Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-12-07
SNAPSHOT REVIEWS

Various Reviewers

Μικρα, σύντομα reviews, για comics τα οποία δεν "δικαιολογούν" ολοκληρωμένη κριτική.

Βασικά, ένας απλός τρόπος για να είμαστε όλοι up-to-date σε τίτλους και storylines που "τρέχουν".

Αυτή την εβδομάδα, έγραψαν οι: Αριστείδης Κώτσης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Θοδωρής Παπαδημητρόπουλος, Δημήτρης Σακαρίδης, Δημήτρης Σεβέ και Γιώργος Χατζηκωστής.

Various Publishers

 

ACME NOVELTY LIBRARY Vol. 18.5

Writer/Artist: Chris Ware

Drawn & Quarterly

Τα τέσσερα Thanksgiving-themed εξώφυλλα, που φιλοτέχνησε ο master cartoonist Chris Ware, για λογαριασμό του NEW YORKER, συν δυο short stories -η μια εκ των οποίων δημοσιεύεται για πρώτη φορά- με την "ανάλαφρη" και "χαρωπή" διάθεση τους να ξεχειλίζει. Υψηλά production values (το χαρτί πραγματικά χαίρεσαι να το αγγίζεις), σε μια κυκλοφορία που αφορά αποκλειστικά τους τρελαμένους με τον Ware. Luckily (for me), I am one of them! (10.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

AGE OF BRONZE Vol.3: BETRAYAL, pt. 1

Writer/Artist: Eric Shanower

Image Comics

Το στράτευμα των Αχαιών βρίσκεται πλέον στο νησί της Τενέδου, και οι δύο πλευρές συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Οι Έλληνες στέλνουν μια ομάδα πρεσβευτών στο παλάτι του Πριάμου, με στόχο να πείσουν τους αντιπάλους τους να παραδώσουν την Ελένη, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση. Είναι η πρώτη φορά που ο Μενέλαος βλέπει την Ελένη μετά τη φυγή της με τον Πάρη, αυτή όμως που θα συναντήσει δεν είναι πλέον η γυναίκα την οποία παντρεύτηκε. Τα τελευταία συναισθήματα αγάπης που τρέφει για αυτή, θα μετατραπούν σε μίσος για εκδίκηση, όταν αντιληφθεί ότι την έχει χάσει για πάντα. Ο Eric Shanower συνεχίζει να διηγείται την ιστορία του Τρωικού Πολέμου, και παρά την αναπόφευκτη κοιλιά που κάνει μια πολεμική ιστορία στο στάδιο της διπλωματίας, σε αυτό το volume, οι παίκτες του δράματος παίρνουν τις τελικές θέσεις τους. Αν εξακολουθείτε να μην το διαβάζετε, διορθώστε άμεσα την παράλειψη. (8.5)
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

 

ALL STAR SUPERMAN #9

Writer: Grant Morrison

Artist: Frank Quitely

DC Comics

Σαν να μη μας τα λέει πολύ καλά ο κύριος Morrison, τώρα τελευταία. Villains από τον Krypton, οι οποίοι έχουν "σύμπλεγμα ανωτερότητας" απέναντι στους "ασήμαντους" γήινους, αλλά τελικά μετανιώνουν για τις πράξεις τους, όταν συνειδητοποιούν τη μεγαλοψυχία και την καλοσύνη του Clark (aww, cute!). Ή μήπως δεν είναι έτσι; Η τελευταία σελίδα αφήνει υπονοούμενα, καθώς το ύφος των δύο κιτρινοφόρων "villains" μοιάζει να κρύβει κάτι το ανατριχιαστικά σαρδόνιο. Βέβαια, μπορεί να φταίει απλά το artwork του Quitely, όπου όλοι οι χαρακτήρες μοιάζουν λες και είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να συμμετάσχουν στα πιο άρρωστα και διεστραμμένα sex (and violence) games. (Και όχι, Geekfucks, αυτό δεν το αναφέρω ως προτέρημα!) Anyway, ένα comic γεμάτο conceptual μετριότητες, σεναριακές ασάφειες, σχεδιαστικές προχειρότητες (where are the fuckin' backgrounds???). Γενικά, ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τον Morrison τα τελευταία δέκα χρόνια και προς στιγμήν είχαμε ξεχάσει με τα -ομολογουμένως καλά- πρώτα 4-5 τεύχη του ALL-STAR SUPERMAN. (3.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

APEB.O.T. #3

Writers/Artists: Various

Self-published

Το APEB.O.T. (ή αλλιώς apebloutismeno ouranio toxo, μια έκδοση της κολλεκτίβας "Ατίθασα Νιάτα") έφτασε αισίως στο τρίτο του τεύχος, κάτι που ελπίζω πως δείχνει τη διάθεση συνέχειας. Αν και οι πολιτικές πεποιθήσεις των δημιουργών του είναι σαφείς, το APEB.O.T. δεν είναι απλά ένα "στρατευμένο" έντυπο, αλλά δείχνει ένα σαφές ενδιαφέρον και για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν κάνουν comics που είναι πολύ εύκολο, αν ξεφύγουν λίγο, να γίνουν μια μεγάλη "δηθενιά", αλλά ευτυχώς δεν πέφτουν στην παγίδα. Για αυτό και οι στιγμές αλήθειας που βγαίνουν είναι σπουδαίες. Εξαιρετική και η σχέση ποιότητας έκδοσης και τιμής, οπότε σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, αν σας ενδιαφέρει ο χώρος. (5.5)
Αριστείδης Κώτσης

 

BRAVE AND THE BOLD #8

Writer: Mark Waid

Artist: George Perez

DC Comics

Flash teams up with Doom Patrol for the lives of his children! Μου είναι δύσκολο να συνηθίσω την Doom Patrol ως ένα κομμάτι του "regular" DCU, έχοντας ως κύρια επαφή με την ομάδα, το έργο του Grant Morrison. Παρά το κόλλημα μου αυτό, το συγκεκριμένο τεύχος διατήρησε το, μέχρι τώρα, καλό επίπεδο της σειράς. Ο Waid χειρίζεται το "weirdness factor" των μελών της ομάδας ως comedy relief, εξαιτίας του ανάλαφρου τρόπου που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ομάδας τις ιδιαιτερότητες τους. Το δραματικό βάρος το σηκώνει ο Flash, όταν καλείται να "ξεχωρίσει" ένα από τα δυο παιδία του. Ένα ακόμη fun, self-contained issue, μέρος του γενικότερου storyline που τρέχει από το πρώτο τεύχος. (8.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

CROISADE Vol. 1

Writer: Jean Dufaux

Artist: Philippe Xavier

Lombard

Ο πόλεμος απειλεί ξανά τα Άγια Χώματα. Καθοδηγούμενοι από τον Gregoire d' Arcos και από τον "ανησυχητικό" δούκα της Tarente, οι Χριστιανοί ετοιμάζονται να κατακτήσουν ξανά την Ιερουσαλήμ και να την αρπάξουν από τα χέρια του σουλτάνου Abdul Razim. Ο θαρραλέος Gauthier de Flandre εναντιώνεται σε αυτή τη νέα εκστρατεία, την οποία θεωρεί καθαρή τρέλα. Όλοι τον αγνοούν, αλλά στη σκιά κινείται ο Qua'dj, ένας δαίμονας αποφασισμένος να μαζέψει της ψυχές των πολεμιστών. Ενάντια στα σκοτεινά του σχέδια, θα σταθούν ο Gauthier και η πανέμορφη αλλά και θανάσιμη Syria d'Arcos. Ορίστε, λοιπόν, για της γιορτές, μία νέα σειρά από τον Dufaux! Μετά τα βαμπίρ, τα Ιρλανδικά εδάφη και τη Ρωμαϊκή ακμή, ο Dufaux επιστρέφει, με θέμα, αυτή τη φορά, τις σταυροφορίες. Ο σχεδιαστής Philippe Xavier δείχνει τις αμερικάνικές επιρροές του - τα έξι χρόνια που πέρασε σχεδιάζοντας στην Αμερική, άφησαν τα σημάδια τους. Σε γενικές γραμμές, ένα αρκετά αξιοπρεπές άλμπουμ, με μια διαφορετική οπτική πάνω σε ιστορικά γεγονότα. (6.0)
Δημήτρης Σεβέ

 

EX-MACHINA #32

Writer: Brian k. Vaughan

Artist: Tony Harris

DC Comics (Wildstorm)

Είναι ο Mayor Hundred ο αντίχριστος; Η ηγεσία του Βατικανού certainly seems to think so, αλλά παρ' όλα αυτά, ο Hundred είναι καλεσμένος του Πάπα, με την δικαιολογία ότι του αρέσει να κρατά κοντά τους εχθρούς του. Αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρόσωπα που θέλουν να φέρουν τον super-powered δήμαρχο κοντά στον Ποντίφικα, με σκοπό να τον καθαιρέσουν μια και καλή. Οι θεολογικές αναζητήσεις παραμένουν επιπέδου PREACHER (junior high, at best), ενώ ο Tony Harris κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: "κεντάει"! Κακά τα ψέματα, δεν βρίσκω πλέον αυτό τον τίτλο το ίδιο συναρπαστικό όπως στην αρχή, παραμένει όμως μια καλή superhero σειρά. (6.5)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

FABLES #67

Writer: Bill Willingham

Artist: Mark Buckingham

DC Comics (Vertigo)

King Ambrose vs. γιγάντιο Troll - μην λέτε ότι σας έκανα spoiler, αυτό είναι και το εξώφυλλο. Ομολογώ ότι, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την απομάκρυνση της Snow White και του Bigby από το επίκεντρο, έβρισκα τον τίτλο ελαφρώς "πεσμένο". Το storyline "The Good Prince" ήρθε να αντιστρέψει την εντύπωση μου αυτή, προσφέροντας μια ιστορία που ανταμείβει τους παλιούς και επίμονους αναγνώστες, με εξαιρετικό character development, μεγάλη αγωνία, αλλά και έναν Mark Buckingham στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Όσοι είχατε χάσει -προσωρινά- την πίστη σας, προσέλθετε! (9.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

INANNA'S TEARS #2

Writer: Rob Vollmar

Artist: mpMann

Archaia Studios Press

Το πρώτο τεύχος του INNANA'S TEARS το περίμενα με αρκετό ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε, ιδιαίτερα καθώς στο τέλος του τεύχους, έμοιαζαν να ανοίγονται ενδιαφέρουσες προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης. Το δεύτερο τεύχος μοιάζει να παίρνει έναν αρκετά προβλέψιμο, έως αδιάφορο, δρόμο. Δυστυχώς, δεν βλέπω να υπάρχει ούτε το πνεύμα που νόμισα πως διέκρινα στην αρχή, ούτε κάποιο ενδιαφέρον plot twist, που να φαίνεται στον ορίζοντα. Υπάρχει απλά ένα ψιλοάνοστο comic, που σε τελική ανάλυση, δεν μοιάζει να έχει τίποτε ιδιαίτερο να πει. Ελπίζω, σε βάθος χρόνου να καταφέρει ο να με διαψεύσει ο Vollmar. (4.0)
Αριστείδης Κώτσης

 

MICE TEMPLAR #2

Writer: Bryan J.L. Glass

Artist: Michael Avon Oeming

Image Comics

"STAR WARS meets GUARD MOUSE" - ίσως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι γραμμένο στο εξώφυλλο του MICE TEMPLAR. Και που είναι το πρόβλημα; Στο δεύτερο τεύχος, ο Karic ξεκινά την εκπαίδευση του, θυμίζοντας, περισσότερο από ποτέ, τον young Skywalker, στα σοφά χέρια του master Yoda. Ωστόσο, ο Glass καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον (με νέα ιστορικά στοιχεία για το Templar, χαρακτήρες και απειλές) και ο Oeming συνεχίζει να σχεδιάζει μερικά πανέμορφα panels. (6.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

NEW AVENGERS #36

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Leinil Francis Yu

Marvel Comics

Ένας Venom Virus έχει μετατρέψει σε συμβιωτικά όντα (με δοντούκλες, γλωσσάρα και -προφανώς- άσχημη αναπνοή), όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στους οποίους και οι New Avengers. Η συμβολή των Mighty Avengers είναι καταλυτική, και όταν τα πράγματα αποκαθίστανται, οι δύο πλευρές συνειδητοποιούν (again, for the first time) ότι αυτά που τους ενώνουν, ίσως να είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Στη συνέχεια, ο Wolverine εισβάλει στο μπάνιο της Jessica Drew (a.k.a. Spider-Woman) και με "πρόσχημα" ότι θέλει να μάθει αν τους πρόδωσε, τώρα που εκείνη προσχώρησε στο team του Iron-man, την ανακρίνει, περνώντας στο ντούκου ότι όλη εκείνη την ώρα, η Jess παραμένει εντελώς γυμνή. Αυτά, ενώ ο Hood οργανώνει τη στρατιά του από super-villains και όλοι απορούν ποιος είναι Skrull και ποιος όχι, χωρίς όμως να κάνουν κάτι δραστικό για αυτό. Ή εγώ έχω αρχίσει να βαριέμαι, ή ο κύριος Bendis είναι μόνο υποσχέσεις. Μερικά τεύχη ακόμη, και βλέπουμε... (5.0)
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

 

SIMON DARK #2

Writer: Steve Niles

Artist: Scott Hampton

DC Comics

Ο Niles συνεχίζει την, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ καλή εισαγωγή του νέου του ήρωα, αποφεύγοντας τα εύκολα μονοπάτια των flashbacks και των αφηγήσεων. Τα νέα στοιχεία της μυστηριώδους αυτής περσόνας (δεν ξέρουμε ακόμη καν τί είναι - γιατί άνθρωπος, με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν είναι!) τα μαθαίνουμε πάνω στη ροή της ιστορίας. Ο Simon βρίσκεται στο νεκροτομείο, θεωρούμενος νεκρός, και για πρώτη φορά βλέπουμε το πρόσωπό του. Τα υπόλοιπα είναι spoilers... (6.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

SPEAK OF THE DEVIL #3

Writer/Artist: Gilbert Hernandez

Dark Horse

Νομίζω πως εγώ και ο Γιώργος Χατζηκωστής δεν είμαστε οι μόνοι άνθρωποι στον πλανήτη που πιστεύουμε ότι ο Gilbert Hernandez δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, όταν "βγαίνει" από το Palomar (τον φανταστικό κόσμο στον οποίο διαδραματίζονται οι ιστορίες του στο LOVE & ROCKETS) και εγκαταλείπει τους γνωστούς, αγαπημένους χαρακτήρες. Από το πρώτο του τεύχος, το SPEAK OF THE DEVIL δεν είναι τίποτε άλλο από ένα wankfest "ανατροπών" και "παραπλανήσεων" (OK, honestly, οι περισσότερες από αυτές διαφαίνονται ξεκάθαρα από μίλια μακριά), του δημιουργού, ο οποίος καταπιάνεται, μεν, με οικεία θέματα, αλλά τα σερβίρει με έναν ιδιαιτέρως "ρηχό" και επιφανειακό τρόπο. Αν δεν ήταν τόσο καλό και το artwork, ειλικρινά, δεν ξέρω πόσο χαμηλά μπορεί να έφτανα στη βαθμολογία... (4.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

SUPERGIRL AND THE LEGION OF SUPER HEROES #36

Writer: Tony Bedard

Artist: Dennis Calero

DC Comics

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο! Όχι, το συγκεκριμένο τεύχος δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, αριστούργημα. Δεν εισήγαγε κάτι καινούργιο στην εξέλιξη του Μέσου των comics, αλλά ούτε και αποτελεί "κομβικό σημείο" για την Ιστορία των Legion Of Super Heroes. Είναι απλά ένας καλογραμμένος επίλογος, σε ένα storyline που μοιάζει "ongoing" εδώ και 20 τεύχη, και κλείνει επιτέλους τα περισσότερα (όλα;) sub-plots που είχαν ανοίξει, από την έλευση της Supergirl και μετά (OK, και μερικά παλιότερα, επίσης). Και εκεί ακριβώς πάει το "μπράβο". Έχοντας πλέον συνηθίσει, τα τελευταία χρόνια, σε συγγραφείς που ολοκληρώνουν τα runs τους, αφήνοντας προίκα στον επόμενο 100 ανοιχτά sub-plots, πολλά από τα οποία έχουν ανατρέψει ριζικά τα δεδομένα (cough*Morrison*cough), ή άλλους που φροντίζουν, στο τελευταίο τους τεύχος, να φέρουν τον πρωταγωνιστή στριμωγμένο σε μια γωνιά, με setting που δημιουργεί ένα εντελώς νέο status quo (cough*Bendis*cough), ο Tony Bedard, που ολοκλήρωσε την ιστορία του, κλείνοντας όλες τις τρύπες και αφήνοντας, ουσιαστικά, "clean slate" για τον αντικαταστάτη του, μοιάζει με όαση επαγγελματισμού και σοβαρότητας. Three cheers for Mr. Bedard. (8.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

TEEN TITANS #53

Writer: Sean McKeever

Artist: Eddy Barrows

DC Comics

Οι Titans of Tomorrow, προσπαθούν να πείσουν τους Teen Titans (of Today) να δουν που οδηγείται ο κόσμος και να ακολουθήσουν πιο "extreme" μέσα, γιατί το πείσμα τους έχει αρχίσει να επηρεάζει την πορεία του δικού τους μέλλοντος. Οι ήρωες αντιμετωπίζουν τους μελλοντικούς "evil" εαυτούς τους, σε ένα ακόμη τεύχος γεμάτο δράση και αμφιβολίες για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Η κορύφωση του προηγούμενου τεύχους, οδηγεί σε κλωτσομπουνίδι, που οδηγεί, με τη σειρά του, στην κορύφωση αυτού του τεύχους. Η συγκεκριμένη μανιέρα έχει αρχίσει να κουράζει το storyline και, προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό ολοκληρώνεται στο επόμενο τεύχος. Το σχέδιο του Barrows δεν είναι ακριβώς αυτό που λες "έχει προσωπικότητα", τουλάχιστον όμως εξυπηρετεί τις ανάγκες της συγκεκριμένης νεανικής σειράς ηρώων. (5.5)
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

 

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Writer/Artist: Ελένη Βλαστάρη

Self-published

Οι ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ είναι ένα comic μιας νέας δημιουργού, που όπως η ίδια ομολογεί, ξεκίνησε σε ώρες βαρεμάρας, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή της. Με το comic αυτό, έχω την εντύπωση ότι εκφράζει κυρίως κοριτσίστικες/γυναικείες ανησυχίες, σε ένα "abstract" επίπεδο, οπότε και μου ήταν λίγο δύσκολο να το παρακολουθήσω πολύ καλά. Στα θετικά, προσμετράται πως, στα περισσότερα σημεία, τα χρώματα χρησιμοποιούνται με υπέροχο τρόπο, ενώ η Ελένη Βλαστάρη δείχνει πως έχει και καλή αίσθηση του layout της σελίδας. Η ποιότητα της έκδοσης είναι αρκετά καλή και αν αναλογιστεί κανείς την και την παρουσία χρώματος, τότε η τιμή στην οποία προσφέρεται (λιγότερο από τρία ευρώ) είναι ιδιαίτερα καλή. (4.5)
Αριστείδης Κώτσης

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi