Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-12-07
STAND BY YOUTH VOL. 1

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Writer: Young-Bin Kim

Artist: Juder

Translation: Lauren Na

Adaptation: Kereth Cowe-Spigai

TokyoPop

Η "συνομωσία" που στέλνει στο δρόμο μου οτιδήποτε Κορεάτικο, φαίνεται να μην έχει τέλος, οπότε μάλλον είναι καιρός να το πάρω απόφαση και να δεχτώ στωικά τη μοίρα μου. Ή τουλάχιστον να μάθω να διαβάζω τα ονόματα των δημιουργών, διαλέγοντας manga για το επόμενο review μου και να μην κοιτάω απλά το εξώφυλλο. Η φιλοσοφική συζήτηση που μπορεί να ανοίξει εδώ είναι τεράστια, σας πληροφορώ όμως, ότι η μέθοδος αυτή έπιανε πάντα, όταν ως νέος και άμαθος, διάλεγα δίσκους με μόνο κριτήριο το εξώφυλλο, άντε και τους τίτλους των κομματιών, όταν ακόμα τα ονόματα των συγκροτημάτων δεν μου έλεγαν τίποτα. Ελάχιστες φορές είχε τύχει να πέσω σε κάτι που δεν ήταν καλό, ενώ χάρη σε αυτή τη μέθοδο (και τη «παρότρυνση» της φίλης μου Χριστίνας) ανακάλυψα τους LAKE OF TEARS, κάποτε παλιά... Και στο κάτω κάτω, παραδεχτείτε (όσοι από εσάς έλκεστε από το γυναικείο φύλο) ότι οι ζαρτιέρες και τα δικτυωτά καλσόν σε συνδυασμό πάντα με ψηλές μπότες είναι ένα κίνητρο.

Ο μικρός reviewer που κάθεται στον αριστερό μου ώμο, μου λέει να αφήσω στην άκρη τις φαντασιώσεις μου και να κάνω τη «δουλειά» μου (είχα ετοιμάσει ολόκληρη ιστορία για τις δυο τύπισσες που βλέπετε στο εξώφυλλο): Να ασχοληθώ δηλαδή με τα όσα διαδραματίζονται στο manga και όχι στο μυαλό μου. Αφού λοιπόν δεν έχω πρόχειρη μυγοσκοτώστρα, είμαι αναγκασμένος να υπακούσω. Σε αντίθεση με όσα θα ήθελα, το STAND BY YOUTH αφορά στην βαρετή, μίζερη και από κάθε άποψη τρισάθλια ζωή του Hyungmo Yang, ενός τελειόφοιτου λυκείου, και το πώς αυτός αντιμετωπίζει τα «σοβαρά» προβλήματα που ο σαδιστής δημιουργός στέλνει στο διάβα του. Ο Hyungmo, δεν είναι ένας τυχαίος νέος -ή έτσι προσπαθεί να μας πείσει- είναι αυτό που θα λέγαμε (με πολλή πολλή ευγένεια και αυτοσυγκράτηση) φλώρος, beyond the point of no return. Αυτό δεν οφείλεται στην κακιά κοινωνία, δεν οφείλεται στη νέα τάξη πραγμάτων, δεν οφείλεται καν σε όσους προσπαθούν να μας κάνουν όλους metrosexual, αλλά σε κάτι που πήγε πολύ στραβά, όταν ο μπαμπάς και η μαμά είχαν κέφια.

Η μη φυσιολογική του συμπεριφορά άρχισε να γίνεται ορατή από όταν ήταν πολύ μικρός, οι γονείς του τον παρακαλούσαν να φορέσει κάτι άλλο εκτός από ροζ, όταν έπαιζε με την καλύτερή του φίλη, πάντα έπαιρνε το ρόλο της «μαμάς», έπαιζε μόνο με τις κούκλες της αδερφής του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Στο σημείο αυτό, και επιτρέψτε μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, ώστε να μην υπάρξει θύελλα αντιδράσεων και e-mail γεμάτα οργή: Πρώτον, η επιστήμη, αν και δεν έχει καταλήξει με σιγουριά, τείνει προς την κατεύθυνση ότι η ομοφυλοφιλία ξεκινάει από γενετικούς παράγοντες και μετά επηρεάζεται από το περιβάλλον και δεν είναι θέμα επιλογής, όπως τείνουν να πιστεύουν πολλοί. Δεύτερον, πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι ο εν λόγω τύπουλας είναι gay. Τρίτον, και σημαντικότερο από τα υπόλοιπα, άλλο πράγμα οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου και άλλο πράγμα η ηττοπάθεια και η μιζεροφλωριά που δέρνει το παλικάρι μας. Το συγκεκριμένο manga θέλει να ανήκει στην κατηγορία slice-of-life / school-drama αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο δράμα που λαμβάνει χώρα, είμαι εγώ μετά από την ανάγνωση του πρώτου τόμου και ελπίζω μόνο η ζημιά που έπαθα να μην είναι μόνιμη. Η πραγματική ιστορία, ξεκινάει όταν για ανεξήγητους λόγους (και αφού έχει ανακαλύψει το βαθύτερο νόημα της μίζερης ύπαρξής του) ο Hyungmo, αποτυγχάνει παταγωδώς στις εξετάσεις για το κολέγιο, κάτι που είναι πολύ βαρύ για την Κορέα, και αναγκάζεται να φοιτήσει για ένα χρόνο σε ένα σχολείο που προετοιμάζει τους αποτυχημένους να ξαναδώσουν. Το πρόβλημα είναι ότι ο χλεχλές καταλήγει σε μια τάξη γεμάτη «καλόπαιδα» και ενώ σε ακριβώς αυτό το σημείο θα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σκηνές χιούμορ, πνιγόμαστε σε μια θάλασσα μιζέριας. Πραγματικά, δεν αντέχω άλλο τους κλαψομούνηδες ήρωες, αν είναι έβαζα να ξαναδώ το LORD OF THE RINGS, έλεος!

Το μοναδικό πράγμα που μου έδωσε την απαραίτητη υπομονή να τελειώσω τον τόμο και να μην το πετάξω στην ανακύκλωση, ήταν το σχέδιο, το οποίο παραδόξως είναι πολύ καλό. Κατά τα άλλα; Μείνετε μακριά!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi