Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-02-08
AVENTURA Vol. 1

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer/Artist: Shin Midorikawa

Translation: Elina Ishikawa

Del Rey Manga


Μερικές φορές, οι προσευχές ενός μικρού (καλά, καλά, μεγάλου) otaku, εισακούονται: "Θέλω epic fantasy! Whatever the Hell happened to epic fantasy after LODOSS, MADARA and SWORD OF THE DARK ONES;"

Είναι πραγματικά θλιβερό το πόσα λίγα manga του fantasy genre μεταφράζονται πλέον. Αν αφαιρέσουμε αυτά που ανέφερα, καθώς και το μνημειώδες (σε περιεχόμενο και μήκος) BERSERK, μένουμε με κάποιες παλιές επιλογές, ενώ τα ράφια οργιάζουν με το νέο trend: gothic, dark, mystery, terror, pretty boys all around. Ακόμη και η μικρή όαση του ATELIER MARIE AND ELIE έχει βγάλει, προς το παρόν, ένα μόνο τόμο στα Αγγλικά και το θέμα είναι πολύ ήπιο fantasy, κυρίως κωμικό.

Πείτε με αναχρονιστικό και κολλημένο στα παλιά, αλλά θέλω την αίσθηση του "ξεκινάω μικρό και αθώο και στην πορεία έρχονται τα μεγάλα ηρωιλίκια". Αυτό ακριβώς, από κάθε άποψη, είναι το AVENTURA.

Το premise είναι μάλλον απλό και το έχουμε δει σε πολλούς τίτλους του είδους, στη λογοτεχνία, αλλά και στα manga. Σε έναν κόσμο αρκετά όμοιο σε "κατατομή" με τον δικό μας (5 ήπειροι, 7 θάλασσες), "in the middle of this Earth" (ring any bells, Professor Tolkien;), υπάρχει το Gaius School of Witchcraft and Wizardry, σε μια διάσταση παράλληλη με αυτή των ανθρώπων, προστατευμένο από τους ίδιους τους Θεούς και τα Τέσσερα Στοιχεία, εδώ και αιώνες, δημιουργημένο στον επίλογο κάποιας μεγάλης, πιθανώς, ιδιαίτερα καταστροφικής, μάχης. Όταν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει το ταλέντο για να εισαχθεί στο σχολείο αυτό, μπορεί να επιλέξει μία από δύο κατευθύνσεις: αυτή του Wizard ή αυτή του Magic Swordsman, διαχωρισμός που έχει κάνει την εμφάνισή του και στο NEGIMA, αλλά οι ομοιότητες με οτιδήποτε άλλο, σταματούν εδώ. Εκτός από τους κοινούς χώρους (όπως η βιβλιοθήκη) και το χώρο έξω από το σχολείο, τα δύο είδη μαθητών απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε επαφή, ο ένας με το αντικείμενο μελέτης του άλλου, και κατά κανόνα, οι μεν δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους δε.

Ο ήρωάς μας είναι ο Lewin Randit, μαθητής στην κατεύθυνση του Magic Swordsman, παρίας ανάμεσα στους συμμαθητές του, θλιμμένος και απομονωμένος, όπως οι περισσότεροι προβληματικοί έφηβοι. Τα δεινά του είναι αρκετά. Είναι από μια μάλλον απλή και ταπεινή, ανθρώπινη οικογένεια και τον μεγάλωσε η γιαγιά του, η οποία ήταν από τους λίγους ανθρώπους που μπορούσε να εξασκεί το λεγόμενο Hedge Magic, ένα είδος μαγείας σχετιζόμενο με τη βοτανική και την αλχημεία, κατώτερο από τη μαγεία της σχολής. Από την άλλη, αυτός πάντοτε ήθελε να γίνει μάγος, αλλά πριν μπει στο σχολείο, δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε μισό ξόρκι, και όταν τον δέχτηκαν, διάλεξε την άλλη κατεύθυνση, θέλοντας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι περήφανη η γιαγιά του. Μαζί του κουβαλάει ένα σκουριασμένο ξίφος, το οποίο του έκανε εκείνη δώρο και δεν το αποχωρίζεται ποτέ. Μην έχοντας χρήματα για κάποιο μαγικό όπλο ή ένα καινούργιο σπαθί, ή έστω ένα θηκάρι, γίνεται στόχος. Αυτό τον κάνει να είναι πολύ επίμονος στην προπόνηση - άλλο που τα νεύρα του τον κάνουν αδέξιο. Για κάποιο λόγο, και τα κόκκινα μαλλιά του θεωρούνται περίεργα...

Όλα αρχίζουν να αλλάζουν, όταν πηγαίνει στη βιβλιοθήκη, για να βρει πώς θα διώξει τη σκουριά από το σπαθί του και γνωρίζει δύο αδέλφια High Elves, τον Chris και τη Soela, μαθητές της κατεύθυνσης Wizardry. Εκεί ανακαλύπτει, για πρώτη φορά, ότι δεν είναι όλοι προκατειλημμένοι εναντίον του και μάλιστα ότι θεωρείται πολύ ειλικρινής και ευθύς για πρωτοετής. Η φιλία τους ξεκινά με τον Lewin να σώζει τη Soela από μια θανάσιμη πτώση, μέσα στη χαοτική, μαγική βιβλιοθήκη και αρχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία όταν, με ελάχιστη προσπάθεια, τους βοηθάει να ολοκληρώσουν μια εργασία μαγείας, προς μεγάλη τους έκπληξη. Καθώς οι τρεις γίνονται αχώριστοι και αρχίζουν να μπλέκουν σε ό,τι περιπέτειες είθισται να μπλέκονται τρία πιτσιρίκια σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, εν αγνοία τους, απελευθερώνουν κάτι φρικτό μέσα στο σχολείο. Η πραγματική δοκιμασία της φιλίας τους θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!

Είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς η δημιουργός ανακατεύει το κλασσικό θέμα της σχολής μαγείας και της δράσης σε έναν κόσμο επικής φαντασίας, με την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού στην πρώιμη εφηβεία, τις παρανοήσεις και τις παρεξηγήσεις που θεωρεί ως δεδομένες αλήθειες, τη λανθασμένη ερμηνεία όσων βλέπει και τη χαμηλή του αυτοεκτίμηση, η οποία σταδιακά αλλάζει, μέσα από τη φιλία. Εντωμεταξύ, η ιστορία περιέχει ίσες δόσεις μυστηρίου, τόσο όσον αφορά στο σπαθί και ορισμένες ικανότητες που ο Lewin θεωρεί δεδομένες, όσο και αναφορικά με τον αινιγματικό καθηγητή, Qualfer Riventzel, ο οποίος είναι ο μόνος που δείχνει να καταλαβαίνει σε κάποιο βαθμό τι συμβαίνει με τον ήρωά μας.

Το cast των καθηγητών και των μαθητών συγκρίνεται άνετα με αυτό της J.K. Rowling, καθώς High Elves καθηγητές μαγείας, Dwarves δάσκαλοι μάχης και ζωντανά έπιπλα, αναμειγνύονται σε ένα όμορφα (και ίσως, με λίγη υπερβολή στη λεπτομέρεια) ζωγραφισμένο σκηνικό.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi