Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-11-07
SHE-HULK #22

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Peter David

Penciller: Shawn Moll

Inker: Victor Olazaba

Colorist: Avalon's Rob Ro

Letterer: Dave Sharpe

Editor: Stephen Wacker

Marvel Comics


Παρά τα θετικά σχόλια που είχε αποσπάσει το SHE-HULK του Dan Slott, ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τεύχος. Αρκετά συχνά, όταν το έβλεπα στα stands, ανάμεσα στα τόσα άλλα comics που του έκαναν παρέα, το ξεφύλλιζα, διάβαζα λίγο, απογοητευόμουν από το επίπεδο του σχεδιαστή και μετά το άφηνα κάτω, αναζητώντας κάτι που ίσως να μου κέντριζε περισσότερο την περιέργεια.

Η ανακοίνωση της ανάληψης των συγγραφικών καθηκόντων από το δημοφιλή συγγραφέα με τα δυο μικρά ονόματα (αυτός είναι ο Peter David, για όσους βαριέστε να διαβάσετε τα credits), σίγουρα καθησύχασε τους φίλους του τίτλου, λόγω του πρότερου "έντιμου βίου" του συγγραφέα. Το πολυετές, critically acclaimed (not to mention personal favorite) run του David στο comic-μπαμπά (ή comic-μεγάλο-ξάδερφο, για να βρισκόμαστε εντός του πλαισίου του Marvel Universe) INCREDIBLE HULK, είχε αποδείξει ότι ο David είναι ικανός να γράφει ιστορίες με πρασινόπετσους πρωταγωνιστές, διατηρώντας τις ισορροπίες μεταξύ superheroics και humor. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που ζήταγαν οι αναγνώστες. (Ή τουλάχιστον αυτά πληροφορήθηκα, παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους - είπαμε, I'm the newbie here!) Από την άλλη, το output του ευτραφούς wordsmith, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αντάξιο των, αποδεδειγμένων, ικανοτήτων του.

Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, μια αλλαγή κατεύθυνσης επιβάλλεται (έτσι, για να αφήσει ο "νέος" το στίγμα του, "κοιτάξτε με, έκανα το δικό μου κομμάτι") και στην περίπτωση που εξετάζουμε, αυτή είναι η αλλαγή επαγγέλματος της Jennifer Walters (a.k.a. She-Hulk). Τέρμα πια οι δίκες, τα ταγεράκια και η όλη κυρίλα του -μισητού σε πολλούς- επαγγέλματος του δικηγόρου! Τώρα, η αγαπητή μας Jen κυνηγάει εγκληματίες, που προσπαθούν να κρυφτούν, αντί να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου. Μια bounty hunter, δηλαδή, χωρίς όμως να αξιοποιεί (εκ πρώτης όψεως) τις δυνάμεις της. Το κακό παιδάκι που το έσκασε και το οποίο καλείται η Jen να επαναφέρει στην τάξη, είναι ο Rocky Davis, ή αλλιώς Hi-Lite - ένας ασήμαντος κακοποιός, με hi-tech εξοπλισμό. Είναι όμως όλα τόσο απλά, όσο φαίνονται; Ελάτε τώρα που δεν μπορείτε να μαντέψετε!

Για πρώτο τεύχος, έχει αρκετά στοιχεία από αυτά που δίνουν τον χαρακτηρισμό "new reader friendly", ή "good jump-on point", ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Ο Peter David, αν και εδώ τον βρήκα κάπως "χλιαρό", κατάφερε να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον, χρησιμοποιώντας δυο "χαριτωμένα" twists στην πλοκή και σε συνδυασμό με το cliffhanger (αν και 100% τυποποιημένο για ένα comic του superhero genre), ήταν αρκετά για να με πείσουν ότι αξίζει να επισκεφθώ τον τίτλο αυτό για (τουλάχιστον) ακόμη μια φορά.

Ο Shawn Moll, όμως, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να με κάνει να βλαστημήσω την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με το SHE-HULK! Θα ήθελα να ήξερα τι του βρήκε ο Stephen Wacker και τον "ζευγάρωσε" με έναν τόσο high-profile συγγραφέα. Μα τι βύσμα έχει μέσα στην Marvel, ο άνθρωπος; Δεν με πιστεύετε; Πάρτε μια δόση και θα καταλάβετε...

Ωραίος, ε; Κατανοεί απόλυτα την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, όπως και την προοπτική! Όσο για τα backgrounds του; Είμαι σίγουρος ότι αν... υπήρχαν, θα ήταν άπαιχτα!

Παρά το φάουλ στο σχεδιαστικό τομέα, εγώ θα επιμείνω! Σίγουρα θα τσεκάρω το επόμενο τεύχος (μαζοχισμός;), αλλά δε νομίζω ότι θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να βγάλω το αγκίστρι που με τσάκωσε. Οπότε, εξαντλώντας όλη μου την καλή διάθεση, δεν μπορώ να δώσω περισσότερο από ένα περήφανο...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi