Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-04-08
WOLVERINE: FIRST CLASS #1

του Ηλία Μεταξά

Writer: Fred Van Lente

Artist: Andrea Di Vito

Colorist: Laura Villari

Letterer: Simon Bowland

Editor: Mark Paniccia

Marvel Comics


Κάθε φορά που βλέπω νέο τίτλο με πρωταγωνιστή τον Wolverine, σκέφτομαι "αμάν, πάλι;" Άσε που, γενικά, δεν τα πάω καλά με τα παντός είδους "reimaginings" ή "previously unrevealed stories"...

...Αλλά το συγκεκριμένο είναι καλό. Εντάξει, εννοείται πως αν δεν είχε την Kitty, δε θα το δοκίμαζα καν, αλλά τελικά είχε πλάκα. Σε πάει σε παλιές, καλές εποχές, είναι νοσταλγικό, αρκετά χιουμοριστικό, με καλό artwork, και θαυμάσιο interaction ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Εντελώς τυπικά, ο Xavier στέλνει την Kitty και τον Wolverine να βρουν ένα μεταλλαγμένο που ανακάλυψε ο Cerebro. Μόνο οι δυο τους - και δε μπορώ να πω πως τρελαίνονται γι' αυτό. Όταν φτάνουν στην πόλη όπου βρίσκεται ο μεταλλαγμένος που ψάχνουν, τους επιτίθεται ένας εξαγριωμένος όχλος. Μαζί, καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τον όχλο και να βρουν ένα κορίτσι που είχε χαθεί και η εξαφάνιση του είχε σπείρει τον πανικό στους κατοίκους της πόλης.

Ο συγγραφέας Fred Van Lente είχε πει σε συνέντευξη του, πως στη συγκεκριμένη σειρά θα δούμε και νέους χαρακτήρες, οι οποίοι θα έχουν έναν "Α" ή "Β" ρόλο στις επόμενες ιστορίες. Η νέα μεταλλαγμένη μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα πρωτότυπη σε αυτή την πρώτη γνωριμία, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να τη βλέπαμε και αργότερα.

Προσωπικά, πάντα μου άρεσαν τα interactions ανάμεσα στον Logan και τη Kitty και στην συγκεκριμένη ιστορία, ο Van Lente πετυχαίνει πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Θυμίζει λίγο τους παλιούς καλούς X-Men. Σα να επιστρέφεις σπίτι, ένα πράγμα. (Το comic Αξίζει και μόνο για τη σκηνή στο X-jet! Χαχα!)

Βέβαια, στη δημιουργία αυτού του ωραίου κλίματος, βοηθάει και ο Andrea Di Vito, που κάνει εξαιρετική δουλειά με το artwork, σχεδιάζοντας τον Wolverine και την Kitty όπως ακριβώς τους θυμόμαστε από παλιά. Γενικά, όλοι οι χαρακτήρες μοιάζουν να είναι "όπως πρέπει". Δεν ξέρω, μάλιστα, αν είναι ιδέα μου, αλλά νομίζω πως ο Di Vito προσπαθεί να δώσει μια Byrne-ish αισθητική, μερικές φορές.

Ήξερα πως το X-MEN: FIRST CLASS ήταν μια από τις λίγες επιτυχίες νέων τίτλων της Marvel, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο θα μπορούσε να στηρίξει ένα "spinoff". Το WOLVERINE: FIRST CLASS #1, όμως, είναι μια θαυμάσια προσπάθεια, που ελπίζω να τα πάει καλά και εμπορικά. Η αγάπη των Van Lente και Di Vito για τους χαρακτήρες είναι εμφανής και προσωπικά θα ήθελα να μείνουν πολύ καιρό στο comic και να διατηρήσουν το ίδιο υψηλό επίπεδο.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi