Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-03-08
GUIN SAGA: THE SEVEN MAGI Vol. 1

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Kaoru Kurimoto

Artist: Kazuaki Yanagisawa

Translation: Ishmael Arthur

Vertical Inc.


Συχνά και επανειλημμένα έχω γκρινιάξει για την έλλειψη μεταφρασμένων epic fantasy manga και μια στο τόσο, βρίσκω κάτι για να ασχοληθώ και να το βουλώσω. Ένα ήταν το ATELIER MARIE AND ELIE, άλλο ένα το AVENTURA και τώρα, από καθαρή σύμπτωση, ανακάλυψα το παρόν, το οποίο έχει αρκετά γλαφυρή ιστορία στη χώρα καταγωγής του.

Το 1979, δημοσιεύτηκε το πρώτο βιβλίο της σειράς, που θα γινόταν το magnum opus της Kaoru Kurimoto, με τίτλο "The Leopard Mask", στο οποίο ο πολεμιστής Guin, με μυστηριώδη τρόπο, αποκτά μαγικά και μόνιμα κολλημένη στο πρόσωπό του μια μάσκα λεοπάρδαλης, η οποία συμπεριφέρεται σαν ήταν το κανονικό του πρόσωπο. Έκτοτε, η Kurimoto έχει γράψει σωρεία βιβλίων (118!) με πρωταγωνιστή τον leopard-headed warrior, εκ των οποίων το εισαγωγικό saga 5 βιβλίων, επίσης, θα δημοσιευτεί από τη Vertical.

Το "The Seven Magi" είναι μια από τις πολλές side stories (gaiden) που έχει γράψει η δημιουργός και προσφερόταν για εύκολο adaptation σε τρεις τόμους, δίχως την ανάγκη για τήρηση και εξήγηση του υπερμεγέθους continuity. Διατρέχουμε την περίοδο που ο Guin έχει γίνει βασιλιάς της Cheironia και ταυτόχρονα η Μαύρη Πανούκλα θερίζει την πρωτεύουσά της, Cylon. Ο Guin, αναζητώντας ένα μάγο που μπορεί να ξέρει τι προκάλεσε και τι μπορεί να άρει το ζυγό της αρρώστιας από το λαό του, επισκέπτεται το Talidd's Alley of Charms. Στο δρόμο, θα συναντήσει τον απόλυτο φόβο και τη φρικτή δεισιδαιμονία των υπηκόων του, καθώς, ανάμεσά τους, κυκλοφορεί η φήμη ότι η αρρώστια μπορεί να καταπολεμηθεί, αν ο ασθενής μουλιάσει μέσα σε φρέσκο, υγιές αίμα και έπειτα αφαιρέσει το σάπιο αίμα με μαύρες βδέλλες. Μανάδες σκοτώνουν τα παιδιά, άντρες τις γυναίκες και κύριοι τους υπηρέτες τους, σε μια απελπισμένη (και τελείως λανθασμένη) αναζήτηση για θεραπεία. Ο Guin, δίχως προφύλαξη (εκτός από το σπαθί του) και φόβο, θα μπει στο Alley of Charms, έναν τόπο του οποίου τη χωροχρονική διάταξη έχουν στρεβλώσει οι εκατοντάδες μάγοι που ζουν εκεί, εναποθέτοντας ο καθένας μια δική του διάσταση της αλέας, πάνω σε αυτές των άλλων, ώστε όλες να συνυπάρχουν, αλλά να μην τέμνονται. Έτσι, ο καθένας έχει μια δική του αλέα, ανενόχλητος από τις ιδιομορφίες και τα πειράματα των υπολοίπων μάγων.

Αυτό, όμως, ο Guin δεν το ξέρει, όταν σώζει μια νεαρή πόρνη από ένα δαίμονα-αράχνη, ο οποίος, έχοντας σκοτώσει τη μάγισσα που τον έφερε στη διάσταση των ανθρώπων, ξεφεύγει από τη δική της αλέα και βρίσκεται στην "βασική" -generic, θα λέγαμε- αλέα, που αντιλαμβάνονται όλοι οι απλοί άνθρωποι, όπως και ο Guin και όπου ο δαίμονας δεν μπορεί να σκοτωθεί. Μέσα από μάχη, μια σειρά συναντήσεων μέσα στις αναμνήσεις του, αλλά και με τη βοήθεια μιας ιδιαίτερα λάγνας μάγισσας, ο Guin θα βρει τον παλιό του φίλο, Yelisha, τον "Διωκόμενο από τον Doal", ο οποίος, ίσως, έχει τις απαντήσεις για τη Μαύρη Πανώλη. Οι απαντήσεις που θα δώσει, όμως, ο Yelisha, μέσα από την προφητική του έκσταση, μάλλον προκαλούν περισσότερα ερωτήματα.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο manga θα αρέσει τόσο στους λάτρεις του BERSERK και του 3X3 EYES, όσο και στους θιασώτες των gamebooks LONE WOLF. Δαίμονες, δράση, παραισθήσεις, οράματα και παραληρήματα, αναμειγνύονται με την πλούσια μυθολογία του λεπτομερώς δομημένου κόσμου της Kurimoto, ενώ το σχέδιο του Kazuaki Yanagisawa, διάσημου για adaptations όπως το MEGAMI TENSEI, το A SUMMER IN OCELOT και το PAPARAZZI του Kazuo Koike (LONE WOLF & CUB), είναι μια φρέσκια, λεπτομερής και απέριττη σχεδιαστική νότα για τους δυτικούς αναγνώστες manga. Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Επειδή, όμως, το βρήκα κάπως τσιμπημένο...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi