Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-03-08
SHIN MEGAMI TENSEI (KAHN) Vol. 1

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Writer/Artist: Kazuaki Yanagisawa

Translator: Nan Rymer

Lettering: Star Print Brokers

Editor: Troy Lewter

TokyoPop


Προσοχή: Το παρόν manga απευθύνεται σε ενηλίκους!


Σοβαρά τώρα, πρέπει να σταματήσω να κάνω reviews για manga που απευθύνονται μόνο σε ενηλίκους, γιατί βλέπω, όπου να 'ναι, τον Σφακιανάκη (όχι τον γνωστό λαϊκό αηδό -δεν είναι ορθογραφικό αυτό-, μιλάω για αυτόν της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) να μου χτυπάει την πόρτα, παρέα με μερικούς άλλους καλούς κύριους, να με πετάνε μέσα σε ένα μαύρο βανάκι και να στέλνω το επόμενο review μου από την αίθουσα ψυχαγωγίας κάποιας φυλακής, γραμμένο σε χαρτοπετσέτα.

Βέβαια, ο δικηγόρος μου επιμένει ότι εφόσον στην αρχή προειδοποιώ ότι απευθύνεται σε ενηλίκους, είμαι καλυμμένος, αλλά να σας πω την αλήθεια, εγώ τρέμω μη με πιάσει καμιά Τατιάνα στο στόμα της (OK, υποθέτω ότι είστε ενήλικοι όλοι εσείς που διαβάζετε τώρα, επομένως μπορώ άνετα να χαμογελάσω πονηρά και να κλείσω το μάτι λέγοντας: "ε, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό... αν με πιάνεις"), γιατί είναι γνωστό ότι ζούμε στη χώρα που έχει κάνει ευαγγέλιο την παροιμία "είπαν του τρελού να χέσει κι εκείνος ξεκωλώθηκε".

Θα θυμάστε τι είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, όταν κάποιοι είχαν ανακαλύψει τα role playing games, τα οποία, στην πραγματικότητα, προετοιμάζουν τα παιδιά μας για να δεχτούν το σατανισμό, ενώ δεν χρειάζεται να μιλήσω για τη metal μουσική και τα υποσυνείδητα μηνύματα που κρύβει - άσχετο, αλλά ανάποδο μήνυμα υπάρχει και σε τραγούδι της Μαρινέλας, το "Ύστερα". Έχει γίνει και αυτή η ιστορία με τα blogs, σαφώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ικανός να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός blog και αυτού εδώ του site, δεν θέλει και πολύ να βγει κάποιος και να πει ότι το Comicdom.gr σπρώχνει τα παιδιά μας στην πορνογραφία.

Προς το παρόν, θα συνεχίσω το review, ακολουθώντας τις προτροπές του δικηγόρου μου. Είναι καλός δικηγόρος, τον εμπιστεύομαι, πρέπει να σας πω - είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Shinji όταν είχε καταστρέψει το μισό Tokyo-3, πιλοτάροντας μεθυσμένος το Eva, και τον είχε αθωώσει.

Οι πιο παλιοί από εσάς, θα θυμάστε πιστεύω το WAR GAMES, μια ταινία του 1983, στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ένας έφηβος uber-hacker, που καταφέρνει να συνδεθεί με έναν υπερυπολογιστή στο πεντάγωνο, ο οποίος, όλως τυχαίως, διαχειρίζεται όλα τα οπλικά συστήματα της Αμερικής. Βέβαια, ο πανέξυπνος hacker δεν είναι και τόσο έξυπνος, αφού πιστεύει ότι παίζει απλά ένα παιχνίδι με τον υπολογιστή και ούτε λίγο ούτε πολύ, παραλίγο να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο, αλλά μπλα μπλα, οι καλοί νικάνε στο τέλος και γιορτάζουν όλοι μαζί την 4η Ιουλίου, τρώγοντας cheeseburgers και πίνοντας χυμό πορτοκάλι (όχι δεν θα πω αυτό που περιμένατε, δεν κάνω γκρίζα διαφήμιση). Η ταινία μου άρεσε γενικά, αλλά αυτό που κράτησα ήταν η υπερβολή για το τι μπορεί να κάνει και τι όχι ένας υπολογιστής και γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία ούτε η πρώτη είναι και σίγουρα όχι η πιο υπερβολική από το είδος - υπάρχει πάντα και το 2001, έτσι; Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι τίποτε καινούριο, αλλά πρόκειται για το παμπάλαιο σύνδρομο Frankenstein, που απλά έχει αλλάξει ρούχα και έχει φορέσει μια πιο sci-fi αμφίεση, καθώς πάλι το δημιούργημα στρέφεται εναντίον του δημιουργού του, με όλους τους ηθικούς προβληματισμούς που επιφέρει αυτό.

Επειδή το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στους υπολογιστές και τα παρεμφερή με αυτούς, πρέπει να σας πω ότι, με την πάροδο των χρόνων, οι ικανότητές τους και τα πράγματα που μπορούν να κάνουν, αυξάνονται δραματικά. Κάποτε, μπορούσαν να κηρύξουν τον Γ' Παγκόσμιο στην ανθρωπότητα, άντε να παίξουν και κανένα παιχνίδι, αργότερα εμφανίστηκαν sites στα οποία μπορούσες να πάρεις εκδίκηση για κάτι που σου έκαναν και φτάνουμε στο σήμερα, που ένας υπολογιστής μπορεί άνετα να καλέσει δαίμονες από μια άλλη διάσταση, να στείλει την ψυχή κάποιου στην κόλαση και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ενώ φαντάζομαι ότι ο Peter Norton έχει χάσει τον ύπνο του, προσπαθώντας να ενσωματώσει e-εξορκισμό στη νέα έκδοση του antivirus του. Δεν με πιστεύετε, ε; Δεν πειράζει, το δύσπιστος ήταν και ο Nobu, μέχρι που ένας υπολογιστής μετέφερε ολόκληρο το σχολείο του και όσους βρίσκονταν μέσα, στην κόλαση, όπου χιλιάδες πεινασμένοι δαίμονες τους γλυκοκοίταζαν σαν λαχταριστά μεζεδάκια.

Τελικά, επειδή σας έβλεπα ότι ανησυχούσατε, οι μόνοι που επιβίωσαν και κατάφεραν να ξαναβγούν στην επιφάνεια, ήταν ο Nobu και η φίλη του η Yumi - κι εδώ κολλάει η ατάκα "How do you know that what you brought back is 100% Sam?". Το φυσικότερο όλων θα είναι τα δυο παιδιά να θέλουν να ξεχάσουν εντελώς την εμπειρία αυτή και να συνεχίσουν τις ζωές τους, αλλά τότε θα τελείωνε το manga εκεί, εγώ δεν θα είχα τι άλλο να γράψω, εσείς δεν θα είχατε τι άλλο να διαβάσετε και ένα πολύ επιτυχημένο franchise θα γνώριζε μια μεγάλη ήττα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν μια κυβερνητική οργάνωση, αλλά και μια στρατιά από δαίμονες, θέλουν να κουβεντιάσουν λιγάκι με τον Nobu και να τον πείσουν ότι η κόλαση δεν είναι και τόσο άσχημο μέρος να ζει κανείς, ειδικά το χειμώνα. Φαντάζεστε, φυσικά, ότι ο Nobu δεν έχει καμία όρεξη να ξαναγυρίσει εκεί πέρα και τα πράγματα παίρνουν την γνωστή πια τροπή: βία, περισσότερη βία, λίγη ακόμα βία και για να δέσει το γλυκό, λίγο soft core demon lesbian action. (Ναι, καλά διαβάσατε, βία και δαιμονολεσβιάκια - τα οποία είναι καλύτερα από τα γκοθολεσβιάκια, με διαφορά, να ξέρετε!) Μεταξύ μας, εντελώς, μπορεί να το διαφημίζουν ότι συγκρίνεται με το BATTLE ROYALE σε βία, αλλά η πραγματικότητα είναι λιγάκι διαφορετική, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι μπορείτε να το παρατάτε δεξιά κι αριστερά, σε μέρη που κυκλοφορούν μικρά παιδάκια.

Το SHIN MEGAMI TENSEI, επειδή σας θυμίζει κάτι ο τίτλος, ήταν ένα RPG, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1992, στο Super Nintendo και λίγο καιρό αργότερα στο Sega CD. Το παιχνίδι γνώρισε τρομερή επιτυχία και τα sequels δεν άργησαν να εμφανιστούν, ενώ, επειδή και αυτά ήταν απίστευτα επιτυχημένα, ξαναφτιάχτηκαν, μερικά χρόνια αργότερα, για το Playstation και το Playstation2. Το KAHN, θα αποτελείται από 9 τόμους και κυκλοφόρησε εντελώς τυχαία, με την ανακοίνωση του SHIN MEGAMI TENSEI PERSONA 3, του νέου τίτλου της σειράς που θα κυκλοφορήσει για PS3, το οποίο προβλέπεται να "σπέρνει".

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για το manga, το οποίο είναι μεν πολύ καλό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν... σπέρνει. Πάρτε το, διαβάστε το και μετά αγοράστε PS3 και περιμένετε να βγει το παιχνίδι.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi