Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-02-08
VAMPIRE HUNTER D Vol. 1

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer/Artist: Hideyuki Kikuchi

Translation: Earl Gertwagen

Editors: Daryl Kuxhouse & Fred Lui

Digital Manga Publishing


Ο D, ο ψυχρός και όμορφος κυνηγός βρικολάκων -ο ίδιος είναι Dhampir (μισός βρικόλακας)- εξακολουθεί να κρατά το ενδιαφέρον των otaku εδώ και 20 χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία, το 1985.

Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Hideyuki Kikuchi (1983), το πρώτο σε μια σειρά από 17. Το 2000, κυκλοφόρησε και μια δεύτερη ταινία (VAMPIRE HUNTER D: BLOODLUST), βασισμένη αυτή τη φορά στο τρίτο βιβλίο της σειράς, "The Demon Deathcase", σε παραγωγή Studio Madhouse και υπό τη διεύθυνση του Yoshiaki Kawajiri (NINJA SCROLL, X. LEGEND OF GALACTIC HEROES και πολλά άλλα). Η ταινία, αν και αιχμαλώτιζε πολύ καλύτερα την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων και το κλίμα του βιβλίου, με animation που ξεπερνούσε κατά πολύ την πρώτη, έχανε κάπως στην απόδοση του setting. Αυτό, βεβαίως, δεν θα μπορούσαμε να το ξέρουμε, μέχρι που, μετά από 5 ακόμη χρόνια σιωπής, η Dark Horse αποφάσισε να εκδώσει τις νουβέλες του Kikuchi, μεταφρασμένες.

Όλο αυτόν τον καιρό, στο internet, σε artbooks, σε εξώφυλλα βιβλίων, έχουμε δει πάμπολλες εικονογραφήσεις του D και των ιστοριών του, συνήθως δια χειρός του γίγαντα Yoshitaka Amano, αλλά ποτέ μεταφορά σε manga, που θα ήταν και το πιο λογικό. Πέρσι, επιτέλους, ο Hideyuki Kikuchi εμπιστεύτηκε το τέκνο του στη φίλη του, Saiko Takaki, για adaptation σε manga και μάλιστα με πρωτοβουλία της DM, και τώρα κρατάμε στα χέρι μας το πρώτο manga με πρωταγωνιστή τον θρυλικό κυνηγό βρικολάκων, από την εποχή της σύλληψής του, το 1983. Καθότι η ιστορία είναι εν πολλοίς γνωστή, είτε από την ταινία, είτε από τη νουβέλα, θα περιοριστώ σε ένα απλό περίγραμμα.

Βρισκόμαστε στο έτος 12090 μ.Χ. και τα λιγοστά απομεινάρια της ανθρωπότητας έχουν αρχίσει να βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια της Γης, μετά τους καταστροφικούς πολέμους ενάντια στη Nobility, δηλαδή τους βρικόλακες, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι ανάμεσα στους ανθρώπους από καταβολής κόσμου και όταν η ανθρωπότητα κατέστρεψε επαρκώς τον πλανήτη, βγήκαν στην επιφάνεια και άρχισαν να τη διοικούν με την προηγμένη τους τεχνολογία. Στον επίλογο αυτών των βιβλικών μαχών, η ανθρωπότητα πασχίζει να επιβιώσει, ενώ οι βρικόλακες της Nobility και τα γενετικά κατασκευασμένα τέρατά τους (λυκάνθρωποι, δράκοι, όλα, βασικά, τα μυθολογικά τέρατα έχουν αναστηθεί, ως δημιουργήματα των βρικολάκων) είναι είτε παρελθόν, είτε ένα πρόβλημα που θεωρείται φυσικό εμπόδιο, με εξειδικευμένους κυνηγούς να αναλαμβάνουν να απαλλάξουν τις κοινότητες από αυτό. Η ιστορία ξεκινά όταν η Doris Lang, κυνηγός δράκων και ιδιοκτήτρια μιας φάρμας, με τον αδελφό της, δέχεται το δάγκωμα του Count Magnus Lee (ένα μάλλον obscure reference στο SCARS OF DRACULA με τον Christopher Lee) και σύντομα οι ανελέητοι νόμοι των Frontier Lands πρόκειται να την καταστήσουν παρία και εξόριστη. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει πιο θανατηφόρο είδος κυνηγού από αυτό που κυνηγάει τους δημιουργούς των τεράτων, το Nobility, ένας Vampire Hunter! Αυτό βρίσκει η Doris, στο πρόσωπο του περιπλανώμενου D, ενός μπάσταρδου, γόνου βρικόλακα και θνητής γυναίκας, ενός Dahmpir.

Αυτή η απλή περιγραφή δεν φτάνει να συμπεριλάβει τις πολλαπλές πτυχές της ιστορίας, τα στοιχεία για την καταγωγή του D (hint: θυμηθείτε το DRACULA του Coppola) και το όλο κλίμα του setting, το οποίο είναι σκοτεινό σαν ταινία τρόμου, άγριο σαν το πραγματικό wild west και από την άλλη, με τεχνολογία επιπέδου BLADE RUNNER. Αυτό το οποίο είχαν χάσει οι ταινίες, ήταν το έντονο σεξουαλικό στοιχείο που εμφανίζουν διάφοροι γυναικείοι χαρακτήρες, σε αυτόν τον σκοτεινό, απεγνωσμένο κόσμο, και αυτό έχει διατηρηθεί ακέραιο στο manga, του οποίου το artwork θυμίζει, σε κάποιο βαθμό, τις ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις του Amano για τα βιβλία.

Ο στόχος είναι να μεταφερθούν σε manga όλες οι νουβέλες και κατά τα φαινόμενα, κάθε βιβλίο θα καλύπτεται ακέραιο σε έναν τόμο manga της σειράς. Το σχέδιο, ωστόσο, μπορεί να ξενίσει κάποιους που έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στην κλασσική manga τεχνική, οπότε, για τους φανατικούς του χαρακτήρα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, για τους υπόλοιπους, με προσοχή...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi