Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-10-04
X-FORCE #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Rob Liefeld - Fabian Nicieza

Artist: Rob Liefeld

Colorist: Matt Yackey

Letterer: Rus Wooton

Editor: Mike Marts

Marvel Comics

Όταν ανακοίνωσα στους συνεργάτες μου στο Comicdom, ότι το πρώτο review που θα έγραφα για το ολοκαίνουργιο site μας θα ήταν για το X-Force #1, έπεσε πολύ γέλιο. Μόλις κατάλαβαν ότι δεν αστειευόμουν, τα γέλια πάγωσαν και μια εκκωφαντική σιωπή κάλυψε ολοκληρωτικά την ατμόσφαιρα του χώρου που στέγασε το meeting μας.

Μόλις, πάλι, οι τα παιδιά είδαν στο βλέμμα μου την απόλυτα χαιρέκακη διάθεση που είχα, άρχισαν να χαμογελούν σαρδόνια. Ο Liefeld έβγαλε καινούργιο comic. Κάποιος πρέπει να αναλάβει να το ξεσκίσει! Και ποιος καλύτερος από τον grumpy old man της ομάδας. Τον άνθρωπο που -προφανώς- γουστάρει πολύ περισσότερο να γράφει αρνητικά reviews παρά θετικά. Να κατακεραυνώνει παρά να εξυμνεί. Let's face it, I was the right man for the job!

Ξεκίνησα λοιπόν να διαβάζω το X-Force #1 ενθουσιασμένος, καθώς μου δινόταν η ευκαιρία να γράψω το magnum opus μου στα negative reviews. Guess what? Την πάτησα χοντρά!
Όχι, προς θεού, δεν είναι πως το νέο πόνημα του Rob Liefeld (σε συνεργασία με τον παλιόφιλο Fabian Nicieza) ήταν καλό. Το ακριβώς αντίθετο. Ήταν τόσο απίστευτα κακό που δεν χρίζει καν κριτικής. Ένα ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα ιδεών και καταστάσεων που κυριολεκτικά, μετά από δύο αναγνώσεις, αδυνατώ ακόμα να καταλάβω αν έχει κάποιο νόημα και ποιο μπορεί να είναι αυτό.

Στο γενικότερο μπάχαλο συνεισφέρει ανυπολόγιστα και το -παραδοσιακά- απαράδεκτο artwork του Liefeld, με την ανύπαρκτη ανατομία, το κάκιστο storytelling και την παντελή έλλειψη στοιχειώδους προοπτικής. Τα μελάνια είναι σχετικά συμπαθητικά (σαφώς καλύτερα από παλιότερες δουλείες του σχεδιαστή) αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν αρκεί αυτό για να ξεχάσει κανείς τα υπόλοιπα σχεδιαστικά εγκλήματα..

X-Force #1. Μια πραγματική σπουδή πάνω στη δημιουργία ενός άθλιου comic. Όποιος το έχει ήδη αγοράσει, έχει τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Όποιος πάλι δεν έχει υποπέσει ακόμα σε αυτό το σφάλμα, consider yourself lucky (and warned)
Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi