Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-02-08
BODYWORLD

του Νίκου Βλασερού

Writer/Artist: Dash Shaw

http://www.dashshaw.com/

Webcomic


Α, μου ζεσταίνει την καρδιά... Ένας νεαρός, self-published καλλιτέχνης, που μέσω σκληρής δουλειάς και επιμονής, καταφέρνει να πιάσει την καλή.

Εδώ που τα λέμε, δεν είμαι απολύτως σίγουρος πόση σκληρή δουλειά έχει κάνει ο νεαρός Dash Shaw, αλλά η άνοδος του είναι ραγδαία. Από τις προσωπικές εκδόσεις, προχώρησε στην Odd God Press (LOVE EATS BRAINS: A ZOMBIE ROMANCE), μετά στην Teenage Dinosaur Press (GODDESS HEAD) και τέλος στην Alternative Comics (THE MOTHER'S MOUTH). Τώρα, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία (λες και είναι κολλητός μου τα λέω), όντας μέλος της οικογένειας της Fantagraphics, με το νέο του πόνημα THE BOTTOMLESS BELLY BUTTON να αναμένεται μέσα στο 2008.

Το BODYWORLD είναι το webcomic του Shaw, μια προσπάθεια που ξεκίνησε αρκετά πρόσφατα, ώστε να μπορείτε να την πιάσετε από την αρχή, χωρίς να σκάβετε μήνες σε αραχνιασμένα archives, γεμάτα κακό artwork. Από τα λίγα που έχουμε δει, ως τώρα, πρόκειται για την ιστορία ενός πολύ μυστήριου βοτανολόγου, που φτάνει σε ένα σχολείο, για να μελετήσει κάποιο νέο φυτό, που εντοπίστηκε εκεί. Ο χαρακτήρας του επιστήμονα, αλλά και το υπόλοιπα cast του comic, φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντες, με αντιδράσεις που υπονοούν ανεπτυγμένα backgrounds και πλήρως διαμορφωμένες προσωπικότητες. Η ιστορία δεν έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ακόμα, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι ερωτήσεις, που προκαλούν τον εθισμό σε παρόμοια comics. Έχω την εντύπωση ότι ο Dash έχει κάτι καλό στο μυαλό του.

Ο λόγος που ξεκίνησα το comic εξαρχής, ήταν το artwork. Ο αγαπητός Dash φαίνεται να γνωρίζει καλά τα μυστικά της τέχνης του και, κυρίως, το μέσο προβολής της (βλέπε οθόνη υπολογιστή), με αποτέλεσμα η ποιότητα να είναι σε υψηλό επίπεδο. Κάθε update (σταθερά τις Τρίτες) έχει κάμποσα panels και προχωρά αρκετά την ιστορία, πράγμα πολύ σημαντικό, για ένα comic που δεν βασίζεται σε ατάκες ή έξυπνα ευρήματα, αλλά στο plot. Έτσι, λοιπόν, έχουμε κάθε φορά, μερικές σελίδες από 12 (3 x 4) panels, σχετικά μικρού μεγέθους, αλλά με ιδιαίτερα καθαρές γραμμές και χρώματα, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της οθόνης μας. Ο χρωματισμός τέτοιων comics είναι πολύ διαφορετική υπόθεση σε σχέση με το coloring για το χαρτί, και νομίζω ότι ο Shaw παίρνει άριστα σε αυτό. Παρά τις λίγες γραμμές, οι χαρακτήρες είναι ξεκάθαροι και εκφραστικοί και το περιβάλλον ζωντανό. Ίσως σας φαίνεται ότι ασχολούμαι πολύ με το εικαστικό μέρος του comic, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των webcomics πάσχει ιδιαίτερα στον τομέα αυτό.

Το site του Dash περιέχει και άλλα καλούδια. Ο καλλιτέχνης έχει αναρτήσει κάμποσα previews για δουλειές του, καθώς και ολόκληρα comics. Υπάρχει, επίσης, ένα blog, για να μαθαίνετε νέα. Γενικά, το site ακολουθεί το πνεύμα της δουλειάς του Dash, και είναι αρκετά λειτουργικό.

Συμπερασματικά, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά καλό webcomic. Υπό τον κίνδυνο να βγει τελικά χάλια η ιστορία (κάτι που δε φαντάζομαι, όμως), θα του βάλω ένα...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi