Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-12-07
FOUNDATION #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: John Rozum

Artist: Chee

Colorist: Malaka Studio

Letterer: Marshall Dillon

Managing Editor: Marshall Dillon

Boom! Studios


*Advance review - μην το αναζητήσετε ακόμα στo comic shop της γειτονιάς σας!


Βαριά η κληρονομιά που άφησε πίσω του εκείνος ο κυριούλης, ο πατέρας πάσης φύσεως καταστροφολόγων, Νοστράδαμος. Μύρια κακά προέβλεψε, doom and gloom για όλο τον πλανήτη! Τι μπορεί η ανθρωπότητα να κάνει; Μα φυσικά, να λάβει δράση, προκειμένου να αποτρέψει την πραγματοποίηση των προφητειών, ώστε όλοι να ζήσουν ευτυχισμένοι και σώοι. Ή σχεδόν όλοι, αφού η οργάνωση που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, δεν διστάζει να λερώσει τα χέρια της, όποτε το θεωρεί ορθό.

Αυτό είναι, με λίγα λόγια, το ενδιαφέρον concept της νέας αυτής σειράς της Boom! Studios. Δεν είναι κι άσχημο, μη μου πείτε. Δείτε τώρα πόσο εύκολα μπορεί να πάει στράφι, στα χέρια ενός not-so-talented team...

Σε ολόκληρο το τεύχος, στο κέντρο του ενδιαφέροντος τοποθετείται ένα από τα μέλη της οργάνωσης Foundation, ο πράκτορας Valentine. Σκοπός της αποστολής του είναι να αποτρέψει την επιβίβαση ενός άνδρα σε ένα αεροπλάνο, το οποίο, εν αγνοία του, έχει προορισμό, για πλήρωμα και επιβάτες, τον άλλο κόσμο. Γιατί αυτός ο άνδρας είναι σημαντικός, δεν το μαθαίνουμε ποτέ - μια πληροφορία την οποία ούτε ο ίδιος ο Valentine γνωρίζει.

Από την στιγμή που γίνεται γνωστό ότι το αεροπλάνο αυτό είναι καταδικασμένο να πέσει, οποιαδήποτε αίσθηση αγωνίας και σασπένς γίνεται αέρας, πιο γρήγορα και από το άδειασμα ραφιών ενός comic shop σε κατάσταση "total sell out", έτοιμο να κατεβάσει τα ρολά του για τελευταία φορά. Το μόνο που μένει είναι ο διαρκής εσωτερικός μονόλογος του αγαπητού πράκτορα, ο οποίος αναλώνεται σε χιλιοειπωμένους προβληματισμούς για τη μοίρα του ανθρώπου, το κατά πόσο ο καθένας ορίζει το πεπρωμένο του και άλλα πολλά cliché, που από τις πρώτες σελίδες, με έκαναν να μετανιώσω την απόφαση μου να αναλάβω εγώ αυτό το advance review. Ένας χαρακτήρας που μου θύμισε (ελαφρώς) τους αντίστοιχούς βασανισμένους χαρακτήρες του Warren Ellis, χωρίς όμως τα, πάντα χαρακτηριστικά, ελαττώματα τους και τη γενικότερη weirdness τους.

Να ήταν, τουλάχιστον, ωραίο σχεδιαστικά, κάτι θα γινόταν. Έλα, όμως, που αυτό το παλικάρι, ο Chee, σχεδιάζει σχεδόν όλους τους χαρακτήρες με την ίδια, μουρτζούφλικη έκφραση, σα να αναρωτιούνται τι έφταιξαν και έχουν καταδικαστεί να βρίσκονται στις σελίδες αυτού το comic. Από την απελπισία τους, μοιάζουν να έχουν κοκαλώσει, ή έστω να κινούνται με υπερβολικά νωχελικές κινήσεις, υπολογίζοντας το κάθε βήμα τους, σαν να ήταν κίνηση σε παρτίδα σκάκι. (Εν συντομία: στατικό σχέδιο!) Έρχονται στο καπάκι και αυτοί οι Malakes colorists (I kid you not, δείτε τα credits) και βουτάνε τις σελίδες μέσα στην μουντίλα και την μιζέρια, εκτός και αν αυτή είναι η άποψη τους για δημιουργία "δραματικής ατμόσφαιρας".

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που με ενόχλησε (λες και δεν έφταναν όλα όσα είπα ως τώρα), είναι ο τρόπος που προωθεί η Boom! τον τίτλο αυτό. Ρίξτε μια ματιά και εσείς. Είναι απαραίτητη η σύγκριση με τις δυο αυτές τηλεοπτικές σειρές; Comic πουλάς, κύριε μου, και απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο κοινό! Δεν μπορείς κάποιο άλλο comic για να παρομοιάσεις την πραμάτεια σου, και να πείσεις τον υποψήφιο αγοραστή; Don't bother, dude! Εκτός και αν έχεις την -λανθασμένη- άποψη, ότι τέτοιες συγκρίσεις "πιστοποιούν" το Μέσο, ως "valid art form". Think again, mate!

(Βρε συ, κύριε Editor, δεν γίνεται να κανονίσουμε να μας στέλνει η Boom! (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία), κανένα comic-άκι της προκοπής, για αυτά τα έρμα τα advance reviews; Καλά, ξέχασε το, μπορώ να μαντέψω την απάντηση σου...)


Ευχαριστούμε την Boom! Studios που μας παραχώρησε το τεύχος σε ηλεκτρονική μορφή

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi