Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-12-07
LE CHEVALIER D'EON Vol. 2

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Tou Ubukata

Artist: Kiriko Yumeji

Translation: Ikoi Hiroe

Del Rey Manga


Το δεύτερο installment του ημι-ιστορικού, σκοτεινού manga, συνεχίζει στα βήματα του πρώτου τόμου, βυθίζοντάς μας ακόμη περισσότερο στο μυστήριο των ποιητών-τεράτων και αλλοιώνοντας τη γαλλική ιστορία, στο προοίμιο της Επαναστάσεως. Σε αυτόν τον τόμο, θα γνωρίσουμε τον Jean Le Rond D'Alembert, Εγκυκλοπαιδιστή και έναν από τους πρωτοπόρους του Γαλλικού Διαφωτισμού, στην "Marilyn Manson" εκδοχή του. Εδώ, μεταξύ άλλων, είναι ο αρχηγός του Le Secret du Roi, στον οποίο καταλήγουν τα ποιήματα και αυτός τα σφραγίζει σε έναν κρυμμένο Καθεδρικό.

Στις σκηνές με τον D'Alembert, γίνεται προφανής η παραβολή που αποτελεί το manga, σε σχέση με το ιστορικό, φιλοσοφικό υπόβαθρο της Γαλλικής Επανάστασης. Οι Διαφωτιστές και ιδιαίτερα οι Εγκυκλοπαιδιστές, ήθελαν να ξαναχτίσουν το γαλλικό πνεύμα, βασισμένο στις φυσικές επιστήμες και, γενικότερα, τη μετεξέλιξη των 7 Ελεύθερων Τεχνών (Trivium και Quadrivium). Ταιριαστά, λοιπόν, ο D'Alembert του manga ελπίζει η επιστήμη να γίνει η νέα θρησκεία, βγάζοντας τη Γαλλία από το σκοταδισμό και τη δεισιδαιμονία. Με το αίμα του, γράφει μαθηματικούς τύπους εκεί όπου κείτονται οι Ψαλμοί, οι οποίοι σφραγίζουν τα ματωμένα ποιήματα στην πετρωμένη μορφή του δημιουργού τους (εν προκειμένω, ενός αθώου, μαθητευόμενου φούρναρη, του οποίου η επιθυμία να μάθει γραφή και ανάγνωση, και να κερδίσει την καρδιά της Cecile, οδήγησε στη φρικιαστική του μεταμόρφωση). Εκτός αυτού, ο D'Alembert ορκίζεται να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του (μεταφορικά, πάλι, της λογικής) με "Αυτοσυγκράτηση και Ελευθερία", ουσιαστικά να είναι ο νέος άνθρωπος, ο αληθινά ελεύθερος και σκεπτόμενος, του οποίου τα όρια δεν καθορίζονται από τις ελλείψεις του ή τις απαγορεύσεις της κοινωνίας, αλλά από τη λογική συνείδηση.

Συγκεκριμένα, οι τύποι που γράφει στη σελίδα είναι, από πάνω προς τα κάτω: ο τύπος της ορμής και ένα μέρος της εξίσωσης κίνησης ενός σώματος κινούμενου σπειροειδώς προς τα πάνω (παρατηρήστε τι συμβαίνει έπειτα στην σελίδα).

Κατά τα άλλα, συναντάμε έναν νέο ποιητή, ο οποίος έχει φτιάξει ολόκληρη ακολουθία γύρω του: βλέπουμε τα διαφορετικά επίπεδα γνώσης "του Πύργου", όπως αναφέρεται και βλέπουμε για πρώτη φορά τη μεταμόρφωση στο Επίπεδο 3, αυτό του Αφοσιωμένου. Επίσης, γίνεται η σύνδεση των Επιπέδων της Γνώσης και του Καββαλιστικού Δένδρου, ώστε τα διαδοχικά Sephirot να αντιστοιχούν στον Προσύλητο, τον Θεωρητικό, τον Αφοσιωμένο και τον Θεόσοφο (δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς πάνω από αυτή τη βαθμίδα δύναμης). Μαθαίνουμε ορισμένα πράγματα (κάποια απλά από τις εικόνες και όχι από το διάλογο) για τον Roble, τον μέντορα και σκιά των ποιητών, και εν μέρει, τμήμα του φοβερού μυστικού της Lia de Beaumont!

Το σχέδιο είναι, όπως πάντα, αψεγάδιαστο και πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα manga, με μικρή εξαίρεση την κινητικότητα σε ορισμένες σκηνές. Μάλιστα, τα designs γίνονται όλο και καλύτερα, ειδικά όπως φαίνεται παραπάνω, ενώ η δράση και το μυστήριο εντείνονται μέχρι ενός cliffhanger που θα οδηγήσει τον γράφοντα στην αγορά του επόμενου τόμου.

Τελευταίο fun factoid: αφού αποκαλυφθεί το πραγματικό όνομα του Robin, βοηθού του D'Eon, ρίξτε μια ματιά στις σημειώσεις πίσω και εδώ, αν και το γαλλικό entry έχει περισσότερες πληροφορίες.


(Για ακόμη μεγαλύτερες "δόσεις" από Ανδρέα Μιχαηλίδη, επισκεφτείτε το blog του)





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi