Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-11-07
THE TRIAL OF COLONEL SWEETO AND OTHER STORIES

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist: Nicholas Gurewitch

Dark Horse


Υπάρχουν πολλά webcomics εκεί έξω. Κάποια απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, ενώ κάποια άλλα, σε ένα πιο "εξειδικευμένο". Άλλα έχουν τη μορφή strip, άλλα τη μορφή σελίδας, και άλλα πειραματίζονται συνεχώς για το format, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες ενός σχετικά ανεξερεύνητου χώρου. Κάποια είναι καλά, κάποια λιγότερο καλά, πολλά είναι απαράδεκτα και τα περισσότερα, απλά αδιάφορα. Το PERRY BIBLE FELLOWSHIP μόνο ως αδιάφορο δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στις σελίδες του THE TRIAL OF COLONEL SWEETO AND OTHER STORIES, της συλλογής των strips του THE PERRY BIBLE FELLOWSHIP, που εξέδωσε η Dark Horse και που μόλις κυκλοφόρησε, θα βρείτε μερικά από τα πιο πικρόχολα, απαισιόδοξα, completely fucked-up και εξαιρετικά αστεία comics που έχετε διαβάσει ποτέ. Ο δημιουργός του comic, Nicholas Gurewitch, βγάζει όλο του τον πεσιμισμό, την ειρωνεία και κάθε είδους συναισθήματα που δείχνουν την αποστροφή του για το ανθρώπινο είδος (και όχι μόνο), σε ένα comic που είναι σχεδιασμένο για να παραπέμπει ευθέως σε παιδικό βιβλίο. Σε κάτι, δηλαδή, που (θεωρητικά, τουλάχιστον) απευθύνεται σε αυτό που αποδεχόμαστε ως "ότι πιο αγνό". Αυτός ο συνδυασμός, προφανώς, αποσκοπεί στο να "καλέσει" την πιο ευαίσθητη πλευρά του αναγνώστη και να εξαπολύσει σε αυτή την επίθεση του, πράγμα που, ομολογουμένως, καταφέρνει πολύ καλά.

Το κατά πόσο το THE TRIAL OF COLONEL SWEETO είναι ένα πολύ επιτυχημένο σχόλιο για τα χειρότερα ένστικτα που κρύβουν (καθόλου επιτυχημένα) οι άνθρωποι μέσα τους και αν μπορεί να κάνει τον αναγνώστη του να γελάσει δυνατά όσο το διαβάζει είναι, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, εξαιρετικά υποκειμενικό. Αυτό που, αντικειμενικά, μπορώ να πω, είναι πως από καλλιτεχνικής άποψης, το comic είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Το σχέδιο μεταβάλλεται από εντελώς μινιμαλιστικό σε απόλυτα ρεαλιστικό, ενώ η παλέτα χρωμάτων και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται αλλάζουν διαρκώς.

Σίγουρα, το THE TRIAL OF COLONEL SWEETO, αλλά και γενικότερα το THE PERRY BIBLE FELLOWSHIP, δεν απευθύνεται σε όλους. Πριν αγοράσετε ή παραγγείλετε το συγκεκριμένο comic, θα ήταν καλύτερα να πάρετε πρώτα μια πολύ καλή γεύση, επισκεπτόμενοι το site του δημιουργού, ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι "your kind of poison". Αν πάντως επιδείξετε την απαιτούμενη ανοχή και έχετε τη διάθεση να βυθιστείτε στα πιο σκοτεινά τμήματα της ανθρώπινης ψυχής, τότε αναζητείστε το και να είστε σίγουροι πως σας περιμένουν κάποια εξαιρετικά δείγματα σύγχρονων comics.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi