Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


18-03-08
LOADED BIBLE 3: COMMUNION

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writer: Tim Seeley

Pencillers: Mike Norton & Christopher Johnson

Inker: Benjamin Glendenning

Colorists: Melissa Kaercher & Joseph Baker

Letterer: Taylor

Image Comics


Η παρούσα βαρετή εισαγωγή μου θα χρησιμεύσει ως εξιστόρηση της γνωριμίας μου με το LOADED BIBLE. Το πρώτο που είχα ακούσει για αυτή τη σειρά από one-shots της Image ήταν η υπόθεση - ούτε credits, ούτε τίποτα.

Άκουσα, λοιπόν, για μια ιστορία που εξελίσσεται στο μέλλον. Οι άνθρωποι έχουν επιβιώσει από έναν καταστροφικό πόλεμο, αλλά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Α, ναι, και ο Ιησούς Χριστός πολεμάει με βαμπίρια! Όπως κάθε λογικός άνθρωπος, το προσπέρασα με ειρωνικά σχόλια και χαιρέκακα χαμόγελα.

Μέχρι που το είδα στο ράφι, με το όνομα του Tim Seeley (HACK/SLASH) να φιγουράρει στο cover. Είναι αλήθεια ότι ο Seeley μου κέντρισε το ενδιαφέρον και η ανάγνωση του πρώτου issue με αποζημίωσε, σε γενικές γραμμές.

Η πιο εμπεριστατωμένη αφήγηση (μέχρι και το τρίτο issue) έχει ως εξής: Κάπου στο μέλλον, οι άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον πυρηνικό πόλεμο, που από κάποιους θεωρήθηκε η εκδίκηση του Θεού στην ανθρωπότητα. Η γη έχει σκεπαστεί από σκοτάδι και αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία των Vampires να τριγυρνούν απερίσπαστοι όλη μέρα και να επιτίθενται σε ανθρώπους. Πολλοί από τους επιζώντες κατέφυγαν στο New Vatican City, την πόλη που υπερασπίζεται ο Υιός του Θεού himself. Ο Jesus, όμως, μαθαίνει μετά από κάποιο διάστημα, με τη βοήθεια ενός από τους εχθρούς του, την αλήθεια, ότι, δηλαδή, δεν είναι ο αληθινός Θεάνθρωπος, αλλά ένας απλός κλώνος του. Αποστατεί, λοιπόν, και συμμαχεί με μια επαναστατική οργάνωση. Ωστόσο, η Εκκλησία κάνει τα πάντα για να τον επαναφέρει υπό την επιρροή της.

Το βασικότερο θετικό σημείο του LOADED BIBLE 1 ήταν οι "μπηχτές" του Seeley προς την οργανωμένη θρησκεία και κάθε ηγετική της μορφή. Οι επικεφαλής του Νew Vatican City δε χάνουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την πίστη του ποιμνίου τους, καταφεύγοντας σε ακραίες μεθόδους. Όλα αυτά για την εξουσία, όχι μόνο στο μικρό τους "καταφύγιο", αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, όταν αυτός αδειάσει από τα Vampires. Αυτή η "αθεοφοβία" του ήταν ο λόγος που δεν το σκέφτηκα και πολύ για να αποκτήσω και το δεύτερο one-shot, μερικούς μήνες μετά.

Το οποίο, όμως, με ψιλοαπογοήτευσε, καθώς το γύρισε περισσότερο προς την περιπέτεια και αγνόησε σε αρκετές σελίδες το, κατά τη γνώμη μου πάντα, θετικό χαρακτηριστικό του πρώτου. Με λίγα λόγια, το 3 το πήρα μόνο και μόνο για να δω πού το πάει...

...και εκεί που το πήγε, χάθηκαν όλες μου οι ελπίδες. Το LOADED BIBLE 3: COMMUNION δεν είναι παρά ένα μέτριο action comic. Έχουμε τον renegade hero (λέγε με Jesus Christ), ο οποίος συμμαχεί με ένα θηλυκό Vampire (το οποίο ψιλογουστάρει!) και ξεκινά μια αποστολή αυτοκτονίας μέσα στο αρχηγείο των Vampires (viva Las Vegas) για να σώσει το μεγαλύτερο εχθρό του. Μαζί του, φυσικά εν αγνοία του, θα κουβαληθεί και ένα ενοχλητικό πιτσιρίκι, το οποίο θα σώσει σε κάποια φάση, αλλά και ο bounty hunter που προσέλαβε η Εκκλησία, για να το φέρει πίσω. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο κλισαρισμένο;

Τα περισσότερα αστεία επικεντρώνονται στο αν ο Jesus γουστάρει ή όχι το θηλυκό Vampire και αν τσεκάρει τον κώλο της όταν γυρνάει πλάτη. Επιπλέον, η δράση κορυφώνεται σε τρεις σελίδες με λίτρα αίματος. Ο Seeley το γυρνάει στο αγαπημένο του splatter, στο τέλος, αλλά είναι πια αργά για να σωθεί.

Το σχέδιο, από την άλλη, παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα one-shots. Το πρόβλημα είναι ότι από την αρχή ήταν αδιάφορο και τώρα, που το story δεν έχει να πει τίποτα, καταντά ενοχλητικό. Η φιγούρα του Jesus Christ με tights θυμίζει action figure με σπαθί για δεκάχρονα του κατηχητικού, ενώ, κάθε πέντε σελίδες, έχεις την εντύπωση ότι οι pencillers έχουν εναλλαχθεί, παράλληλα με το σχέδιο. Βέβαια, αυτά συνέβαιναν, πάνω-κάτω, και στα προηγούμενα, αλλά είπαμε, σε αποσπούσε το όποιο ενδιαφέρον του story.

Με λίγα λόγια, το LOADED BIBLE 3: COMMUNION μοιάζει να έβαλε την ταφόπλακα στην, ούτως ή άλλως, μέτρια σειρά των one-shots της Image. Παρ' όλα αυτά, οι συντελεστές δεν το βάζουν κάτω και απειλούν και με BOOK 2 (το 1 ολοκληρώθηκε με το παρόν issue). Τί να πω; Αν σας ψήνει ένα action flick με πρωταγωνιστή το Μεσσία της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, ρίξτε μια ματιά. Στην Κόλαση δεν θα πάτε - εκτός αν θεωρείτε τα βαρετά comics, θεόσταλτη τιμωρία.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi