Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-11-07
BIFF-BAM-POW! #1

του Αριστείδη Κώτση

Creators: Evan Dorkin, Sarah Dyer

Slave Labor Graphics


Είμαι βέβαιος ότι στους φίλους του Comicdom.gr έχουν λείψει τα reviews του editor μας, Δημήτρη Σακαρίδη, και ότι περιμένουν πως και πως τα (σχεδόν) μικρά καυστικά του κείμενα, όταν αυτά εμφανίζονται στα snapshots. Έχω λοιπόν μια έκπληξη για όλους αυτούς, που υπομένουν καρτερικά τα κείμενα του editor μας. Θα προσπαθήσω να "ντυθώ" Σακαρίδης για την επόμενη παράγραφο και να κάνω την καλύτερη δυνατή μίμηση. Είστε έτοιμοι;

Υπάρχουν μερικά comics, που το γεγονός και μόνο της κυκλοφορίας τους είναι εξίσου σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) με την όποια καλλιτεχνική αξία μπορεί να κρύβεται μέσα στις σελίδες τους.

Χε, χε... πως σας φάνηκε; Καλό, ε;

(Editor's Note: I swear, I had nothing to do with this...)

Αφήνοντας, λοιπόν, κατά μέρος αυτή την (καλοπροαίρετη, πλην όμως, μάλλον αποτυχημένη) απόπειρα χιούμορ, προσπερνώντας ότι τελικά αυτή η εισαγωγή είναι μια συγκαλυμμένη λογοκλοπία και περνώντας στο προκείμενο (το review του BIFF-BAM-POW, δηλαδή) θα πω πως, πιθανότατα, το BIFF-BAM-POW #1 είναι ένα από τα comics που ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία.

Ο δημιουργός των MILK & CHEESE και DORK, Evan Dorkin, επιστρέφει, μαζί με την σύντροφο του, Sarah Dyer, σε ένα νέο, εξίσου αστείο comic, με έντονο το SF στοιχείο. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι νέο για τον Dorkin, ο οποίος και στο BILL & TED, που είχε κάνει για τη Marvel (και τώρα κυκλοφορεί από την SLG), αλλά και (πολύ περισσότερο) στο HECTIC PLANET, έχει καταπιαστεί με τη χιουμοριστική πλευρά της επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, η δουλειά του σε αυτά ήταν αρκετά πρώιμη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δείξει τις ικανότητες του.

Το καινούριο comic δεν έχει την πυκνότητα του ενδέκατου τεύχους του DORK, ούτε και ο Dorkin επιμένει στο ενήλικο χιούμορ που είχε δείξει εκεί. Επίσης, εγκαταλείπει τα στριπάκια και παρουσιάζει εδώ τέσσερις "κανονικές" ιστορίες. Η κύρια από αυτές, περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες μιας ιδιαίτερα δυναμικής ξανθιάς πυγμάχου, που μπορεί να βγάλει νοκ άουτ οποιονδήποτε πυγμάχο, οποιασδήποτε κατηγορίας. Το concept δεν είναι και τρομερά πρωτότυπο και ο χαρακτήρας δεν είναι κάτι καινούριο για τον Dorkin, ο οποίος έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στις δυναμικές πρωταγωνίστριες, αλλά το χιούμορ του δημιουργού κάνει το comic να ξεφεύγει κατά πολύ από το μέτριο.

Τα υπόλοιπα τρία comics περιστρέφονται γύρω από την ιδέα του superhero/supervillain parody, με έντονο και εδώ το SF στοιχείο, ενώ τα δύο από αυτά έχουν πρωτοδημοσιευτεί αλλού (συγκεκριμένα, στα NICKELODEON MAGAZINE και RIOT).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πλέον έχουμε έναν ακόμη τίτλο για να ξεδιπλώνει ο κύριος Dorkin το ταλέντο του (με την ελπίδα, βέβαια, ότι θα βλέπουμε καινούρια comics του όσο συχνότερα γίνεται). Ασφαλώς, η κυκλοφορία ενός comic από ένα δημιουργό του βεληνεκούς του Dorkin, δημιουργεί πολύ μεγάλες προσδοκίες, που δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν, αλλά πιστεύω πως με το πρώτο τεύχος του BIF-BAM-POW!, τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi