Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-01-08
JENNA JAMESON'S SHADOW HUNTER #0

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writers: Jenna Jameson, Christina Z

Artist: Mukesh Singh

Letterer: Nilesh S. Mahadik

Editor: Maria Huehner

Virgin Comics


Χεχεχε... Ένα comic από τη Jenna Jameson... Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ενημερώσω όσους από εσάς πήγαν κατευθείαν στο τέλος της σελίδας, ψάχνοντας για κάποιο "bonus video" από την day job της νεόφυτης συγγραφέως comics, ότι ατύχησαν.

Δεύτερον, ενημερώνω όλους τους υπόλοιπους ότι, γράφοντας αυτή την εισαγωγή, παλεύω με τα κατώτερα ένστικτά μου, προκειμένου να αποφύγω χαζά ή καυστικά αστεία για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Παρ' όλα αυτά, δεν τα καταφέρνω - ποιον προσπαθώ να κοροϊδέψω; Η διάσημη πορνοστάρ (έχω την εντύπωση ότι ο politically correct όρος είναι πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών, but who cares?) κάνει μια στροφή στην καριέρα της και αποφασίζει να ασχοληθεί με κάτι που έχει σενάριο! Και, μάλιστα, κάτι αρκετά πιο πολύπλοκο από την κλασική ιστορία του πιτσαδόρου που προσφέρεται να βοηθήσει δύο ξαναμμένες κοπέλες. Συλλαμβάνει, λοιπόν, την ιδέα μιας κοπέλας που βλέπει δαίμονες και τέρατα, τα οποία σφάζει με ένα τεράστιο σπαθί (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;). Και όχι μόνο αυτό, αλλά το εκδίδει μέσω της Virgin! Στο εξώφυλλο βλέπουμε το όνομα Jenna Jameson δίπλα στο λογότυπο της Virgin! Jenna Jameson - Virgin! Oh, it's killing me...

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ολόκληρες σελίδες, αλλά πρέπει να ξεκινήσω με το review. Στο κάτω-κάτω, αυτό το κομμάτι δεν αφορά στην προηγούμενη καριέρα της Jameson, αλλά στο παρθενικό της (sweet Jesus, δεν μπορώ να σταματήσω!) έργο στο χώρο των comics. Επιπλέον, εδώ στο Comicdom, δε μας νοιάζει τι έπιανε η Jenna στο παρελθόν (χαχα, ας με σταματήσει κάποιος!) αλλά το στυλό που πιάνει τώρα και γράφει για το comic της. Και το παρόν τεύχος #0, αποτελεί ένα sneak peak στην ιστορία, για όσους ανυπομονούν για το first issue και θέλουν να πάρουν μάτι (εντάξει, αρχίζω και το χάνω...) τις πρώτες πέντε σελίδες και τα μελλοντικά variant covers.

Μετά το εξαιρετικό cover, λοιπόν, ο αναγνώστης -αφού πρώτα ο εγκέφαλός του δεχθεί ότι το όνομα της Jenna Jameson βρίσκεται στα credits- έρχεται αντιμέτωπος με την εισαγωγή της δημιουργού. Προσωπικά, η συγκεκριμένη εισαγωγή με προκατέβαλλε αρνητικά, καθώς η Jameson προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, να σε πείσει ότι μπορεί να γράψει σενάρια τρόμου. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ακολουθεί και δεύτερη εισαγωγή, από τους Editor In Chief και publisher, με τίτλο "Why We Did It", σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι η Jenna είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ξέρει ο πολύς κόσμος και πως αυτό που ακολουθεί αξίζει τον κόπο. Don't try too hard boys, μπορούμε να το κρίνουμε και μόνοι μας.

Και αυτό μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε στις επόμενες πέντε σελίδες. Αν και η ιστορία που μας προσφέρει το συγκεκριμένο τεύχος είναι αρκετά μικρή, επιβεβαιώνεται η άποψη ότι και στη βιομηχανία των comics, το μέγεθος δεν παίζει ρόλο και είναι δυνατό να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Η ιστορία, λοιπόν, αφορά την Jezzerie Jaden, μια κοπέλα (φτυστή η Jameson), η οποία από μικρή βλέπει δαίμονες και τέρατα. Αφού προηγηθεί μια μικρή ανασκόπηση, βλέπουμε την Jezzerie (Editor's Note: OK, seriously! What kind of a stupid name is that?) με έναν επιστήμονα, ο οποίος προσπαθεί να τη βοηθήσει, ωστόσο, δε φαίνεται να τα καταφέρνει. Αμέσως μετά, η πρωταγωνίστρια γυρνάει σπίτι της, στο δρόμο, όμως, της επιτίθεται ένας δαίμονας, ο οποίος χάνει ακαριαία το κεφάλι του από το σπαθί της, το οποίο ήρθε... από το πουθενά.

Το σενάριο μοιάζει πρόχειρο, ακόμη και για preview πέντε σελίδων και οι πομπώδεις διάλογοι είναι καλοί, μόνο αν τους συγκρίνουμε με αυτούς που έχουμε συνηθίσει από την Jameson (ξέρετε - "αχ", "βαχ" και τα σχετικά). Προφανώς, η συνδρομή της Christina Z (WITCHBLADE), έχει βοηθήσει κάπως, ωστόσο, το όλο εγχείρημα θυμίζει αρκετά τη σειρά της Top Cow.

Το σχέδιο του Mukesh Singh (GAMEKEEPER, DEVI), από την άλλη, είναι αρκετά ενδιαφέρον και, σε κάποια σημεία, εξαιρετικό. Ωστόσο, δε βλέπεις αυτό το κάτι παραπάνω που περιμένεις μετά από τα πρώτα panels. Ίσως στα επόμενα τεύχη να μην ακολουθήσει τόσο safe δρόμους.

Και μιας και μιλάμε για safe, αυτό μοιάζει να είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του SHADOW HUNTER. Η έναρξη της σειράς μοιάζει να στοχεύει, όχι στο ενήλικο κοινό, όπως θα πίστευε κανείς, αλλά σε πιτσιρικάδες που θα το αγοράσουν με την ελπίδα να δουν και λίγο γυμνό. Ακόμη και αυτή η ελπίδα, όμως, δε δικαιώνεται, προς το παρόν τουλάχιστον. Επιπλέον, ολόκληρο το τεύχος #0 δεν έχει να δείξει κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές στο παρελθόν. OK, μια όμορφη κοπέλα, με άσχημα παιδικά χρόνια, τα βάζει με δαίμονες. So what? Μήπως εκεί στη Virgin περιμένουν να πουλήσουν μόνο χάρη στο όνομα της Jameson;

Πάντως, το εξώφυλλο του Greg Horn (SHE-HULK, MS MARVEL covers) είναι το καλύτερο στοιχείο του comic. Το ίδιο ισχύει και για τις σελίδες που παρουσιάζουν τα covers του για τα μελλοντικά τεύχη. Τα υπόλοιπα "extras", όπως η συνέντευξη της Christina Z και κάποια pin-up art του Singh, κυμαίνονται επίσης στη safe φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το SHADOW HUNTER. Αν, λοιπόν, το comic αυτό ήταν μια ταινία πορνό, θα ήταν σίγουρα soft και γυρισμένη για την τηλεόραση...

Προσωπικά, δεν περιμένω πολλά πράγματα από τη σειρά. Και δεν είναι θέμα προκατάληψης ενάντια στο ταλέντο της Jameson, όταν αυτή δεν είναι ξαπλωμένη. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που μεταπηδά στον κόσμο των comics από κάπου αλλού (θυμηθείτε τους Guy Ritchie, John Woo, Nicolas Cage και Gerard Way, μεταξύ άλλων) (Editor's Note: Να τους θυμηθούμε; Εγώ προσπαθώ να τους ξεχάσω!). Από τη στιγμή, όμως, που η Virgin αποφασίζει να εκδώσει ένα comic, γραμμένο, εν μέρει, από την porn queen Jenna Jameson και να ακολουθήσει την safe πολυεθνική οδό, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα μέτριο.

Και μόνο, πάντως, για τα covers του Horn (με μια ψηφιακή Jameson άλλο πράγμα!), θα αναζητήσω ένα-δυο τευχάκια ακόμη...


BONUS: Όπως ξεκαθάρισα στην αρχή του review, δεν πρόκειται να βάλω ούτε video ούτε φωτογραφίες της -ανορεξικής πλέον (Editor's Note: Sadly, too true! Την είδα "στο μισό μέτρο", στο San Diego Comic-Con)- Jenna Jameson. Μπορείτε, όμως, να ρίξετε μια ματιά στην πλούσια φιλμογραφία της, στο imdb. (Trivia: Το ξέρατε ότι έχει γράψει ακόμη και στίχους για τραγούδι;)





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi