Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


20-02-08
BOMB QUEEN III: BOMBSHELL TPB

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writers: Jim Robinson & Jim Valentino

Artist: Jim Robinson

Colorist: Angel Marin

Editor: Chris Simon

Image Comics (Shadowline)


Μου φαίνεται πως έχω αρκετό καιρό να γράψω για ένα comic που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις και χαίρομαι αρκετά που η επιστροφή μου σε αυτή την "κατηγορία" γίνεται με την αγαπητή μου, Bomb Queen...

Το BOMBSHELL TPB συγκεντρώνει τα τέσσερα τεύχη του τρίτου mini series της villainess του Jim Robinson, με γενικό τίτλο "THE GOOD, THE BAD & THE LOVELY".

Όσοι από εσάς δε γνωρίζετε την Bomb Queen, sorry, αλλά θα έπρεπε να ψιλοντρέπεστε. Εκτός, βέβαια, αν δεν σας αρέσουν οι μάχες ημίγυμνων κορασίδων με κολάν που σκίζονται με το παραμικρό - αλλά, μεταξύ μας, και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ψιλοντρέπεστε. Με εξαίρεση τις κοπέλες, βέβαια, αλλά αν δεν έχουν κάνει δώρο ένα από τα trade paperbacks στον καλό τους, θα έπρεπε να αφήσουν κατά μέρος τις ανασφάλειες και να το κάνουν τώρα.

Όχι ότι πρόκειται για κάποιο εξαιρετικό comic που θα σου αλλάξει τη ζωή... σιγά το αριστούργημα! Το BOMB QUEEN, όμως, έχει τη δυνατότητα να σου φτιάξει εύκολα τη μέρα και να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Και χωρίς καν να στηριχτεί αποκλειστικά στον οπτικό τομέα (βλέπε δισδιάστατο οφθαλμόλουτρο). Στις σελίδες των μέχρι τώρα ιστοριών, εκτός από το πόσο εύκολα μπορεί να σκιστεί η -ούτως ή άλλως, μικροσκοπική- στολή της Bomb Queen, περιέχονται και αρκετές δόσεις χιούμορ, πολιτικού, κοινωνικού ή απλά σωβινιστικού. (Αν είστε άντρες και ξινίσατε τα μούτρα στο τελευταίο σχόλιο, σταματήστε να προσποιείστε - δε σας βλέπει καμία γυναίκα...)

Στο τρίτο mini series, λοιπόν, συναντάμε τρεις, αρχικά, πρωταγωνίστριες:

The Good: Η Blacklight προέρχεται από το universe του SHADOWHAWK του Jim Valentino. Διαθέτει την ιδιότητα να κινείται στις σκιές. Εμφανίζεται και εξαφανίζεται μέσα σε αυτές και ταξιδεύει στο σκοτάδι τους. Επίσης, μπορεί να τις ελέγξει, ως όπλα. Επιστρατεύεται και ταξιδεύει στο New Port City, προκειμένου να βοηθήσει τη νεαρή Rebound ενάντια στην Bomb Queen. Με την Queen έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, όταν κόντεψαν να καταστρέψουν ολόκληρο το Las Vegas στη μεταξύ τους μάχη (για να είμαστε δίκαιοι, όλο το φταίξιμο ανήκε στην Bomb Queen).

The Bad: H Bomb Queen, η βασική και αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι η απόλυτη εξουσία στο New Port City, μια πόλη, όπου το έγκλημα ανθίζει ανενόχλητο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακηρύξει ολόκληρη την πόλη ένα τεράστιο "crime zone" και έχει δεχθεί την απαγόρευση εισόδου σε κάθε εκπρόσωπο της τάξης ή μασκοφόρο ήρωα. Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της Queen αποτελούν μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά της. Τα υπόλοιπα είναι το βίτσιο της να ανατινάζει τα πάντα και η βοήθεια που δέχεται από τον υπερ-υπολογιστή της (Occularium) και τον γάτο της, Ash. Η εξουσία της στο New Port City δεν αμφισβητείται από κανέναν, ωστόσο, πρόσφατα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα έσοδα του New Port City και να στείλει διάφορους εκτελεστές εναντίον της.

The Lovely: Η Rebound είναι μια νεαρή κοπέλα, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εξερεύνησης των δυνάμεών της. Είναι επίσης "δανεισμένη" από το universe του SHADOWHAWK και έχει την ικανότητα να χειρίζεται τα κινητικά πεδία και να προστατεύει τον εαυτό της από κάθε επίθεση. Η περιπέτειά της ξεκινά όταν η μητέρα της, πληρωμένη δολοφόνος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συναντά κάποιες δυσκολίες στο να εξοντώσει τον επόμενο στόχο της, την Bomb Queen. Η ίδια, μαζί με την Blacklight και τη μητέρα της, είναι τα πρώτα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η BQ σε αυτή την ιστορία.

Σε όλα αυτά βάλτε και έναν κλώνο της Bomb Queen, την Bomb Teen, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, αρκετές μάχες που ισοπεδώνουν κτίρια, διαμελίζουν κόσμο και σκίζουν ρούχα, αλλά και το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, η BQ μαθαίνει την αλήθεια για την καταγωγή και τις δυνάμεις της. Επιπλέον, χάνει και έναν πολύ καλό της φίλο, με αποτέλεσμα, η τελευταία σελίδα να αναγγέλλει το τέταρτο και τελευταίο mini series, το οποίο θα πραγματεύεται την εκδίκησή της και θα κυκλοφορήσει σε μορφή TPB τον Απρίλιο.

Όπως και στις δύο προηγούμενες ιστορίες, λοιπόν, κυριαρχεί η βία, το χιούμορ και αρκετό γυμνό, ή ημίγυμνο (ξέρετε, από αυτό το καλό, που αφήνει τα υπόλοιπα στη φαντασία). Ο Robinson κινείται αυστηρά στο ίδιο ύφος που έχουμε συνηθίσει (σε αυτό το storyline και με τη βοήθεια του Jim Valentino), ωστόσο, το BOMBSHELL αφήνει την εντύπωση πως κάτι λείπει, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα storylines. Ακόμη, βέβαια, δεν το έχω εντοπίσει, οπότε δε μπορώ να μιλήσω με στοιχεία. Ίσως να είναι κάτι παρόμοιο με την τρίτη ταινία του SPIDER-MAN. Έχει τους καλύτερους villains, αλλά μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί, που δεν προλαβαίνεις να ευχαριστηθείς κανέναν τους.

Όπως και να 'χει, πάντως, πρόκειται για μια ευχάριστη και αρκετά διασκεδαστική ανάγνωση. Αρκεί, βέβαια, να εκτιμάς το χοντροκομμένο (σε μερικές περιπτώσεις) χιούμορ και μια ιστορία που προσπαθεί (και πολλές φορές το καταφέρνει) να ειρωνευτεί και να ισοπεδώσει κάθε superhero και bad girl κλισέ.

Όπως, λοιπόν, ανέφερα και στην πρώτη παράγραφο αυτού του review, κατά πάσα πιθανότητα, το BOMB QUEEN είτε θα το λατρέψεις, ή θα το μισήσεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι ακόμη και όσοι ανήκουν, μαζί μου, στην πρώτη κατηγορία, θα ήθελαν κάτι παραπάνω από αυτό το τρίτο mini series.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi