Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-11-04
DC COMICS ENCYCLOPEDIA

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου


Contributors: Scott Beatty, Robert Greenberger, Phil Jimenez και Daniel Wallace.

Cover Artist: Alex Ross

Foreword: Paul Levitz

DC Comics


Περισσότεροι από 1000 (!) χαρακτήρες σε συνδυασμό με ομάδες, team-ups, τοποθεσίες, όπλα, οχήματα και μάχες, φιλοξενούνται σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια των Beatty, Greenberger, Jimenez και Wallace να καταγραφεί η μυθολογία του DC Universe.

Θα ήμουν ψεύτης αν ισχυριζόμουν ότι έλεγξα μία ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για λάθη ή παραλείψεις, μέσα στη μία εβδομάδα που μεσολάβησε από την αγορά της, μέχρι σήμερα. Κάνοντας όμως μία γρήγορη έρευνα στο internet, διαπίστωσα ότι ήδη κάποιοι αναγνώστες έχουν εντοπίσει «αδικαιολόγητες απουσίες» όπως αυτές των John Constantine, Hush, Mister Majestic και The Wonder Twins που έχουν εμφανιστεί στο DC Universe άρα αποτελούν και μέρος του.

Ας μην είμαστε όμως τόσο λεπτολόγοι. Η συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια είναι ένα πρώτης τάξεως εγχειρίδιο στα χέρια κάθε σοβαρού αναγνώστη που θέλει να εντρυφήσει στο σύμπαν της DC και το γεγονός ότι αυτή η έκδοση φέρει τη έγκριση της ίδιας της εταιρίας, αποτελεί ένα επιπλέον εχέγγυο της εγκυρότητάς της.

Κάτι ακόμα που μου άρεσε στο «The DC Comics Encyclopedia» ήταν το γεγονός ότι τα βιογραφικά των χαρακτήρων είναι γραμμένα σαν να πρόκειται για πραγματικά πρόσωπα και όχι ήρωες μυθοπλασίας, ενώ επιπλέον υπάρχει για αρκετούς, το εξώφυλλο του τεύχους που πρωτοεμφανίζονται.

Το lay out είναι σαφέστατα ένα ακόμα από τα «συν». Αν και εκμεταλλεύεται πλήρως το χώρο της σελίδας ώστε να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, εν τούτοις δεν κουράζει καθόλου το μάτι. Παράλληλα το στήσιμο είναι μοντέρνο χωρίς όμως να θυσιάζει στο ελάχιστο την comic book αισθητική του!

Τώρα σε ότι αφορά στο ότι επικεντρώνεται κυρίως στο after Crisis DC Universe, προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε αυτή την κίνηση, καθώς τα πράγματα πριν το ξεκαθάρισμα του Crisis ήταν τόσο μπερδεμένα και συχνά αντικρουόμενα που ακόμα κι αν οι συγγραφείς έβγαζαν άκρη, είναι αμφίβολο αν θα συνέβαινε το ίδιο έστω και με το 5% των αναγνωστών.

Η «The DC Comics Encyclopedia» παίρνει άριστα γιατί είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να είναι, σε ένα κόσμο που το μόνο έντυπο χωρίς λάθη είναι η Αγία Γραφή (κι αυτό σύμφωνα πάντα με τους χριστιανούς).





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi