Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-12-07
SCREAM #1

του Αριστείδη Κώτση

Writer: Peter David

Artists: Bart Sears, Randy Elliot

Colorist: Lucas Marangon

Letterer: Michael David Thomas

Editor: Dave Land

Dark Horse


Νομίζω πως το SCREAM είναι μάλλον η πιο απροσδόκητα αθόρυβη κυκλοφορία της χρονιάς. Θα στοιχημάτιζα πως ένα comic στο οποίο συμμετέχουν δημιουργοί σαν τους Peter David και Bart Sears, θα θεωρούνταν πολύ πιο "σημαντικό" και σίγουρα θα είχε καλύτερο promotion από τη Dark Horse. Φαίνεται πως έκανα λάθος, αφού τον καιρό που θα μπορούσε να προωθεί το νέο limited series, εταιρία ήταν προφανώς πολύ απασχολημένη με το να καταμετρά τα κέρδη από τη σειρά της BUFFY, και έτσι η αντίδραση των περισσότερων που είδαν το τεύχος συνοψίζεται σε αντιδράσεις τύπου: "Τί είναι αυτό; Καινούριο είναι; Πως και δεν έχω ακούσει τίποτε για αυτό;"

Ο Danny Duncan υποφέρει από εφιάλτες (και όχι μόνο). Πρόσφατα βγήκε από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη νέα του ζωή και στη σχέση με τον ιδιαίτερα παράξενο πατέρα του. Γύρω του συμβαίνουν πράγματα περίεργα, ενώ ο ίδιος δείχνει να έχει μια δυσκολία να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν θα παραβρεθεί σε μια ένοπλη ληστεία, όπου και θα αντιδράσει κάπως... "περίεργα".

Ψάχνοντας στο site της Dark Horse, ανακάλυψα ότι (αν και κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο τεύχος) δημιουργός του SCREAM λογίζεται ο publisher της εταιρίας, Mike Richardson, ο οποίος και δήλωσε ότι πρόκειται για ένα superhero comic, μακριά από τους grim 'n' gritty τόνους που έχουν κυριαρχήσει στο είδος και πιο κοντά σε κάτι σαν το SPIDER-MAN που έκανε ο Steve Ditko. Προσωπικά, αναρωτιέμαι για το αν ο κύριος Richardson μιλάει για το ίδιο comic που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου.

Δε λέω, το να προσπαθήσει κανείς να πιάσει το ύφος και τον τόνο του Ditko, είναι ευγενής στόχος και δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον αν απέτυχε σε αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα δεν θυμίζει σε τίποτε κάτι τέτοιο. Αυτό που θυμίζει σε εμένα το SCREAM είναι ένα "early nineties superhero comic". Εκεί παραπέμπει, τόσο το ύφος του Bart Sears (κάτι από πρώιμο Erik Larsen, κάποιες φορές στο πιο αποτυχημένο του και κάποιες φορές σε μια ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή), όσο και το γράψιμο του Peter David (ένα πυκνογραμμένο -για τα μέτρα του σήμερα- comic, με πρώην τροφίμους ψυχιατρείου, τέρατα και εφιάλτες που πετάγονται από το πουθενά). Ακόμη και ο τίτλος του τεύχους, "Scream A Little Scream Of Me", είναι στο ίδιο "ύφος και ήθος". (Το επόμενο τεύχος έχει τίτλο "I Have No Scream And I Must Mouth" - Nice, isn't it?)

Αυτά δεν είναι από μόνα τους τόσο άσχημα, όσο μπορεί να ακούγονται αρχικά. Το σενάριο είναι ψιλοαξιοπρεπές και με ορισμένες ανατροπές, ενώ και το artwork έχει κάποιες αρκετά καλές στιγμές, αλλά όλα αυτά δεν αρκούν για να ενθουσιαστώ.

Το SCREAM ήταν για μένα σαν να διαβάζω ένα ξεχασμένο, ψιλομέτριο, early 90's comic, της Valiant, της Malibu, ή ακόμη και της Marvel εκείνης της εποχής - που όμως δεν εκδόθηκε ποτέ. Αν στην περίοδο εκείνη βρίσκονται κάποιες από τις πιο όμορφες αναγνωστικές αναμνήσεις σας, ίσως έχει νόημα να το αναζητήσετε και είναι εξαιρετικά πιθανό να το εκτιμήσετε περισσότερο απ' ότι εγώ.

Για όλους τους υπόλοιπους, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να το αναζητήσουν. (Εκτός και αν τους έχει βάλει κάποιος να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτό και το SALVATION RUN, οπότε και θα ψήφιζα SCREAM δαγκωτό!)





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi