Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-03-08
PET SHOP OF HORRORS - TOKYO Vol. 1

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Writer/Artist: Matsuri Akino

Translation: Angela Liu

Adaptation: Mike O' Sullivan

Retouch & Lettering: Star Print Brokers

Editor: Tim Beedle

TokyoPop


Αφού καταφέραμε και στείλαμε την Καλομοίρα στην Eurovision, μπορεί η χώρα να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, το κράτος να ξαναβρεί την εύρυθμη λειτουργία του, οι ανά την επικράτεια 35χρονες να επιστρέψουν στα σκηνοθετικά τους καθήκοντα κι εγώ, απερίσπαστος, να γράψω άλλο ένα review, γιατί υποψιάζομαι ότι μέχρι τώρα ο αγαπητός editor έχει κάνει απεριόριστη υπομονή, η οποία όπου να 'ναι εξαντλείται.

Αναζητώντας κάτι να διαβάσω, το μάτι μου έπεσε σε μια περιέργως γνώριμη ράχη, ένα τομάκι που καθόταν μόνο του στο ράφι και περίμενε κάποιον να το επιλέξει. Καμιά φορά, οι μικρές εκπλήξεις είναι οι καλύτερες, γιατί μπορεί από το τίποτα να σου φτιάξουν τη μέρα, ή να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση της αναζήτησης υλικού για review, και ειδικά σε αυτή την περίπτωση, ομολογώ ότι η έκπληξη ήταν ευχάριστη. Για να μη σας βασανίζω, η Matsuri Akino, επέλεξε να συνεχίσει την -κατά τη γνώμη μου- επιτυχημένη συνταγή του PET SHOP OF HORRORS (Προσοχή! Το wiki έχει spoilers) και να φέρει κι άλλους πελάτες στο μικρό μαγαζάκι του κυρίου D - κι εδώ ανοίγει μια τεράστια παρένθεση.

Για όσους δεν έχετε διαβάσει την πρώτη σειρά, ή δεν έχετε δει το anime, το όλο σενάριο περιστρέφεται γύρω από ένα pet shop (duh) και τον μυστήριο ιδιοκτήτη του, τον περίφημο Count D, ο οποίος, βέβαια, δεν πολυσυμπαθεί το όνομά του, καθώς πιστεύει ότι ο πραγματικός Count D ήταν και είναι μόνο ο παππούς του. Εγώ, πάλι, που πιστεύω ότι ο πραγματικός Count D ήταν μόνο ο Vlad ο Τρίτος, είμαι μάλλον δογματικός δυτικός και δεν πρέπει να μιλάω, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι μόλις ο Ιάπωνας D (γιατί αυτός εδώ είναι Κινέζος), μάθει το σφετερισμό του ονόματός του, μάλλον θα κάνει το μικρό μαγαζάκι του τρόμου λαμπόγυαλο.

Αφήνοντας την ονοματολογία κατά μέρος -πιστέψτε με, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της σειράς- το όλο σενάριο ξετυλίγεται με τη μορφή μικρών αυτοτελών ιστοριών, οι οποίες διαβάζονται άνετα μεμονωμένες, ή με διαφορετική σειρά, αν και για να έχει κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα, θα ήταν σωστότερο να το αποφύγει αυτό. Γενικά, μου αρέσουν τα manga αυτής της μορφής, καθώς επιτρέπουν το πιο χαλαρό διάβασμα (ένα κεφάλαιο τώρα, ένα αργότερα, ίσως ακόμη και να το καθυστερήσεις για κάποια στιγμή που θα έχεις ξεμείνει - γενικά είναι πιο εύκολο στη διαχείριση), αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η πρώτη σειρά δε με ικανοποίησε όσο περίμενα - σε αντίθεση με το anime.

Έτσι, ενώ όπως προανέφερα, εξεπλάγην ευχάριστα, γιατί δεν είχα διαβάσει για τα σχέδια της Matsuri, δεν έπαυα να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα, καθώς η όλη ιστορία με τα sequel, ειδικά με αυτά που βγαίνουν αρκετά χρόνια μετά το πρώτο, συνήθως δε βγαίνει σε καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήμουν αρνητικά προδιατεθειμένος.

Αυτή τη φορά, ο κύριος D (κύριος μόνο και μόνο επειδή έτσι μας λένε, ξέρετε πόσοι τον έχουν περάσει για γυναίκα;) λέει να αλλάξει λίγο περιβάλλον και από την Chinatown να μεταφέρει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα στο Tokyo, όπου είναι γνωστό ότι τα βίτσια των ανθρώπων είναι μεγάλα - δεν ξέρω κατά πόσο αυτό αληθεύει, αλλά σε λίγες βδομάδες που θα πάω, θα σας πω. Οι πελάτες είναι κι εδώ πολλοί και, πάνω απ' όλα, πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ξεχωριστό κατοικίδιο, έστω κι αν κάθε λογική λέει ότι αυτό το πλάσμα που είσαι έτοιμος να αγοράσεις δεν ανήκει σε αυτή την πραγματικότητα και όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μικρά και περίεργα μαγαζάκια, η ευκαιρία μπορεί να φαίνεται απίθανη, αλλά στο τέλος, το τίμημα είναι μάλλον μεγάλο (λέγε με απλά FAUST).

Μπορεί και την πρώτη φορά, αλλά και τώρα, να έχουμε την κλασική περίπτωση του manga-ελβετικού-τυριού, βλέπε σενάριο με πολλές τρύπες, αλλά, για να πω την αλήθεια, δεν χαλάστηκα καθόλου μα καθόλου και το διάβασα αρκετά ευχάριστα, παρ' όλο που είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Πάντως, το highlight του τόμου -μην ανησυχείτε, δεν θα το αποκαλύψω- είναι ένα φοβερό flash-back, μια μικρή γεύση από το παρελθόν.

Για εσάς που έχετε μισανθρωπικές τάσεις, συστήνεται ανεπιφύλακτα, για το συνολικό κλίμα του. Οι υπόλοιποι, δεν θα κερδίσετε και πολλά διαβάζοντας το - αλλά ούτε θα χάσετε και πολλά...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi