρίς να εξυπηρετούν απολύτως κανένα σκοπό και, για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, πολλές φορές δεν βγάζουν και πολύ νόημα.

Οι απορίες μου, όμως, λύθηκαν, με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς έφτασα στο τέλος του πρώτου τόμου, στο, ας το πούμε, "behind the scenes", όπου η Miki Kizuki ομολογεί ότι επειδή η σχέση της με τα mechs δεν ήταν και τόσο καλή, προτίμησαν να το κάνουν school story! Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν το δυνατό της σημείο ήταν να ζωγραφίζει αρκουδάκια!

Το μόνο ελαφρυντικό που θα ήμουν διατεθειμένος να δώσω, ότι δηλαδή, παρά τα στραβά του, το manga έχει ιστορική αξία, πληροφορώντας μας για τα γεγονότα που οδήγησαν στο πρώτο παιχνίδι (και μετέπειτα στο anime), το έβαλε μέσα σε μια μεγάλη μηχανή του κιμά το σχέδιο της Kizuki και μετά έβαλε τη μηχανή στην πρίζα και πάτησε το διακόπτη. Ενώ το σκίτσο δεν είναι κακό, τα καρέ της είναι τόσο χαοτικά, που -ακόμη και με σχεδόν ανύπαρκτη δράση- καταφέρνει να αποπροσανατολίσει τον αναγνώστη και να τον κάνει να διαβάζει κάθε σελίδα αρκετές φορές, μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη.

Πραγματικά, είναι κρίμα... Θα σας συνιστούσα να μείνετε μακριά.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi